Miért gondolja olyan sok magyar, hogy az USA olyan jó hely? Miért akarnak annyian kijutni?
Azt megértem, hogy egy afrikai vagy brazil vágyik az USÁ-ba, de egy magyar miért? Hatalmas társadalmi különbségek, relatíve sok szegényember és kevés gazdag. Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként. Európához képest nagyon magas a bűnözés, simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelőnek, mint egy kutyát, mintha még mindig a Vadnyugat lenne. (Jó, itt is megtörténhet ez, de ott sokkal könnyebben).
Sokan mondják, hogy a lehetőségek hazája. Persze, akinek bejönnek a dolgok az életben és fel tudja tornászni magát a relatíve kevés gazdag közé az jól élhet ott, dehát aki ilyen képességgekkel rendelkezik az Magyarországon vagy akár valamelyik harmadik világbeli országban is sokra viheti, ezért nem kell az USÁ-ba költözni.
"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként."
USA GDP: 2011
Összes 15 094 milliárd USD
PPP: 14 045,507 milliárd USD
Egy főre jutó 48 387 USD
Magyaorrszág GDP:
GDP 2011 (forrás: IMF)
Összes 140 303 millió USD
PPP: 136 540 000 000 USD
Egy főre jutó 18 050 USD
PPP: 19 829 USD
ha durván számoljuk az egy főre jutó GDP-t egy amerikai átlag polgárnak 3x annyi vagyona van.
Látom a kérdező eltűnt, avagy már lehúzta magát a ....-n,
avagy fel sem fogja a válaszokat.
Amikor Miami-ban laktam, jött a trampli, analfabéta kinézetű, színesbőrű takarítónő kipucolni a wc-t.
Csak arra emlékszem, hogy legalább másfél kilónyi aranyékszer csörgedezett rajta.
...és ő "alsó tízezerből" jött.
10:
Magyarországon is utcára kerül az a család, ahol mindkét szülő elveszíti az állását, mivel a munkanélküli juttatás csak 3 hónapig jár, a családi pótlék és segély meg csak putris életmódra elég, egy 1,5 szobás panellakás bérlésére plusz rezsire már nem lenne elég egy 4 fős család esetében.
11:
A vagyon szót nem megfelelően használod, a GDP-nek nincsen köze a vagyonhoz. A magyar átlagjózsinak több a vagyona, mint az amerikai John Doenak, mert megtakarítani egyiknek sem szokása, de az átlagjozsinak a tulajdonában van a lakása, John Doe meg bérel. A jövedelme az, ami sokszorosa, helyi vásárló értéken is John Doenak.
Én nem éltem USA-ban, de szerintem ott is nagy eltérések vannak attól függően,hogy hol él az ember.
Ahogy én tudom innen, az,hogy az egészségügyi ellátás és az iskola drága. A saját ház szintén drága. Szerintem egy bérelt lakás mellett simán lehet saját autója pár havi fizetésből ott egy embernek,ami kellhet ahhoz,hogy munkába járjon. Szerintem a kész ételek se lehetnek olyan drágák. Azt is valószínűnek tartom,hogy sok dolog jobb azonos ár mellett minőségű,mint itt.
Én úgy gondolom,aki egy kicsit okos és vállalkozó kedvű,az ott jobban boldogul,mint itt.
Aki keményen és kitartóan dolgozik az bárhol megállja a helyét, ne gondoljátok, hogy az USA-ba kolbászból van a kerítés (vagy bárhol a világon). Az igaz, hogy ugyanazért a munkáért ott nagyobb fizetés jár, mint nálunk Magyarországon; és szükség is van erre, mert ott nem lehet annyiból megélni, mint itthon.
És igen a népesség több mint fele hitelből él, a ház, az autó stb. min mind hitelből van, ha ugrik a munka csövesedés lesz.
Szóval nem kell az USA-t úgy elképzelni, ahogyan az a filmekben szokott lenni. Rossz és jó környékek mindenhol, minden városban vannak, nemcsak Amerikába.
A munkától amit végzel függ, hogy mennyi fizetést kapsz és hogy abból megtudsz-e gazdagodni.
Az egy dolog, hogy valaki kimegy étterembe, hotelba, műhelybe stb. dolgozni attól még nem lesz gazdag úgy mint itthon sem.
Attól függ, hogy mit végez az ember, kellő tapasztalattal rendelkezik-e az illető munkakörben, egyszóval a kulcs a munka(persze jó nyelv tudással :D).
Ezeket nem csak úgy írtam, tapasztalatból beszélek.
A sok "ismeremamerikátmertláttamegyfilmet" szakértőnek.....
A minimálbér alatt illegális munkavállalóként dolgozom.Nem keveset, sokat.Aki ki akar jönni, az kösse fel a gatyát, mert nem egy fiatal emberkét láttam 2 hét után hazaszaladni innét.A kereset az otthonihoz képest itt kb duplája, de nem annyit ér, hanem sokkal többet.Az üzemanyag durván 200 Ft/liter az áfa (tax) 6-10%.Két hetente van fizetés.Ez 5-600 dollár.Tehát durván 100-120 ezer Ft.kéthetente.Ebből lakbér 255$/hó a rezsi + 100$
A munkába járás havi 50$ Az élelmiszerek ára kb az otthoni.A kenyér drágább, de rosszabb, de a húsfélék kb ott vannak......A cigi 5.03$/doboz de ez államonként változó......Foghúzás, a szegények kórházában előzetes vizsgálattal együtt 70$(14000Ft).Itt lövöldözés nincs.Kerítések sincsenek.Autót 3000$-tól már nagyon-nagyon jót tudsz venni, ha ügyes vagy...........Mit akarok ebből kihozni?Nem tudom!Aki ki akar jönni, jöjjön!Próbálja meg!Kb fél mila befektetés, a repjeggyel együt.......Lehet, hogy bebukja, mert a bevándorlás be sem engedi, vagy nagyon nem tetszik neki, hogy itt DOLGOZNI kell, és hazamegy, vagy bejön neki, és lehúz pár évet, vagy letelepszik.Én 6 hónapja vagyok kinn.Nekem ez az egész ország nem tetszik.Nem jött be a kultúrájuk, a modoruk, a konyhájuk, + időközben egyéb okok miatt is úgy döntöttem, hogy januártól visszamegyek Európába dolgozni.Aki azt hiszi, hogy kijön, és itt bármilyen pl mosogatói, vagy takarítói munkából 3 hónap után milliomosként megy haza, az maradjon otthon.Ahogy már írták:American Dream........Aki ezt kergeti, annak fájdalmas lesz az ébredés.....Ha van kitartás megélni szépen meg lehet, félretenni is sikerülhet, de ez nem az a hely, ahol ha valamit elcseszel bárki is segít helyrehozni!Szóval:Átgondolni, mielőtt útra kel az ember!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!