Szerintetek ki a legfeleslegesebb, legidegesítőbb karakter a Trónok harcából?
Úgy vélem Sansa Stark szerepe a sorozatban teljesen elhanyagolható. Nem add hozzá semmi pluszt,semmit ami miatt egy picit is érdekes lenne.Naív,állandóan sír,a karaktere az egész sorozatban nem tesz semmit ami egy kicsit is fontos vagy érdekes lenne.
Vannak és voltak kíválló férfi és női szereplők is benne, gondolok én ezalatt Ned Starkra,Robb Starkra,Catelynre,Aryra.
u.i vigyázat nyomokban SPOILERT tartalmaz.
Az író bizonyos szempontból aljas egy picit. Hosszú részeken keresztül bemutatja a szereplőket,megszeretteti őket velünk aztán megöleti őket.Én a vörös násznál(3.évad 9. részénél)sokkot kaptam szó szerint.Az író(George R.R.Martin)fogta és meghágta az agyamat.
Én csak khal drogot sajnálom :( :D
Annyira akartam volna látni ahogy megszerzi a vastrónt,és azt is hogy a fia milyen brutális gyilkológép lett volna :D
Sansa egyáltalán nem elhanyagolható. Ő fogja például becsempészni a mérget Joff esküvőjére, és ő adta a Tyrelleknek is a visszaigazolást, hogy Joff egy vadállat.
Azonkívül Bran és Rickon hiányában most ő Deres örököse. A Völgy pedig fel van háborodva, hogy Lysa nem állt a Tullyk és Starkok mellé a vastrón elleni lázádásban és még mindig várnak valamiféle igazságszolgáltatásra. Ezt Sansa Stark vezetése alatt tudják csak kivitelezni, mert ugye ő most Sasfészekben van.
Az író pedig egyáltalán nem kedveltet meg mindenkit. Pl. Robb a könyvekben nem is POV karakter, csak néha találkozunk vele Cat és Bran fejezeteiben. Ezt csak a sorozat készítői csinálták így. (De Robb még így is kevesebbet szerepelt a többiekhez képest.)
A haláluk meg szükségszerű. Ned Stark nem maradhat életben, mert tudja az igazságot Jon származásával kapcsolatban.
Robb és Renly jó királyok lennének és gyorsan véget vetnének a háborúnak, így menniük kellett.
Catelyn meg a visszatérő bosszúálló, talán kicsit az olvasók haragját testesíti meg.
Olyan karakter, aki felesleges, nincs. Mert mindegyik szerves része a cselekménynek. Ha valakit kihúznál, a sztori úgy dőlne össze, mint a kártyavár.
Az, hogy valaki valakit un, még nem azt jeletni, hogy a történet szemponjátból nincs értelme a szerepének.
Irritáló karakterek: Freyek, Joff, Ramsay.
*Ja és Stannis és Mel is eléggé idegesítő. És Robert is. Meg
a kicsi Robert Arryn is (sorozatban Robin azt hiszem), meg az anyja, Lysa Tully is.
Na, bár én még csak tegnap éjszaka kezdtem neki a sorozatnak, és még csak a hetedik résznél tartok, de hozzászólok, mert viszonylag jól átlátom.
Engem nehezen tud karakter felidegelni, de itt sikerült, nem is egynek. :D Catelyn nyomokban idegesítő, Lysa viszont kiállhatatlan, és a gyereke is. Daeneryst az elején nem nagyon bírtam, egy kis naív libának tűnt, aki egyfolytában búskomor (oké, ez eddig nem nagyon változott), de mostmár sokkal leviselhetőbb. És abban is egyetértek, hogy Sansa idegesítő.
A történetben a legidegesítőbb, egyértelműen Daenerys! Borzalmas uralkodó: a szívére hallgat, nem az eszére; nem képes jó, és előnyös kompromisszumokat kötni, csak haragot képes szítani a meghódított területeken! Olyan értelmetlen, és ésszerűtlen dolgokat csinál, hogy megáll az eszem: pl. felszabadítja a rabszolgaságot... a rabszolgavárosokban! Ez kb. olyan, mintha betiltaná a hajóforgalmat a kikötővárosokban! A városok, sőt, az egész kontinens a rabszolga-kereskedelemre épül, s ha a rabszolgaságot eltünteti, akkor felborítja a gazdaságot, ergo kizárólag csak ellenségeket szerez magának - egész Essos-on! Egy tartós, hosszú életű és jól működő uralkodáshoz pont arra van szükség, hogy minél több barátja legyen az adott királynak, vagy királynőnek, ám ő pont az ellentétét teszi mindennek! Dany rossz uralkodó, aki a sárkányai nélkül semmit sem ér - s azok közül is kettőt már nem képes irányítani! Ha a továbbiakban nem lesz képes ésszerűen gondolkodni, és cselekedni, valószínűleg csúnya vége lesz... (Egyébként marhára nem értem, hogy hogyan szerethetik a karakterét ennyien!).
A második legidegesítőbb kari, az Melisandre: annyira rosszul szolgálja a saját istenét, hogy már fáj nézni/ olvasni!
Felesleges szereplő nincs, de a felhozatalból a legfeleslegesebbek, talán a Greyjok-ok, mint Victarion, Asha, vagy a Hínárhajú.
Sansa alapból két királyság örököse: Észak, Folyóvidék + Kisujj közbenjárásával még a Völgyet is megkaparinthatja - így már három. Szóval nem haszontalan!
"gondolok én ezalatt Ned Starkra,Robb Starkra,Catelynre,Aryra. "
Ned nem érdemelte meg, amit kapott, de Észak fellázadásához ez kellett!
Robb a sorozatban és a könyvekben, két teljesen különböző személyiség: A könyvekben azért szegte meg a Walder Frey-el kötött megállapodást, mert a Casterly-hegy körül portyázás alatt súlyosan megsebesült. A Lannister-ház egyik vazallusa, a Westerling család egyik lánya ápolta Robbot, aki azt hitte magáról, hogy a halálán van, ezért összejött a lánnyal. Ám végül felépült, és becsületből, és kötelesség tudatból vette feleségül azt a lányt!
A sorozatbéli Robb puszta kéjvágyból vette el a lányt, annak ellenére, hogy (a könyvekkel ellentétben) az anyja folyamatosan ott volt mellette, s hangoztatta, hogy ez nem jó lépés a részéről! Ő mégis megtette, és fejjel rohant a falnak! A sorozatbéli Robb megérdemelte a halált, mert rossz uralkodó volt!
Cat "halála" szintén kellett, mert még lesz szerepe a történetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!