Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi a véleményetek Makishima...

Mi a véleményetek Makishima Shogou-ról? (Psycho Pass)

Figyelt kérdés

Szívesen fogadok objektív és szubjektív véleményeket is, de arra kérlek Titeket, külőnítsétek el őket.

Vajon szellemileg ép?(nincs e valami pszichológiai problémája, pl tudathasadás, komplexus stb) Mit érzett akkor, amikor különösebb indíték nélkül megölt valakit? Szadista? Gyáva? Hogyan viszonyul az emberekhez? Nemi identitás? Mi lehet az oka annak, hogy nem értelmezhető a bűnelkövetési együtthatója? Tudatosan befolyásolja ezt? És végül pár szubjektív kérdés: szerintetek tényleg gonosz vagy "félreismert/félreértett? SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Szerintetek megérdemelte a halált? SPOILER VÉGE

A kérdéseket inkább csak "segítségnek" írtam, (persze szeretnék rájuk választ kapni)azt szeretném ha írnátok róla egy 'pszichológiai profilt'. :)

2013. nov. 25. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha mélyen belegondolsz abban a világban bárkit meg lehet érteni. Szinte bárki belerokkanna abba hogy xy megvádolja olyannal amit még el se követett mert esély van rá. (Hogy ha reálisan nézem ennyi erővel magyarország 3/4 rács alatt lenne, nem akarok politizálásba bele menni, de mennyit hazudott az utóbbi 10 évben az előző 2-3 miniszterelnök..)

Az viszont biztos hogy volt vele valami, inkább pszihopata volt, azt hogy miért nem tudták követni a bünelkövetési státuszát azt hiszem volt róla szó. Nem feltétlenül volt gonosz, feljebb írtam hogy elég különleges világ, ilyenbe bárki beleőrülne, viszont az tény hogy aki ennyi embert eltett láb alól bűnhődnie kell. Ha beteg, ha nem!

2013. nov. 26. 11:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Egyetértek, köszönöm a választ. Szerintem is beteg volt, talán szociopata, mert nem tanúsított megbánást. Én nem emlékszem arra hogy említették volna, miért nem lehet követni az együtthatót, de ha lesz időm, úgy is újrakezdem nézni. :) Azt mondták, hogy az együttható értéke a stresszel van összefüggésben. Makishima nem mutatta a stressz jeleit soha, kivéve talán a legvégén. Sokszor az animékben nem látom át, hogy a gonoszok tettei miként tudnának kitűzött céljaik eléréséhez vezetni. Hmm.... Ezt nem fogalmaztam meg valami jól. Tehát, hogyha Makishima a Sibyll System pusztulását akarta, miért nem talált egy egyenes módot (mittudomén, felrobbantani a Tornyot..). Ehelyett sokkal bonyolutabb és hosszabb folyamatokat eszelt ki (mondjuk valszeg ezek is bejöttek volna előbb utóbb). Tehát megint csak oda jutok hogy nem is volt különösebb indítéka inkább csak szabadidős elfoglaltság gyanánt gyilkolászott.
2013. nov. 26. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért akarta eltörölni a rendszert, mert azt akarta hogy minden ember maga dönthesse el mi akar lenni.
2013. dec. 29. 20:03
 4/6 Sanjoe válasza:
100%

Szerintem egy teljesen ép eszű, nem szadista vagy gyáva, heteroszexuális krakter. Csak egyszerűen az értékrendje különbözött. Meg fura a hobbija.

Ahogy mondjuk a kényszerítők és a normál emberek érzik a "bűn" és a helyes cselekedet közötti különbséget ő nem. Ne értsetek félre,szerintem tisztában volt vele hogy amit tesz az a rendszer szerint rossz, de minden cselekdete olyan semleges volt számára, mint mondjuk nekem reggel papucsban vagy papucs nálkül indulni a konyhába.

Eljutott az intellektus olyan szintjére, hogy nem akadályozta az önmegvalósításban, ezért nem mérhető a bűnelkövetési együtthatója sem, mert az agya nem tesz különbséget a reggeli kávé és az ebéd után torokmetszés között.

Személy szerint megkedveltem a karakterét, szimpatizáltam a céljaival, bár a módszereivel nem. Összességében megérdemelte a halált, és így oldódott fel a cselekmény konfliktusa is mert nem lett volna helye a második évadban.

2015. máj. 20. 22:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, teljes mértékben egyetértek azt hiszem. :)

Bár nekem hiányzott a 2. évadból, de ez már a szubjektív véleményem.

2015. okt. 6. 20:34
 6/6 anonim válasza:
Meleg,pszichopata
2022. jan. 28. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!