Milyen anime-ket ajánlanátok egy "kezdőnek"?
Szeretnék kicsit jobban elmerülni a műfajban. Milyen alapművek vannak szerintetek, amiket mindenképp érdemes egy kezdőnek megnézni.
Köszi a válaszokat!
Dragonball, Yu Yu hakuso, Sailor Moon, Slayers, Death note
régen sokan ezzel kezdtük.
alapok aki minden animés ismer:
Naruto, Bleach, Inuyasha, Fairy Tail, Death Note
ezek a legismertebbek:)
FullMetal Alchemist - Testvériség
Mai napig kedvencem.
Semméképpen se tömeg shounenel kezd ! És ha mégis azzal kezdenéd , inkább a One Piece/Hunter x Hunter (2011) el próbálkozz mint a sablon fesztekkel .
FullMetal Alchemist Brotherhood egy jó választás
Code Geass (csak ha 16elmúltál .. mert amúgy nem értenéd)
Death Note
TTGL
A kezdőt szerintem arra értette, hogy még nem nagyon látott animét.
Kérdező, szerintem azt is írd le, hogy milyen műfaj érdekelne, mert az hogy anime elég tág fogalom.
Objektíven nézve a Code Geass talán a legjobb anime, de egy kezdőt lehet megijeszt a grafikája... Ha el tudsz tekinteni az ilyentől, akkor tényleg érdemes azt megnézned. Max annyiban nem ajánlom még a grafikán kívül, hogy annyira jó, hogy minden más gagyinak tűnhet utána. XD
Szintén ajánlom kezdésnek a Fullmetal Alchemist Brotherhoodot, a Fate/Zero-t, és ha 15 éves, vagy fiatalabb vagy, akkor a Naruto-Bleach-Sword Art online hármas is nagyon fog tetszeni. Ezt most nem bántásból, meg semmi, nyilván tetszhet idősebbként is (Bleach-et én is nagyon szeretem például) de általánosítva ez a korosztály rajongója a műveknek.
Aztán ott van még a Tengen Toppa Gurren Lagann, Angel Beats, Steins;Gate, Darker than black, To Aru Majutsu no Index, Soul Eater, Kateikyoushi Hitman Reborn!, Hunter x Hunter (egyedülálló módon nekem a régi széria jobban tetszett, de dönts te), és talán a Sengoku Basara is ideális kezdés.
A Darker than black-en, az Angel Beats-en, és a Steins;Gate-n kívül mindegyik könnyedebb harcolós darab, ez a három jóval komolyabb a többinél. Az SG kicsit gyengén indul, de utána zseniálisan jó scifi lesz, DTB ugyan harcolós cucc, de sötétebb hangulatú a shouneneknél, az Angel Beats meg zseniális dráma, rendkívül kreatív alaphelyzettel, mélyebb mondanivalóval, nagyon jó lezárással.
"Naruto-Bleach-Sword Art online hármas is nagyon fog tetszeni"
Hát ezek pont azok amiktől meg kéne kímélni . Pl a Shit Art egy hatalmas csalódás ..
De ha a kérdező 12 éves, hiába ajánlasz neki egy Code Geass-t, Death Note-t vagy akár Monstert... Nem fogja megérteni a mű tényleges mondanivalóját.
Kb 11 éves koromban kezdtem animéket nézni, és én is a naruto-bleach párossal szerettem bele az egész animevilágba. De persze a kérdező dönt, az egész tényleg a korától és ízlésvilágától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!