Szerintetek elolvassam a könyvet mielőtt elkezdeném nézni a Trónok Harcát?
Heló!
Szerintem a könyvvel kezd. Sőt, sok ismerősöm úgy tartja, hogy a sorozat képtelen egy pillanatig is felérni a könyvhöz.
Ha teljesen a könyv alapján csinálták a sorozatot akkor ne! ha előbb elolvasod a könyvet akkor a sorozat élménye semmissé válik! én is így rontottam el az éhezők viadalával!
De viszont ha nem a könyvet követi a sorozat (csak a fontosabb elemeket) akkor teljesen mindegy! legalább is nekem ez a véleményem/tapasztalatom!
Én (szerencsémre) előbb olvastam el a könyveket, így elég marcona véleményem van a sorozatról: az egész egy összecsapott, elkapkodott baromság. A sorozat (ami nem mellesleg egy tipikus HBO-sorozat, vagyis a repkedő jelenetekben zéró tartalom, amiről a készítők úgy gondolják, hogy a néhány, bugyuta és erőszakos jelenetekkel el lehet feledtetni a hiányt) semmit nem adott vissza a feeling-ből! Igaz, hogy a regényben vannak néhol fárasztóan hosszú (túl írt) jelenetek, de ha átrágod magad a végéig, minden aprólékos részlet kezd összeállni, ellenben a sorozatban olyan gyorsan követik egymást a történések, hogy a darabonkénti, majdhogy nem öt másodperces jelenetekbe csak a kulcs momentumok fértek bele - semmi felvezetés, magyarázat, körítés, amitől az egésznek íze van, csak a tömény primitívség (olyan, mintha egy bunkóval vágnának fejbe, ahelyett, hogy táncolnának veled).
A sorozatot nem a regényre, hanem annak kulcsfontosságú mondataira építették, néhány (saját találmányú) ötlettelen jelenettel felhígítva - mintha a Hamlet is csak néhány szellemből meg a "Lenni, vagy nem lenni..."-ből állna, és egy három perces jelenettel már le is rendezték a valójában két órányi előadást.
Egy szó mint száz: előbb a könyv utána a film! Minden évadot egy regényből készítettek, úgyhogy a tudni szeretnéd, miért ilyen hangon fogalmaztam, érdemesebb lenne, ha elolvasnád előbb a Trónok Harca könyvet, majd utána pillantanál bele a sorozatba! Kiábrándító lesz, azt garantálom!
Bocs, a helyesírási hibákért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!