Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek elolvassam a...

Szerintetek elolvassam a könyvet mielőtt elkezdeném nézni a Trónok Harcát?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm dicsérte már a sorozatot. Megnéztem belőle egy részt (nagyon tetszett), csak a nevekkel vagyok bajban meg hogy ki kivel háborúzik. Ti olvastátok a könyvet vagy inkább csak a sorozatot néztétek? Előre is köszi a válaszokat!:)

2013. máj. 26. 01:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Heló!

Szerintem a könyvvel kezd. Sőt, sok ismerősöm úgy tartja, hogy a sorozat képtelen egy pillanatig is felérni a könyvhöz.

2013. máj. 26. 01:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Az alapján könnyebben el tudok igazodni? :D
2013. máj. 26. 01:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan, hiszen sokkal mélyebb és többrétegű a könyv, mind cselekményben, mind a karakterek terén, mint amit mozgóképen összehoztak. Arról nem is beszélve, hogy a változtatások is "felfedik" majd magukat.
2013. máj. 26. 11:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Bár nem lesz gyors folyamat, de megéri először kiolvasni a könyveket!! :)
2013. máj. 26. 14:17
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Ha teljesen a könyv alapján csinálták a sorozatot akkor ne! ha előbb elolvasod a könyvet akkor a sorozat élménye semmissé válik! én is így rontottam el az éhezők viadalával!

De viszont ha nem a könyvet követi a sorozat (csak a fontosabb elemeket) akkor teljesen mindegy! legalább is nekem ez a véleményem/tapasztalatom!

2013. máj. 26. 14:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem teljesen a könyv alapján csinálták. Olyan értelemben nem,hogy vannak részek amik kissé máshogy vannak, vannak amik teljesen máshogy és van amit kihagytak. Én először megnéztem az 1. és 2. évadot, utána kezdtem el olvasni az első könyvet (még mindig olvasom), de nézem a 3. évadot is. A könyv sokkal érthetőbb, mert abban ha felbukkan egy szereplő akkor van róla 1-2 mondat,h ki is ő blablabla, a sorozatban meg csak megjelenik és olyan mintha ismerni kéne őt, holott még szó se volt róla.
2013. máj. 26. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én (szerencsémre) előbb olvastam el a könyveket, így elég marcona véleményem van a sorozatról: az egész egy összecsapott, elkapkodott baromság. A sorozat (ami nem mellesleg egy tipikus HBO-sorozat, vagyis a repkedő jelenetekben zéró tartalom, amiről a készítők úgy gondolják, hogy a néhány, bugyuta és erőszakos jelenetekkel el lehet feledtetni a hiányt) semmit nem adott vissza a feeling-ből! Igaz, hogy a regényben vannak néhol fárasztóan hosszú (túl írt) jelenetek, de ha átrágod magad a végéig, minden aprólékos részlet kezd összeállni, ellenben a sorozatban olyan gyorsan követik egymást a történések, hogy a darabonkénti, majdhogy nem öt másodperces jelenetekbe csak a kulcs momentumok fértek bele - semmi felvezetés, magyarázat, körítés, amitől az egésznek íze van, csak a tömény primitívség (olyan, mintha egy bunkóval vágnának fejbe, ahelyett, hogy táncolnának veled).

A sorozatot nem a regényre, hanem annak kulcsfontosságú mondataira építették, néhány (saját találmányú) ötlettelen jelenettel felhígítva - mintha a Hamlet is csak néhány szellemből meg a "Lenni, vagy nem lenni..."-ből állna, és egy három perces jelenettel már le is rendezték a valójában két órányi előadást.

Egy szó mint száz: előbb a könyv utána a film! Minden évadot egy regényből készítettek, úgyhogy a tudni szeretnéd, miért ilyen hangon fogalmaztam, érdemesebb lenne, ha elolvasnád előbb a Trónok Harca könyvet, majd utána pillantanál bele a sorozatba! Kiábrándító lesz, azt garantálom!

Bocs, a helyesírási hibákért! :)

2013. máj. 26. 17:02
 8/12 anonim ***** válasza:
A sorozat élvezhető a könyv elolvasása után is (tapasztalat). Ráadásul sok minden nem esett le az első két évadban, amikor még csak a sorozatot néztem. Ajánlom előtte a könyvet, majd a sorozat. :)
2013. máj. 27. 23:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Most fejeztem be a sorozatot (három napja kezdtem). És már biztos, hogy el is fogom olvasni, még mielőtt a tejes sorozat véget érne. Sokáig tartottam a sorozattól, mert mindenki dícsérte a könyvet, és legutóbb Terry Goodkind - Az Igazság Keresőjéből készült sorozattal (Legend of the seeker - A hős legendája) hatalmasat csalódtam. Viszont itt a segédproducer maga George R. R. Martin, sőt, egyes részeknél forgatókönyvíróként is láttam a nevét. Így esélyes, hogy viszonylag pontosan követi a cselekményt, a könyv természetéből adódóan részletesebb lehet.
2013. máj. 28. 00:19
 10/12 Kamillewis válasza:
Bár még csak az első részt olvastam de nézem vele párhuzamosan a sorozatot, szerintem nagyon részletesen és pontosan van kidolgozva a cselekményszál és a karakterek is. Gondolj bele: Ez egy 600 oldalas könyv és megcsináltak egy évadot 10*60 pervben azért elég idő van mindre. Szerintem csináld úgy, hogy ha elolvastad az 1 könyvet kezdd le nézni az 1. évadot és így tovább:))
2013. jún. 7. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!