Mi a véleményetek a lent linkelt sorozatokról?
Melyike(ke)t lenne érdemes nézni, melyik mennyire jó, esetleg ha valaki tudna egy pár mondatos saját véleményt is írhatna róluk.
Elnézést a mennyiség miatt, kicsit túlzásba vittem az imdb toplista nézegetést. :D
Köszönöm a válaszokat!
Helo!
Azok közül, amiket lattam:
A Drot angyon jo, több oldalrol mutatja be az erintett temakat, maximalis eletszerüseggel.
A Sherlock pedig egyszerüen fantasztikusan jo, a legujabb 2 mozifilm elbujhat meleltte. Remek bünügyek, parades megoldasok, nagyszerü kevereke akcionak es kriminek, raadasul a szineszek is kivaloan alakitanak. Latszik, hogy Sherlock rajongok es hozzaertök csinaljak.
sorozatjunkie.hu oldalon vannak kritikák évadonként, bemutatók, hozzá kommentek a nézőktől (sokszor ezres nagyságrendben). Átfogóbb képet kapnál onnan, mert az oldalon több néző és komment van, mint itt jó esetben 5-10 válasz érkezik 5-6 embertől.
Nagyon röviden jellemző az én szemszögemből (ami nem mérvadó):
The Wire: sokan szeretik és dicsérik. Az eleje lehet lassan indul be, én 2-3 részt végigszenvedtem és utána töröltem az összes évadot. Lehet hogy megfelelő türelmi szint és hangulat kell hozzá, később lehet újra bepróbálom .
Breaking Bad: Nehéz megfogalmazni hogy mennyire jó úgy, hogy nem látod, rosszat nem tudok rá mondani. Idén ér véget, darára pont jó lehet mert úgyis nézni akarod a következőt. Van magyar szinkronos kiadás belőle, de pocsék. Általánosságban véve legfeljebb az animációs filmek jók szinkronban, a többi sorozat egyre rosszabb.
Sherlock: nem láttam, millió nyomozós sorozat mellett nem érdekel. Ugyanez igaz a Grimm-re, amiben undorító cgi-effektet használnak, 6 rész után képtelen voltam folytatni. Itthon nagyon nyomják, ezek szerint stabil a nézettsége.
Firefly: western és sci-fi keveréke, egy réteg nagyon bírja és mindig felhozzák fájdalmas hírként hogy kaszát kapott egy évad után. Én végigszenvedtem és a háttérben szólt csak azért hogy végre töröljem.
Oz: "a börtönös sorozatok királya", szokták így említeni. Ha megnézed akkor utána a Szökés elég gagyi lesz. '97-ben indult, mai szemmel más világnak tűnik. A Wire is.
Son of Anarchy, 6 feet under, Community, Suits, Deadwood, True Blood: nem láttam, de ebben a sorrendben kezdeném el.
X-Files: nálunk többször is leadták, szerintem ha láttál egy részt is akkor kiismerhető hogy milyen.
Skins: bár inkább tinik nézik, de ha szereted a brit sorozatokat akkor ne hagyd ki. A többség amerikai sorozatokat néz, a brit sorozatok minősége és élvezeti értéke annyival más és jobb, külön élmény. Sorozatjunkie -> anglia lecsap részlegen vannak jó ajánlók.
Person of Interest: megint egy nyomozós, de tudott újat mutatni. Nekem a CSI, NCIS és egyéb csak nyomozós sorozat nézhetetlen, ez tőlük többet nyújt.
Daybreak: 1 adott nap újra és újra lejátszódik, amit a főhős közbelépése módosít egy kicsit, és az lesz kihatással a reggel ismét újrainduló napnak. Több részen át mindig egy módosítással próbálja elérni a szerettei épségét, közben a tettei befolyásolják a világot. Minden nap ugyanarra az alapra épül, de nem ment el az unalom irányába.
American Horror Story: horror, de nem a klasszikus filmes mód szerint, hogy másfél órában szét kell paráztatni az embereket sok vérrel meg hirtelen a képbe ugró szereplőkkel, éles hanghatásokkal.
Mindenesetre mindegyiknél azt ajánlom hogy nézz utána az ajánlóknak és kritikáknak, spoiler nélkül mondják el hogy mire számíthatsz. A toplista alapján egyik sem mondható rossznak, de az egyéni ízlések azért befolyásolhatják a listát. Ahogy engem nem érdekelt a Sherlock, úgy más szerint nagyon jó. Vagy míg másokat nem érdekel a horror addig én az AHS-t többször is újranézném.
Az hogy melyiket kezded már több mindentől függ, van ami egy hétvége alatt lenyomható míg mások csak hónapok alatt ha nem nézel egyszerre sok részt.
A felsoroltak közül egyedül a Person of Interest-et ismerem.
Nagyon jó, az utóbbi időben a kedvenc sorozatom lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!