Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Doctor Who kérdés a Pandoricav...

Doctor Who kérdés a Pandoricaval kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Az 5. évad végén ugye bezárják a Pandoricaba stb. láttuk mi történt. Az én kérdésem az,h a 6. évadban vagy a 7. eddig megjelent részeiben kiderült-e már,h hogyan szökött meg? Ha igen elég ha csak annyit írsz,h "igen" nem kell lelőni a poént :D

Először külföldi oldalakon néztem utána, ott mindenhol vmilyen paradoxonokat írtak. Én mikor néztem arra gondoltam,h rajta volt az örvénymanipulátor amivel River is odament és azt vhogy aktiválta és annak segítségével jutott ki, viszont ha nincs időzítő a kütyün, akkor ez nem lehetett, mivel eléggé levolt zárva a keze meg mindene.

#Doctor Who #pandorica
2013. febr. 19. 16:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, de már az ötödik évadban. Minden évadban van több kis történet, amin végigvezetnek egy nagyobbat, ezt szánják évadzárónak.
2013. febr. 19. 17:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt láttam, de abból nem derül ki egyértelműen h hogyan szabadult ki.
2013. febr. 19. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
De igen, 5. évad 13. rész
2013. febr. 19. 18:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Arról beszélek... Annyi volt,h bezárták, majd a jövőbeli ő visszajött és elmondta Rorynak h mit csináljon. De itt a kérdés,h a jövőbeli ő hogy jött vissza ha be volt zárva és a csavarhúzó is nála volt, tehát Rory nem tudta volna kinyitni, Rivert se hiszem, Amy ugye ergo meghalt, kb senki se tudta volna megint kinyitni a Pandoricát, az univerzum meg a pusztulás küszöbén állt, tehát minden elpusztult volna rövid időn belül=a jövőben más nem tudta volna kiengedni, mert nem lett volna jövő. Szóval?
2013. febr. 19. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:
nem derül ki
2013. febr. 19. 19:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Bocs, ezek szerint félreértelmeztem a kérdésed. Nem figyelmetlenségen alapult, hanem épp ellenkezőleg. Nem vagyok fizikus, így nem tudom melyik időutazásos elmélet működhetne.

Mindenesetre a részben az egész ok-okozati alapon működött, nem mint a Vissza a jövőben c. filmben, ahol egy múltbeli cselekvés egy teljesen új/alternatív valóságot teremtett. Viszont a körforgásban nem adott meg fixpontot Moffat, ami így nem tűnik túl logikusnak. Sőt most, hogy újra megnéztem eszembe jutott, hogy az író már legalább második alkalommal süti el "a túl bonyolult, hogy megérts, ezért inkább nem is magyarázom" lapot. A Blink c. részben is így definiálta, hogy mi is történt.

A Doktor elvileg a saját idővonalán mozgott valahogy, viszont a hogyan kérdésre nem kapjuk meg a választ. Tehát szimplán tudatosan(?) logikai bakit helyezett el a szkriptbe, hogy a cselekmény szépen sodródjon medrében.

Ettől függetlenül szerintem nagyon jó rész lett ez is. :)

2013. febr. 19. 19:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Úgy szabadult ki, hogy miután kiszabadult visszament az időben, és odaadta Rorynak a csavarhúzót meg miegymás. Bár igaz, ez paradoxon, ez a valóságban nem lenne megoldható. Információ nem születhet a semmiből.
2013. febr. 25. 18:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Wibbly wobbly timey wimey
2014. ápr. 25. 23:46
 9/9 anonim ***** válasza:
De kiderül: Rory szabadítja ki a sonickal, amit a jövőbeli Doktortól kap, majd ezt Rory el is meséli a jelen Doktornak, aki ebből tudja, hogy majd vissza kell mennie odaadni a csavarhúzót, stb. Lényegében olyan, mintha önmagát szabadította volna ki, csak Rory közvetítésével. Az időutazós történetekben gyakran vannak ilyen hurkok, pl. a Terminátorban, ahol a pasi visszaküldi a saját apját a múltba, hogy az apja lehessen...
2014. jún. 21. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!