Doctor Who kérdés a Pandoricaval kapcsolatban?
Az 5. évad végén ugye bezárják a Pandoricaba stb. láttuk mi történt. Az én kérdésem az,h a 6. évadban vagy a 7. eddig megjelent részeiben kiderült-e már,h hogyan szökött meg? Ha igen elég ha csak annyit írsz,h "igen" nem kell lelőni a poént :D
Először külföldi oldalakon néztem utána, ott mindenhol vmilyen paradoxonokat írtak. Én mikor néztem arra gondoltam,h rajta volt az örvénymanipulátor amivel River is odament és azt vhogy aktiválta és annak segítségével jutott ki, viszont ha nincs időzítő a kütyün, akkor ez nem lehetett, mivel eléggé levolt zárva a keze meg mindene.
Bocs, ezek szerint félreértelmeztem a kérdésed. Nem figyelmetlenségen alapult, hanem épp ellenkezőleg. Nem vagyok fizikus, így nem tudom melyik időutazásos elmélet működhetne.
Mindenesetre a részben az egész ok-okozati alapon működött, nem mint a Vissza a jövőben c. filmben, ahol egy múltbeli cselekvés egy teljesen új/alternatív valóságot teremtett. Viszont a körforgásban nem adott meg fixpontot Moffat, ami így nem tűnik túl logikusnak. Sőt most, hogy újra megnéztem eszembe jutott, hogy az író már legalább második alkalommal süti el "a túl bonyolult, hogy megérts, ezért inkább nem is magyarázom" lapot. A Blink c. részben is így definiálta, hogy mi is történt.
A Doktor elvileg a saját idővonalán mozgott valahogy, viszont a hogyan kérdésre nem kapjuk meg a választ. Tehát szimplán tudatosan(?) logikai bakit helyezett el a szkriptbe, hogy a cselekmény szépen sodródjon medrében.
Ettől függetlenül szerintem nagyon jó rész lett ez is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!