Melyik a legjobban vívó jedi/sith?
Darth Maul a legjobb nem vitás!
Jedik közül Kyle Katarn bár őt nem sokan ismerik
legfeljebb a darth mault játszó színész volt a legjobb.
mondjuk ez nem is vitás,mert ray park kb egy ninja,olyan szinten képzett harcművész.
de az sw univerzum karakterei között maul csak egy másodvonalbéli sith harcos volt,akit egy padavan is legyőzött.
Hiába mondod neki, én is próbáltam egy másik kérdésnél nem jött össze :D (Egyébként ha úgy nézzük, egy padawan legyőzte, de egy mestert meg ő győzött le)
Amúgy leírom mégegyszer, jedi: Raskta Lsu
Sith: Tulak Hord
Hmmm
Először is, a vapadot összesen 2 ember használta, és csak 1 volt képes anélkül elsajátítani, hogy áttért volna a sötét oldalra (windu).
Másrészt a Juyo közel sem a legerősebb 1v1 forma. Igazából a stílusok mindegyikének megvan önmagában az erőssége és a gyengesége, és nem létezik olyan stílus, ami ne lenne gyenge (vagy gyengébb) egy bizonyos stílus ellen (ez egyértelmű, hiszen ha lenne, akkor mindenki azt használná :D).
A Makashi és a Djem so tényleg nagyon jól kiegészítik egymást (bár egy erős védelemmel rendelkező személy ellen szerintem ő is megvan lőve, lásd Obi-Wan), de ezzel csak egy baj van: SZERINTEM olyan ember nem létezik, aki két stílust is mesteri szinten (tehát olyan szinten, hogy a legjobbak között legyen), meg tudjon tanulni. Egyébként a Juyo is a Djem So és az Ataru elemeiből válogat.
Szóval szerintem ezzel a Djem So + Makashi kombóval az a baj, (mint bármilyen 2 másik stílus használatánál), hogy egyszerre mindkettőt lehetetlen mesteri szinten megtanulni (Obi-Wannak sem ment úgy az Ataru, mint a Soresu), igaz voltak akik mindkettőt használták, de őket is legyőzték szabályos fénykardpárbajban
Kitérnék a példáidra, először is Darth Revan (aki amúgy nekem is a kedvenc Sithem):
Vele csak az a baj, hogy sem Juyot, sem a Djem So-t nem használta, ő a Nimant (a 6-os stílust) használta, meg ha jól tudom, a Jarr'Kait (a két fénykardos stílust).
Szóval ez a példa nem stimmel, az meg másik kérdés, hogy azt írtad, hogy legyőzte (az amúgy talán tényleg legnagyobb Sithet, Nihilus mellett), Vitiatet.. Hááát, ez nem igaz. Kétszer találkoztam személyesen, első alkalommal Vitiate megbontotta Revan elméjét mielőtt elkezdődött a harc (bár valamennyire tudott ellenkezni Revan, és nem lett Vitiate szolgája, de attól még a köztársaság ellen fordult), másodjára pedig alapból Meetra-val ment, aki hasonlóan erős volt hozzá, és amikor szembekerült Vitiatel, bár rövid ideig fel tudta venni vele a harcot, de nagyon hamar alulmaradt ellene (nekem megvan az Old Republic: Revan könyv, ha kell idézek is belőle), majd ezután 300 évre a rabszolgája lett, szóval ezt se nevezném győzelemnek. Vitiate története meg folytatódott a TOR-ban, és egyszer sem Revan győzte le (aki ezután még egyszer visszatért, majd meghalt)
Hogy Bane vagy Revan az erősebb-e, egy nagyon összetett és nehéz kérdés, egyébként én is Revant mondanám, de kérdés, hogy Bane használhatja-e az orbaliskokat, mert ha igen, akkor egyedül Vitiate és Nihilus lenne képes őt legyőzni, senki más nem.
Vader már tényleg használta mindkét stílust, de ő sem sajátította el a Makashit fele olyan jól sem, mint a Djem Sot.
Sidioussal azért merész őt összehasonlítani, amúgy miután DS lett a birodalom császára és legyőzte a jediket, már nem is használt fénykardot, akkora hatalma volt (ergo tudta, hogy még úgy is erősebb Vadernél, hogy nincs nála fénykard), az meg megint más kérdés, hogy mindenhol azt írják, hogy az akkori galaxisban windu, dooku, yoda, és sidious volt a 4 legjobb vívó (kérdés, hogy vader erősödött vagy gyengült-e a sérülése után).
Viszont itt a példa arra, hogy a Djem So Makashi kombó igen is verhető, konkrétan egy jedi padawan, aki pár hónapot edzett, ráadásul fénykardvívást konkrétan soha nem is tanult yodától (vagy nagyon-nagyon keveset) legyőzte Vadert :D Ez mekkora szánalmas már amúgy, hogy valaki, aki kb 40-50 éve tanult vívni, kikap valakitől, aki alig pár hónapja.. :'D
Szóval szerintem a legtisztább még mindig az, ha valaki 1 stílusra koncentrál, esetleg egy másik, azzal teljesen ellentétes stílusból átvesz néhány elemet, azzal sokkal többet ér el, és erősebb lesz, mint két stílus teljes ötvözéséből
Én tanulmányoztam a Darth-okat régen, mert valahogy jobban érdekelt a sötét oldal vonala.
Szerintem is Nihilus, és Bane voltak a legbetegebb arcok a sithek közül. Volt hogy Nihilus maszkja megjelent álmomban..:D
Revant nagyon szeretem, mint sith, és mint "visszatérő" jedit.
Megmondom őszintén, nekem is Yoda áll a legközelebb a szívemhez, mert simán lenyomná a másik agyast, vagyis Sidiust.
Innentől kezdve, ő agyból bármit, és bárkit. :)
Bár sokan Luke-ot tartják a legerősebb jedinek, és erőhasználónak, ami valamilyen szinten talán meg is állja a helyét, mert Yoda soha nem tanította karddal vívni, mégis legyőzte az apját, akit korábban senki, ráadásul nem is olyan hosszú training után, szóval lehet benne valami, de erről megoszlanak a vélemények.
Viszont fura, hogy nem nagyon írtatok Vaderről.
Nekem szent meggyőződésem, hogy Vader lehetett volna az a bizonyos legendás sithlovag, akinek nem akad párja, s aki mindenkit elsöprő erővel, és tudással bír.
Mondjuk Sidius hülye lett volna (már bocsánat) teljhatalmat adni Vader-nek, mert csak magából kiindulva, szerintem nem akarta, hogy Plagueis sorsára jusson, ő azért ennél okosabb.
(Visszanyal a fagyi alapon hehe)
Ráadásul, ha jól emlékszem, Vader ruhája elég kényes volt a villámokra, amit jófejségből néha Sidius alkalmazott is rajta.
Csóró...egy kezdetleges páncélba volt zárva, sorozatos kínok, és megaláztatások közepette, de hát, ebből nyerte ugye Vader az erejét, amit nagyon sajnálok, hogy végtelenül primitívre, és korlátoltra sikeredett, mert soha nem használta ki az erőt igazán, és soha nem láttuk azt a Vadert, aki csak fejben létezett.
Bocsi srácok, én tényleg nagy Vader fan vagyok, és fáj hogy egy gyenge sithnek lett beállítva, mert briliánsan vívott mindig, és sajnálom, hogy kábé itt ki is fulladt a dolog, mert az erőt túlnyomó részt robotokon, és civileken használta, ami szintén elég kiábrándító, mint amikor gyerekeket ölt a jedi templomban. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!