21/25 anonim válasza:
Én azért választanám a Gyűrű Urát, mert Tolkien mitológiát teremtett. Az orkoktól a trollokig, at hiszed ez létezett. Mert miért ne? Talán Mozart, Picasso, Da Vinci nem tünde volt?
Peter Jackson pedig gyönyörűen rendezte meg a filmet. Van benne csalódás, düh, gyűlölet, visszatérés, bánat, öröm, felszabadultság, keserűség. De ami a legfontosabb hogy az egész egy reménytelen ügyről szól. De mégis megcsinálják. Mert hisznek benne. Mert nem adják fel. A Gyűrűk Urában rengetek tanulság van, ha figyelsz rá. És azoknak akik nem szeretik a Happy Endes végeket, üzenem hogy Frodo örökre elmegy Középföldéről. Aragorn meghal, Arwen egyedül szenved a szerelme nélkül, Legolas és Gimli is elhajózik. Gondoljanak bele ebbe.
22/25 anonim válasza:
Mindkettőt szeretem, bár nekem a Harry Potter jobban bejön. Mindig is szerettem ezt a mágikus hangulatot...az erdő, a pók, a bájitalok, a kastély, a tükör stb.. Tudom, hogy ez mind meg van a Gyűrűk urába is, de valahogy nekem a Harry Potter jobban visszaadja ezt a filinget. :)
23/25 anonim válasza:
Előző vagyok. Azt kifelejtettem, hogy nekem a karakterek is szimpatikusabbak a Harry Potter-be, nem tudom miért. Valahogy a kedves öreg bölcs Dumbledore nekem jobban a szívemhez nőtt. Gandalf a Gyűrűk urából nekem kicsit olyan morcosabb, kevésbé szimpatikus. Vagy a Harry-be a jó öreg Hagrid.:) Valahogy a Harry Potter-be számomra szerethetőbbek a karakterek. Pl. a stréber mindent tudó Hermione, a bugyuta Ron, a mókás Weasley ikrek, a morcos mindenért morgó kastély gondnok. Nem tudnám pontosabban leírni. Gyűrűk urát is szeretem, de nem a szereplők miatt, inkább a látvány.
24/25 anonim válasza:
"Kedves, öreg, bölcs Dumbledore" aki a legnagyobb szrkavaró, aki végig kihasználja Harryt. Ja. Tényleg szerethetőbb karakter mint Gandalf aki egész Arda megmentésén fáradozik.
25/25 anonim válasza:
Nem tudom, lehet. Akkor is szimpatikusabbak a karakterek nekem a Harry Potterből. Családiasabb számomra...de hát ahány ember, annyi vélemény...nem fogok a történeten vitatkozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!