Gyűrűk ura és harry potter közötti hasonlóság vélemény?
sok helyen olvastam már hogy a harry potter az egy gyárák ura koppintás. sokáig nemis értettem, de amikor kijött az utolsó rész rájöttem hogy jé tényleg.
szal az utolsó két rész tök olyan volt mintha a gyűrűk urát néztem volna szerintetek?
Harry Potter voltaképpen több régi már megírt mesékből,regékből áll össze..Az egész történet egy csokorba volt összegyűjtve..
Kábé ugyanúgy mint az AVATAR film.Az is egy csomó filmből lett összetákolva..
Harry Potterben sok Ír,angol mondák,mesék vannak..Így elképzelhető,hogy a gyűrűk urából is vannak részletek..(bár nem láttam a Harry potter filmet)
Nem azt mondom, hogy nem jó a Gyűrűk Ura, pont azért nem véleményezem magát a könyvet, a történetet, mert nem olvastam. De a filmek nem igazán fogtak meg. Szépen meg vannak csinálva, látványosak, de nem igazán keltette fel az érdeklődésem.
A Harry Potternél valószínűleg azért más, mert azokat elolvastam és nem a film alapján ítélem meg.
Szóval: az hogy néhány dologban hasonlít nem meglepő, mert ez elég népszerű téma, ha megfigyeled. Nem Rowling és nem is Tolkien az első,aki ezt a témát választja. Rowling-ot rengeteg történelmi esemény inspirálta, főleg a nácizmussal lehetne hasonlítani a történet alapgondolatát, Voldemort személyiségét stb.
persze, hogy részben hasonlítanak, hiszen a fantasy könyvek tele vannak mesei elemekkel-értem itt a jó és a rossz harca, meseszámok, happyend stb. Am most hogy mondjátok ez a vándorlás, hurcolás tényleg elég hasonló.
Az pedig biztos, hogy nem Tolkein volt az első aki ilyen témában írt. És mi van a klasszikus mesékkel-pl.Hófehérke, hamupipőke? ezek is elég kitaláltak (törpék, tündérek, boszorkány stb. nemde?) na jó, ezeket azért mégse lehet összehasonlítani, de mégis... Ja és ott van a Narnia is, bár az már lehet, h a gyűrűk ura után volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!