Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Gyűrűk ura és harry potter...

Gyűrűk ura és harry potter közötti hasonlóság vélemény?

Figyelt kérdés

sok helyen olvastam már hogy a harry potter az egy gyárák ura koppintás. sokáig nemis értettem, de amikor kijött az utolsó rész rájöttem hogy jé tényleg.

szal az utolsó két rész tök olyan volt mintha a gyűrűk urát néztem volna szerintetek?

2011. júl. 29. 12:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ma már nem lehet olyat írni v. nagyon nehèz ami nem hasonlítanak előző művekhez, így bàrmire rá lehet fogni hogy koppintás. És tényleg mindegyik az is mivel az emberi fantázia emlékekböl épít így akaratlamul is belekerülnek elemek más művekböl.

Különben a az említett műveknél nem feltűnő a hasonlság.

2012. dec. 26. 14:34
 12/18 anonim válasza:
73%

Szereplőbeli koppintások:

Dumbledore-Gandalf-a nagy Bőlcs

Hagrid-Gimli-a jópofa, de jellegtelen

Sipor-Gollam/Smeagol- az öreg, régi életéhez visszavágyó áruló

Óriások-Faentek-primitívnek tűnő okos lények

Gyűrű-Sebhely-akarattal bíró nem élőlény

Lucius-Szauron-a Gonosz hű szolgája

Horcruxok-Gyűrűk-az élettelen lelkek

Samu-Ron- a vicces kísérő, aki ha kell, feldűhödik

Harry-Frodo Baggins-a fiú, akinek mások csinálták a bajt, mások helyett kell megtenniük nagy utakat

Pippin, Trufa-Fred,George-a bolond mellékszereplők

Arthur-Legolas- a jófej felnőtt

Bilbo-Harry szulei-az elején és végén szereplő öregek

2014. márc. 23. 20:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Én az utolsó HP-filmeket nem láttam, mert már előtti borzalmas volt az adaptáció. ha a filmekből indulsz ki, akkor nem tudok, mit mondani, de a könyveknél én nem éreztem hasonlóságot.
2015. jún. 22. 22:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Még valami: a gyűrűk ura könyvben, ha jól emlékszem sauronnak a lelke nincs a gyűrűben, meg ez az egész sauron szeme dolog csak a filmben van.
2015. jún. 22. 22:02
 15/18 anonim ***** válasza:
És hát ha csak az utolsó könyv alapján érzed lopásnak, az már nem is lopás. Mármint megírni 6 könyvet azért, hogy a 7. lopás lehessen? Az már felér az eredetiséggel. :) A fent vki által összedobott listát erőltetettnek érzem, szerintem a filmet látta csak az illető. Egyébként egyiknek se vagyok nagy rajongója, de nem éreztem a hasonlóságot. Bocs a 3 külön válaszért.
2015. jún. 22. 22:05
 16/18 anonim ***** válasza:

"most megfogott valami. azt írtad nem tolkien volt az első aki erről a témáról írt. ki volt az első? nagyon érdekelne mert talán elolvasnám. én ugytuttam tolkien találta ki mindezt 1930 körül. a hobbit című könyvel"

Az egész a skandináv mitológián alapszik. (Kivéve a gyűrűs sztorit meg a hobbitokat.) A Középfölde (Midgard) a skandináv mitológiában aza hely, ahol az emberek élnek. (Van még üdgard, asgard - ott élnek a törpök, akik eléggé oylanok, mint a gy.u.-ban: kovácsolással foglalkoznak, stb. - és az alfok helye, annak nem tudom a nevét most: vannak fény álfok és sötét álfok. Ezek lettek ugyebár az elfek /tündék/. A gyűrű sztori a S betűs nevű hapek sztorijából jön. :) van egy hapek, aki megöl egy vidrát, de kiderül, hogy az egy varázslónak vagy kinek a fia, így Lokinak, Odinnak és Thornak szerezniük kell egy csomó pénzt, hogy jóvátegyék a fiú halálát az apának. Egy törptől lopnak egy varázsgyűrűt, az elátkozza a gyűrűt, hogy akihez kerül, az rosszul járjon. Loki odaadja az apának. Azt megölik a fiai, mert így hat rájuk a gyűrű. Majd ők nagyon sokat kalandoznak, ott van az a fent amlített S betűs ember, akinek lesz egy szerelme, talán valami Sigurdnak hívják, vagy hogyan. na és aztán nála van a gyűrű, aztán hosszú-hosszú szotrin át vándorol a gyűrű mindig máshoz, és egész családok dőlnek össze miatta. A germánok átvették a sztorit a skandinávoktól: ott a Sigurdból Siegfried lett, a szerelméből pedig Kunugunda, ha jól emlékszem. Ezt hívják a németek Nibelung-éneknek, de ez már nem tartalmazza a törpös előzményeket. Hogy itt végül mi lesz a gyűrűvel, azt nem tudom.

Szóval a Gyűrűk ura se túl eredeti.

2015. jún. 22. 22:10
 17/18 anonim ***** válasza:
egy sokadik válasz (bocsi, közben olvasgatom a kommenteket) a narnia nem a gy. u. volt. A narnia írója volt tolkien legjobb barátja, egy írókörbe jártak. de nem tetszett nekik a másik könyve.
2015. jún. 22. 22:12
 18/18 anonim ***** válasza:

*Kunigunda

*a narnia nem GY. U. UTÁN volt

2015. jún. 22. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!