Melyik három filmet gondoljátok alapfilmnek?
Én kb. 50-et tudnék írni, de kiemelek neked 3-at:
Ponyvaregény
Az ördög ügyvédje
Félelem és reszketés Las Vegasban
(ez persze egyéni vélemény, az alapfilmek között ez a 3 kedvencem)
Igazából szerelem
Hair
Gorilla bácsi
Még a listámon szerepelnek: Másnaposok, 50 első randi, A vasálarcos, Apafej, Remember me, Forrest Gump
Tudom, hogy nem a legújabb, legnépszerűbb filmeket, írtam, de nekem ezek igazi klasszikusok, ha három filmet vihetnék magammal egy hajóútra például, akkor azok lennének.
14/L
Hair
Schindler listája
Egy kosaras naplója
Amerikai história x
A 23-as szám
Battle royale
A 22-es csapdája
A jó, a rossz, és a csúf
Ryan közlegény megmentése
A felsoroltakból csak a Ponyvaregény, A keresztapa, a Hair és A jó, a rossz és a csúf nevezhető alapfilmeknek, de a többi a legnagyobb jóindulattal sem. Akad köztük pár remek alkotás (pl. a Forrest Gump), de mégsem mind "alap". Na meg hogy a Gorilla bácsi alapfilm lenne, ilyet csak egy buta kislány írhat, aki konkrétan nem tudja, mit beszél.
Ha alapfilmekről van szó, akkor célszerű felütni egy filmlexikont és kicsit keresgélni benne, és nem csak az amerikai filmek között, hiszen a világ többi részén is ugyanúgy volt és van filmgyártás, nem csak Hollywood-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!