Kb hány horrorfilm van összesen világon? és csak szerintem durvábbak a régi ('70-es évekbeli sőt még hamarabbi, '20-as évekbeli) horrorok? Melyik a legdurvább szerintetek?
Brutálisan sok horror van, eszméletlen sokat gyártottak, mióta megszületett a műfaj. Több tíz-vagy többszázezer, és ki tudja, talán még ezzel is keveset mondtam...
Kevés régi horrort láttam, de nem mondanám, hogy durvábbak voltak. Sok inkább abban a korban állta meg a helyét, mikor készült - mai szemmel sok trükk inkább már csak vicces, na meg az ingerküszöb is sokkal magasabb ma már, így már nem feltétlen ijesztő, ami régen még nagyon is az volt.
Durva szerintem a Hellraiser, az Inside, a Flower of Flash and Blood... de pl. ott az Eden Lake, ami nem trancsíros, de mégis az utóbbi évek egyik legdurvábbja (szerintem).
Ami régen képes volt kicsit betojatni, az a Blair Witch volt, meg Az utolsó órán.
Jani Fater: Cáfolom, Dr. Caligari volt a legelső horror némafilm, szintén német, és 1920-ban készült el.
Ha Caligari nincs akkor nagy valószínűséggel Nosferatu se ért volna el olyan kimagasló sikert anno, ugyanis Caligari tette le az alapokat a horror műfajában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!