Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az Idő Kereke filmsorozat 3....

Az Idő Kereke filmsorozat 3. évada, mennyit dolgoz fel a könyvsorozatból, mennyire azonosak, számodra melyik tetszett inkább a könyv vagy a film?

Figyelt kérdés
Jómagam film és könyvrajongó vagyok, de csupán most kezdtem nézni a filmsorozatot, ami nagyon tetszik. Így a könyvsorozatot is szándékomban van beszerezni.

tegnap 20:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Elnézést, úgy értettem a filmsorozat 1-2-3 évada, mennyit dolgoz fel a könyvsorozatból? Nem csak a 3.-ik évad.
tegnap 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet megválaszolni, mert csak néhány név egyezik a könyvek és a tévésorozat között.

SEMMI, DE SEMMI KÖZE a kettőnek egymáshoz, a showrunner a saját fan fiction változatát adta a nagyközönségnek, a nézettségi (és egyéb) mutatók alapján teljesen megbukott a tévésorozat, és már azt is tudjuk az amerikai kritikusoktól, hogy a harmadik évad utolsó része akkora felhördülést fog kiváltani, amely mellett eltörpül minden eddig változtatás.

Elméletileg most tartanánk a negyedik könyvnél, de a showrunner is maximum még 2 évadot tervez (bár sok jel–színész–egyéb munkatárs utal(t) arra, hogy szerencsére ez az évad lesz az utolsó), szóval gondolhatod, hogy mi lesz itt.

Teljesen más (minőségi) történettel fogsz találkozni a könyvekben, plusz más (minőségi) karakterekkel, hihetetlenül kidolgozott világgal és varázsrendszerrel, szóval nem azt a gagyit fogod kapni, amellyel a tévében találkoztál.

tegnap 22:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Arra is készülj fel lelkileg :) , hogy a könyvekben a szereplők 99%-a fehér, 99,9%-a heteroszexuális, szexre csak nagyon halvány utalások vannak.
tegnap 22:56
 4/7 anonim ***** válasza:

A sorozat nem igazán követi a könyveket, ezért én őszintén nem tudom megmondani. Az előzetes alapján átugrottak pár dolgot és a 4. vagy 5. könyv környékén mazsoláznak, de a Tar Valon jelenetek egy része meg mintha 2. könyv lenne.

Azért, hogy ne legyen annyira fekete-fehér, a könyvek sem tökéletesek. Néha a karakterek nagyon fárasztók, főleg a nők. A szerelmi sztorik is erőltetettek. Persze ezen a sorozat sem javít. Ha ezeket a dolgokat írták volna át, akkor szerintem kevésbé utálnák a rajongók, de sajnos mindent szétbarmoltak.

A könyveket jobban szeretem. Már csak azért is, mert azzal találkoztam előbb. Azt hiszem ezek a streaming csatornák a hülye szabályaikkal és követeléseikkel soha nem fogják tudni felülmúlni azt, amikor egy jó fantáziával megáldott írónak teljes kreatív szabadsága van az általa kitalált világ és karakterek felett.

Ezt bebizonyította kb. mindegyik létező tévés fantasy adaptáció.

ma 00:30
 5/7 anonim ***** válasza:

„Néha a karakterek nagyon fárasztók, főleg a nők.”

Például?

„A szerelmi sztorik is erőltetettek.”

Most gondolj bele, hová fértek volna még el a részletesen kidolgozott szerelmek? A könyvek (főleg az első hat) megjelenésükkor rendkívül hosszúnak számítottak, még hosszabbakat nem tudom mennyire fogadott volna el a 30-35 évvel ezelőtti amerikai közönség. Muszáj volt valamennyire erőltetni, de elnézve a való életet nem nagyon lőtt mellé.

ma 00:56
 6/7 anonim ***** válasza:

"Például?"

Nynaeve, Elayne, Faile, Egwene

Na ők négyen különösen, kb. ebben a sorrendben.

"még hosszabbakat"

Nem kell hosszabbnak lennie, át is lehet írni vagy lehet helyettesíteni részeket. Egy szerelmi viszony is motiváció bizonyos karaktereknél, pl. amikor Rand azt hiszi megölték Elayne anyját és elmegy megbosszulni. De addig a pontig talán egyszer említették, hogy Rand és Elayne elbújtak smárolni. És utána halálosan egymásba szerettek és az olvasónak ezt el kell hinnie, ezért rohan Rand megbosszulni az anyját, mindenkit hátrahagyva. Pedig az író jobban kidolgozhatta volna, csak annyit kellett volna tennie, hogy nem választja szét őket és Elayne is Randékkel megy. Akkor a köztük lévő jelenetekből értenénk, hogy miért fontos ez egyáltalán neki.

Ha én smárolok valakivel és meghalna a partner anyja, akkor azért sajnálnám, de nem rohannék egy életveszélyes helyzetbe miatta és nem éreznék felelősséget iránta. Főleg úgy, hogy van fontosabb dolgom is. Na mindegy.

De Aviendha és Rand kapcsolata pl. tetszett. Azt sokkal jobban felépítette az író. Kár, hogy a többiekre nem szánt ennyi időt.

Mindegy, ez csak az én személyes preferenciám.

ma 01:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Szpojlerek.

„Nynaeve, Elayne, Faile, Egwene Na ők négyen különösen, kb. ebben a sorrendben.”

(Nyn-t az ötödik könyvtől kezdve nem lehet nem szeretni.) Nem tudom, hogy hányszor olvastad a könyveket, ez az álláspont általában már a második olvasás után megváltozik, Faile kivételével. De az ő álláspontját is meg lehet érteni, ha figyelembe veszed a származását.

Rand-El: igen, csak néhány napot töltöttek együtt, néhány csókkal. De többet nem lehetett, mert a történet nem áll meg – és ez nem szerelmi történet, hanem high fantasy, ahol mások az elvárások –, ezért nem lehet még annyi időt sem szánni El-re, mint Avi-ra (aki szintén nem kapott sokat), vagy Min-re, és egyébként is a Sors úgy írta meg, hogy egymásba szeressenek, vagy éppen Tuon-ra, ahol „javított” Jordan, és bemutatott egy egészen hosszú udvarlási folyamatot.

De kivel nem fordult még elő, hogy egy pár napos ismeretség után + a két egymásnak ellentmondó levél, ha folyamatosan gondol valakire, aztán folyamatosan tájékoztatást kap róla, hogy ne szeressen bele? A mi 17. századi világunkkal kell összevetni a sorozatoto, nem a 21. századdal.

Ami pedig Morgase-t illeti, Rand ártatlanságából fakadóan naná, hogy úgy érzi, meg kell bosszulnia + Rahvin kiiktatására is nyílt alkalom.

De mindegy, ez meg csak az én véleményem. Azért köszönöm, hogy elbeszélgettünk!

ma 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!