A Trónok Harcában kik és miért hozták létre a Másokat? A filmsorozattal ellentétben ezt a könyvsorozat bővebben tárgyalja?
Köszi a Választ.
A filmsorozatban mintha mosolyszünet lett volna az erdő gyermekei és a mások között.
A könyvekben nem derül ki, hogy kik vagy mik a mások.
A Tűz és Jég világa egy mester műve, aki a legendákat szedi össze, nem feltétlenül megbízható narrátor.
Ami az általad említett mosolyszünetet illeti, a filmekben úgy általában, de még a valóságban sem ritka egyáltalán, hogy valami vagy valaki a létrehozója ellen fordul később. Sőt, őszintén szólva eléggé elcsépelt, tipikus fordulat, a sorozatban ez történt itt is az erdő gyermekei és a mások között.
A könyvek sajnos csak az ötödik kötetig jutottak eddig, a folytatásra mind a mai napig várunk Martintól. Ez a sorozatban szintén nagyjából az ötödik évadot jelenti. Ami viszont azt is jelenti, hogy a sorozatban ezután történtek a könyvekben még nem történtek meg. Szóval nem tudunk semmi biztosat a mások eredetéről, illetve esetleges kapcsolatukról az erdő gyermekeivel. De úgy általában a működésükről sem tudunk túl sokat. Nem tudjuk, van-e vezetőjük, ki irányítja őket. (A könyvekben nem szerepel az Éjkirály! Illetve akit ott Éjkirálynak hívnak, az egy egészen más karakter volt: egy közönséges ember az Éjjeli Őrségből, aki Crasterhez hasonlóan egykor régen lepaktált a másokkal, és áldozatokat mutatott be nekik.) Eleve a könyvekben a mások eddig mindössze két jelenetben szerepeltek konkrétan. Minden további az elbeszélés, legenda velük kapcsolatosan. Szóval a könyvekben még sokkal kevesebb derült ki róluk egyelőre. Csak annyi látszik egyértelműen, hogy intelligensek, emberfeletti gyorsasággal és képességekkel rendelkeznek, valamint hogy az embereket nem tartják sokra, hiszen amikor emberekkel találkoznak, akkor kérdés nélkül végeznek velük.
Utolsó:
Igen, kommunikálnak egymással, az emberi fül számára is érzékelhető, de valami nagyon furcsa, magas, nem természetes hangon. Ezt nem írtam külön, de beleértettem abba, hogy szemmel láthatóan intelligens lények.
Az is igaz, hogy abban a legelső jelenetben az egyikük külön párbajozik egy ideig Waymar Royce-szal, míg a többiek csak nézik őket. Ezt azonban én annak tudtam be mindig is, hogy inkább csak játszadoznak az áldozatukkal, nem annak, hogy valamiféle szabályokat, lovagi etikettet követnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!