Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A streaming csatornák miért...

A streaming csatornák miért nem vezetnek be lmbtq vagy rassz szűrő funkciót?

Figyelt kérdés

A Disney amúgy is sokszor cenzúráz dolgokat keleti országok kedvéért, pl. arab vagy orosz országokban kivágja a meleg jeleneteket, Kínában leszedi a feketéket a plakátról.

Nem lenne akkor népszerű egy olyan streaming szolgaltatás, ami töröl nem óhajtott jeleneteket filmekből és sorozatokból?

Mivel nyugaton sem kíváncsi mindenki ilyesmire. Pl. be lehetne állítani, hogy úgy fusson a film, hogy automatikusan kivágja az lmbtq jeleneteket.

Vagy két alternatívát is leforgathátnák a filmből, amiben a karakter egyszer fekete, egyszer fehér és mindenki azt nézi meg, ami neki jobban passzol.

Ezzel mindenki kedvére tudnának tenni és lehet több lenne az előfizető.

Már amúgy is csinálják néhány ország kedvéért, akkor miért ne csinálhatnák mindenki kedvéért?

tegnap 13:26
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Egy pillanat, még ferdítettél is.

Az új kis hableány film nem volt sikeres. A legsikeresebbek milliárdos bevételeket értek el. A kis hableány közel 300 millióból készült és csak a dupláját hozta vissza, a disney viszont csak 2.5x szorzónál tekint sikeresnek egy filmet.

A többi élőszereplés remake esetében pedig alulteljesítétt, hiszen azok mind 1 milliárd környékén vagy felette voltak.

Azaz vesztett nézőket. Eleget ahhoz, hogy a disney ne sikerként könyvelje el.

tegnap 15:09
 32/39 A kérdező kommentje:

Az Aladdin, Dzsungel könyve és Az oroszlánkirály pedig nem fehér karaktereket vonultat fel. Tehát a sikertelenség oka nyugodtan visszavezethető egy felesleges rasszcserére, ami felesleges feszültséget generált és 400 millióval kevesebb bevételt termelt, mint a korábbiak.

Egy másik sikertelen előszereplés a Mulan volt, amit be lehet tudni a covidnak is, de szintén felesleges változtatásokat eszközöltek benne, amire senkinek nem volt igénye.

Szóval ez a kicsi és hangos, meg igény van a változásra dolgokat nem tudom, hogy honnan szeded. Az adatok mást mutatnak.

Azok a disney filmek a sikeresek, ahol nem változtattak a formulán.

tegnap 15:15
 33/39 anonim ***** válasza:
52%
A white washing rendben van, csak fordítva problémás a dolog? A cigány skarlát boszorkányt a fehér Olsen játssza. A kreol Kleopátrát Elizabeth Taylor. Jézus ábrázolása, miközben arab térségből származik.
tegnap 15:18
 34/39 A kérdező kommentje:

Mi az a skarlát boszorkány? Ez nem valami gonosztevő? Akkor azt hiszem ezzel a disneynél kopogtass. (Amúgy minden cigánynak ugyanolyan a bőrtónusa vagy a színésznő nem cigány származású? Nem tudom sajna kik ezek.)

Kleopátra makedón vagy görög. A dinasztiát Nagy Sándor egyik makedón hadvezér alapította, a makedónoknál volt több Kleopátra is. Átvették az egyiptomi szokást és egymást közt házasodtak, tehát jó eséllyel Kleopátra nem volt kreol.

De elég sok verziója van Kleopátrának, szóval nem értem, hogy mi a probléma. Van fehér, fekete is, csak éppen talán kreol nincs. Szóval ugyanúgy kérdezheznéd, hogy black washing oké, csak kreol ne legyen? Elég wtf. Ezt a kérdést átirányítom Jada Pinkettnek.

Jézusból megint számtalan verzió van. Az afrikai keresztények között (pl. etiópoknál) szerintem tutira van fekete ábrázolása is. Mellesleg én azt hittem, hogy eredetileg zsidó, akikről görögök/kelet rómaiak irkáltak.

Na mindegy, átirányítalak ezzel a kérdéssel az etióp nagykövetséghez.

tegnap 15:28
 35/39 anonim ***** válasza:
0%
Srácok, ne etessük a trollt. Ragebaiteket figyelmen kívül kell hagyni. Et cetera. Az internet alapvető szabályai.
tegnap 20:51
 36/39 A kérdező kommentje:

Elfogytak az érvek.

Habár az már a személyeskedésnél világos volt. xD

tegnap 21:19
 37/39 anonim ***** válasza:
36%
Nen az érvek fogytak el, hanem a türelem.
tegnap 21:40
 38/39 A kérdező kommentje:
Juj. :(
tegnap 21:42
 39/39 anonim ***** válasza:
31%

#10 "Nincs olyan, hogy erőltetés. Titeket valaki kényszerít arra, hogy bemenjetek a moziba, vagy előfizessetek a Netflixre?"

Amikor a választási lehetőség a vagy ez, vagy semmi, az nem erőltetés? Gyakorlatilag ezért van az, hogy az elmúlt 15-20 évben készült amerikai filmet alig nézek. Szinte mindenbe bele teszik. És ezzel nem vagyok egyedül, egyre több ilyen van, mert...

#25 "Ezek profitorientált cégek, kizárólag ennek mentén hoznak üzleti döntéseket."

...a cégek ugyan lehet, hogy profitorientáltak, de középvezetői szinten ideológokkal és aktivistákkal fertőzöttek, akiket nem érdekel a profit. Ezek a woke propagandafilmek évek óta egyre gyakrabban nem termelik vissza a gyártási költségüket sem. Amit nyomatnak, már az átlag néző ingerküszöbét is átlépi, mint amilyen én vagyok. Mégsem állnak le.

ma 06:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!