Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A streaming csatornák miért...

A streaming csatornák miért nem vezetnek be lmbtq vagy rassz szűrő funkciót?

Figyelt kérdés

A Disney amúgy is sokszor cenzúráz dolgokat keleti országok kedvéért, pl. arab vagy orosz országokban kivágja a meleg jeleneteket, Kínában leszedi a feketéket a plakátról.

Nem lenne akkor népszerű egy olyan streaming szolgaltatás, ami töröl nem óhajtott jeleneteket filmekből és sorozatokból?

Mivel nyugaton sem kíváncsi mindenki ilyesmire. Pl. be lehetne állítani, hogy úgy fusson a film, hogy automatikusan kivágja az lmbtq jeleneteket.

Vagy két alternatívát is leforgathátnák a filmből, amiben a karakter egyszer fekete, egyszer fehér és mindenki azt nézi meg, ami neki jobban passzol.

Ezzel mindenki kedvére tudnának tenni és lehet több lenne az előfizető.

Már amúgy is csinálják néhány ország kedvéért, akkor miért ne csinálhatnák mindenki kedvéért?

tegnap 13:26
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
75%
Ott vágják ki a kifogásolt jeleneteket, ahol törvény tiltja a megjelenítést. Amiről te írsz a nyugat példáján, az egyfajta szegregáció, aminek felszámolásáért küzdöttek és meghaltak emberek. Nem fognak visszafordulni. Te viszont szabadon dönthetsz, hogy nem nézed meg a művet és nem támogatod a platformot.
tegnap 13:29
 2/39 A kérdező kommentje:

Akkor lenne szegregáció, ha valakit hátrányosan éritene.

De ugyanúgy opció lenne a feketéknek is, akik nem akarnak fehéreket nézni.

Tehát mindenkinek csak a javát szolgálja.

tegnap 13:33
 3/39 A kérdező kommentje:
*érintene
tegnap 13:33
 4/39 A kérdező kommentje:

Amúgy ez pont az olyan felhasználók visszacsábítását szolgálhatná, akik ilyesmikért hagyták ott a streaming csatornákat.

Tehát nem azoknak, akik így is támogatják, hiszen velük már szinte mindent meg lehet csinálni.

tegnap 13:35
 5/39 anonim ***** válasza:
0%

Hogy segítsek nekik, egy javaslat egy ilyen modulra.

Tartalom elejtése

fehér

fekete

színes

színtelen

meleg

lezbi

alacony

magas

férfi

gyerek

kopasz

szőke

barna

fekete

vörös

sovány

kövér

és még ötszázharmincnyolc

tegnap 13:36
 6/39 anonim ***** válasza:
65%

Értelmét veszti a mű, ha kulcsjeleteket ugrasz át csak azért, mert más színű a szereplő vagy nem hetero. Világos, hogy ki akarod maxolni az előítéleteket és eltörölni a föld színéről is azokat akik mások, mint ami a te komfortzónádba belefér, de ez egy életképtelen ötlet.

A világnak az elfogadás felé kell nyitnia és nem a megsemmisítéshez nyúlnia. Te is lehetsz bármikor olyan kisebbség része, akit majd elnyomnak, és nem lesz aki segítsen.

tegnap 13:37
 7/39 A kérdező kommentje:

5. Ez nem ugyanaz, amiről én beszélek, hiszen nem a teljes tartalom elrejtéséről beszélek, csak az adott nézővel nem összeegyeztethető részéről.

Pl. bűnös dolgok megjelenítése, mint az lmbtq, amit egy keresztény vagy muszlim néző nem látna szívesen a sorozatában. Pedig lehet amúgy érdekelné az adott film. Tehát miért rontanák a nézettséget, amikor ki lehetne belőle vágni a bűnös részt és növelni a nézettséget.

Ugyanakkor meg az lmbtq támogatók is megnézhetik a teljes verziót.

Szóval úgy növelné valami nézettségét, hogy egyik csoportot sem üldözi el magától.

Ennek kicsit költségesebb módja, ha eleve két vagy több verziót forgatnának le a filmből egyszerre, kisebb-nagyobb módosításokkal. De amennyi pénzt forgatnak, szerintem tuti beleférne, csak össze kéne kapniuk magukat jobban.

tegnap 13:41
 8/39 anonim ***** válasza:
0%

6. Teljesen egyetértek veled, de vannak vadhajtások, amiket én pl. nem kívánok elfogadni. Persze, egy nulla vagyok a 8 milliárdból, tudom.

Ha valaki meleg, ő dolga. Négy fel között azzal bújik össze, akivel akar. De hogy pl. véleményformáló legyen az, aki úgy viselkedik, mint egy csaj, édi-bédi, riszálja magát, festi a körmét, sminkkel stb., nem tudom, nem akarom megérteni. Nem, azt, hogy ilyen, hanem hogy követendő példa.

tegnap 13:42
 9/39 A kérdező kommentje:

6. Nem semmisít meg semmit, hiszen pont azt írom, hogy egymás mellett létezik egy műnek több verziója. Mindenki azt nézi meg, amit az értékrendje megenged.

Szerintem attól elfogadóbb nincs, amikor mindenki ízlése egyenrangúnak és ugyanolyan fontosnak van kezelve.

Szerintem ha csak egy verzió van, az lenne inkább az erőltetés, értékrend erőszak és eltörlés.

tegnap 13:44
 10/39 anonim ***** válasza:
65%
Nincs olyan, hogy erőltetés. Titeket valaki kényszerít arra, hogy bemenjetek a moziba, vagy előfizessetek a Netflixre? Fenyegetéssel, zsarolással vagy mivel érik el, és miért nem tesznek semmit a hatóságok?
tegnap 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!