Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A streaming csatornák miért...

A streaming csatornák miért nem vezetnek be lmbtq vagy rassz szűrő funkciót?

Figyelt kérdés

A Disney amúgy is sokszor cenzúráz dolgokat keleti országok kedvéért, pl. arab vagy orosz országokban kivágja a meleg jeleneteket, Kínában leszedi a feketéket a plakátról.

Nem lenne akkor népszerű egy olyan streaming szolgaltatás, ami töröl nem óhajtott jeleneteket filmekből és sorozatokból?

Mivel nyugaton sem kíváncsi mindenki ilyesmire. Pl. be lehetne állítani, hogy úgy fusson a film, hogy automatikusan kivágja az lmbtq jeleneteket.

Vagy két alternatívát is leforgathátnák a filmből, amiben a karakter egyszer fekete, egyszer fehér és mindenki azt nézi meg, ami neki jobban passzol.

Ezzel mindenki kedvére tudnának tenni és lehet több lenne az előfizető.

Már amúgy is csinálják néhány ország kedvéért, akkor miért ne csinálhatnák mindenki kedvéért?

tegnap 13:26
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

8. Hát mindenkinek mindig meglesz a maga véleménybuborékja, és valakinek egy csajként viselkedő fiú lesz a véleményvezére.

Ezen nem lehet változtatni, mert mindig így volt, van és lesz. Mindenki egy véleménybuborékban létezik és a harc ellene az elmúlt évek alapján egy szélmalom harc. Ezen soha senki nem fog változtatni.

Viszont a konfliktusokat és feszültséget lehet csökkenteni, ha nem piszkáljuk piszkavassal senki buborékját sem.

Ehhez pedig szerintem tökéletes út az önkéntes cenzúra. Tehát amit nem a hatalom gyakorol, hanem mindenki saját magának.

Szerintem senkinek sem hiányozni a sok "Hófehérke narancssárga lett" vagy a "mormon homofób író transzfób is" típusú hangulatkeltő ripacskodás az internetről.

Ez a változtatás max azokat érné hátrányosan, akik a felháborodásból élnek meg. Ez az én véleményem.

tegnap 13:50
 12/39 A kérdező kommentje:

10. Ez nem teljesen igaz. Először is az ember egy társas lény, akármilyen közhely is. Nem "kényszerít" senki, de te sem mondhatod azt mindig a gyerekeidnek, szüleidnek, tesódnak vagy barátaidnak, hogy most sem ülsz be velük a moziba. Szimplán néha muszáj végigszenvedni elég sok sorozatot vagy filmet, hogy egészségesen tartsd a magánéleted.

És főleg ha családról van szó, akkor elkerülhetetlen, hogy legyenek értékrendi különbségek.

A másik pedig a szórakozásra való igény. Valaki szeret filmeket, sorozatokat nézni, de szimplán nem passzol az értékrendje a filmben látottakkal. Ebben az esetben pedig elég alávaló dolog telerakni az adott filmet olyasmivel, amit ő nem szeretne látni, pedig lehet érdekelné a sztori. Tehát erőlteni, nem klasszikus módszerrel, hanem alávaló módon, mert tudja, hogy a nézőnek nincs más választása, mint megnézni azt az egy verziót.

A passzív agresszió is agresszió.

tegnap 13:56
 13/39 anonim ***** válasza:
71%

Ezt ugye te se gondolod komolyan, hogy pl minden filmet forgassanak le kétszer, fekete és fehér színészekkel is? :D :D

Ha taszít egy film, ne nézd, ilyen egyszerű a "szűrő".

tegnap 14:00
 14/39 anonim ***** válasza:
38%

Javaslom, legyen az Egri csillagoknak 147 kiadása.

Kritikus részek:

kislány és kisfiú együtt fürdenek

kislányt és kisfiút fürdés közben meglesi egy felnőtt férfi

a kisfiúra bízott lovat ellopják

az egyik szereplőt bornemisszának hívják. Miért nem sörnemissza

erőszak durva megjelenítése szurok, forró leves és tűzkerék által

megtévesztés (magukat olasznak hazudó magyarok

fogyatékkal élő rossz színben feltüntetése

Folytassam?

tegnap 14:01
 15/39 A kérdező kommentje:

De igen. Miért ne gondolnám komolyan? Rengeteg pénzük van. Ha olvasom a bevételekről mindig a híreket, őrült mennyiségű összegek állnak a rendelkezésükre és mellette elképesztő luxusban élnek. Azt gondolom, hogy ez a fajta luxus feláldozható és inkább a filmek fejlesztésébe kéne forgatni, akár olyan módon, ahogyan leírtam.

A nép mentális egészsége fontosabb, mint pár darab hollywoodi híresség luxusélete.

tegnap 14:03
 16/39 A kérdező kommentje:

14. Javasold, aztán majd a többség eldönti, hogy mire van igénye. Szerintem pár próbálkozás után ki lehet szűrni, hogy mik a nézett verziók és lehet azokrak koncentrálni minden film esetében.

Ha egy animációs filmnek lehet animációs "élőszereplős" adaptációja, akkor szerintem ez is belefér. Miért ne?

tegnap 14:06
 17/39 anonim ***** válasza:
71%

"Ha olvasom a bevételekről mindig a híreket, őrült mennyiségű összegek állnak a rendelkezésükre"

Igen, és így is egyre nehezebb behozni a költségvetést.

"és mellette elképesztő luxusban élnek"

Mármint kik? Pár sztár rendező, producer meg színész. A filmeken dolgozók többsége alul van fizetve,

"a nép mentális egészsége fontosabb"

Normális embernek nem sérül a mentális egészsége, csak mert Morgan Freeman benne van egy filmben pl.

Kinyilatkoztathatod hogy szerinted mit "kéne", de nem tudom miért hiszed hogy te döntesz ilyen kérdésekben. :D

tegnap 14:06
 18/39 A kérdező kommentje:

17. Veled ellentétben én hiszem, hogy én döntök.

Ezért írtam le a véleményem. De mivel látom ez téged valamiért zavar, ezért elárulom, hogy hangoztatni fogom továbbra is, hogy még inkább zavarjon.

Én szeretnék változást látni a világban és ennek továbbra is a híve maradok.

tegnap 14:10
 19/39 anonim ***** válasza:
56%
Normális ember nem akad fenn olyanokon, hogy valakinek nem fehér a bőre, vagy máshogy "szeret" embereket, mint te. Ez eddig a legjobb hiszti amit a woke témában fel lehetett tenni idén, mert te nem szimplán csak provokálni akarsz, hanem meggyőződéssel hiszel a fehér hatalomban, és hogy a világ csak heteroszexuális, kaukázusi, keresztény lehet, mint követendő norma. Rossz hírem van: ez egy kisebbség jelenleg.
tegnap 14:10
 20/39 anonim ***** válasza:
38%

“ Veled ellentétben én hiszem, hogy én döntök.”

Én is abszolút hiszek ebben, ezért írtam korábban azt, hogy ha taszít egy film akkor ne nézd meg. Én is ezt teszem. 🤷‍♀️

(Vagyis csak a te kedvedért inkább: 🤷🏾‍♀️)

tegnap 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!