Amikor film sorozatban a diákok is szerepelnek meg egy egész város akkor azt hogy csinálják meg?
Kérnek forgatási engedélyt és keresnek szereplőket?
Meg gondolom az iskola igazgatóval is kell beszélgetni ezért nem?
Valószínűbb, hogy kibérlik a helyet és amikor nincs tanítás akkor forgatnak. Ezzel együtt mindenki statiszta (nyilván lehet az iskola diákja is, csak nem egy spontán napot vesznek fel kamerával, hanem minden megrendezett, és az szerepel a felvételen aki ehhez hozzájárult és megjelent a forgatáson).
Egy másik lehetőség, hogy egyre több minden CGI, olyan dolgok is amiről nem gondolnád. Így az iskola is lehet csak egy díszlet, és mivel több műnek van ilyen helyszíne vagy témája, logikus és gazdaságos direkt egy iskolának berendezett stúdióban forgatnia több produkciónak is. Ezt összevágják még néhány külső helyszíni felvétellel, mintha tényleg ott játszódott volna.
Ez kifejezetten külső helyszíni felvételnek tűnő gyűjtés, miközben stúdiósok:
Én voltam statiszta. Ilyenkor lezárják az egész helyet és mindenki, akit látsz a felvételen fizetett statiszta. Pl. egyszer egy reklámban kellett a kisföldalattin ülni, lezárták az egyik megállót és órákon át mentünk 2 megálló közt (éjszaka).
Olyan nincs, hogy nem találnak elég embert, nagyon sokan szoktak jelentkezni.
Plusz, ahogy az egyik előző válaszoló írta sok dolog CGI.
már nem tudom melyik filmben volt, bár gondolom sokban, de emlékszem az egyikben volt egy iskolai jelenet, kosár meccs tinikkel, és a nézőtér mindkét oldalon tele volt, az egész tesi terem
később megmutatták egy "hogy csinálták a jelenetet" videóban, és ott elmondták hogy az egész nézőtérben az igazi emberekből 5db volt, azok is statiszták, a többi mind cgi volt, lényegébe az 5 embert klónozták le, majd változtattak rajtuk, pl pulcsi szín váltás stb... mivel a kamera sose volt nagyon közel hogy láthasd az arcukat, így simán észrevehetetlen volt a trükk, volt pár nagyon közeli, de olyankor a kamera nem szemből volt, így nem láthattad az arc különbségét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!