Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A "mai fiatalok" között...

A "mai fiatalok" között gyakori az, hogy 2000 előtt készült filmeket nem néznek meg, mert "régi"?

Figyelt kérdés

30-as éveim közepén vagyok, azért magamat sem tartom öregnek, azt azért az elején szögezzük le. :)

A minap beszélgettem egy 18-19 éves sráccal, a kérdés kapcsán most az a lényeg, hogy mesélte, hogy megnézte a moziban a Furiosa című filmet, illetve a korábbi, Harag útja című Mad Max is tetszett neki, ami az "eredeti film" szerinte.

Erre azt feleltem, hogy az eredeti, sőt, az igazi Mad Max az a Mel Gibson-féle trilógia a 80-as évekből, különösen a 2. része. Nekem a Harag útjával sem volt bajom, sőt, tetszett is, de számomra akkor is az igazi hangulatot az eredeti Mad Max hozza a témában, abban megvan az a poros, izzadtságszagú feeling, amit el tudok képzelni egy ilyen filmhez, illetve a világvége hangulatot nekem sokkal jobban átadja, mert azt valóságos környezetben, szűrők és digitális technológiák nélkül forgatták legalábbis a 80-as évek technológiájával, nekem valahogy ezért realisztikusabb érzetet ad az egész, a száguldozó roncsoknál szinte érzem az olajszagot.

De mindegy is, nem ez a lényeg, hanem az, hogy a srác erre azt felelte, hogy tudja ki az a Mel Gibson, de nem is tudta, hogy forgatott Mad Max-et... Viszont biztos nem fogja megnézni, mert őskorban készült, régi film és biztosan mai szemmel már nézhetetlen.

Számomra azért meglepő ez, mert egy csomó film van a 2000-es évek előtti időkből, amik alapok, sőt, legszívesebben azt írnám, hogy az igazán jó filmek szerintem pont a 2000-es évek előtt készültek, ami persze nem igaz, nem is írom ezt, mert most nem arról akarok vitát indítani, hogy a választóvonal előtti vagy utáni filmek a jobbak-e.

Vagy arról van szó, hogy ahogy én sem szívesen nézem az 50-60-as években készült filmeket, a mai fiataloknak már a 80-90-es években készült filmek számítanak ilyen őskövületnek?

A kérdés az, hogy ezt vajon általában így gondolják a fiatalok vagy egyedi jelenséggel találkoztam?

aug. 5. 15:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Kb.hasonló korosztályban lehetünk..Én viszont megnézem nemhogy az 50-60-as években készült mozikat;de még a 100-120 éves némafilmeket is...
aug. 5. 15:37
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Ismerek olyanokat is, akik szerint csak kb. a Marvel meg a Star Wars menő és olyanokat is, akiknek ha nem is 1., de néhányadik kedvencük Bud Spencer.
aug. 5. 16:02
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Én harmincas, negyvenesektől is hallom 2017-es filmekre, hogy régi... miközben én elvétve nézek hatvanas évek utánit 😅
aug. 5. 18:20
 4/16 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
84%

Teljesen érthető álláspont, a születésünk előtti filmek szerintem mindenkinek kicsit öregek.

Én is igyekszem inkább kortárs filmeket nézni - mondom ezt úgy, hogy 1-eshez hasonlóan én is nem kevés némafilmet megnézek.

aug. 5. 18:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ilyen barátom, aki 2000 előtti filmeket nem néz, mert szerinte azok régiek, ezért ugyanolyan élvezhetetlenek számára. Számomra nagyon furcsa ez a logika, de mindegy, az ő dolga. A legtöbb barátom nem ennyire elutasító, de olyanok kevesen vannak, akik 1960-nál régebbi filmeket is láttak volna.

Én szeretem a filmművészetet, komolyabban is tervezek vele foglalkozni, ezért én például rendszeresen nézek az 1920-as, 1930-as években készült filmeket is. Vannak filmrajongó barátaim is, akik ugyanezt elmondhatják magukról.

23/N

aug. 6. 01:46
 6/16 anonim ***** válasza:

Ez neveltetés kérdése.

Amivel kiskorban otthon találkozik, azt ismeri, és átveszi a szülők viszonyulását. És szerintem ez a döntő. A közös családi filmnézés.

Szerintem vegyesen érdemes régit és újat. Nem rosszabbak a régiek, sőt!

A technikával összefüggő minőség első ránézésre jobb az újaknál. Ez gyors előítéletre vezethet. Szóval nem a mai látványfilmeket kell a 30-40 évvel ezelőtti látványfilmekkel összevetni.

Mert ugye akció régen is volt. De ha látványosságban korlátozott is stílusban, szövegben eredetiségben a maiak elmaradnak.

Meg különböző zsánereket is kell nézni...

aug. 6. 07:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
2000... Van, aki 2010 előttit sem nagyon hajlandó megnézni.
aug. 6. 08:08
 8/16 anonim ***** válasza:
11%
Ami tegnap készült az már régi.Csak a legfrissebb film az igazán tuti.Az ami legkésőbb aznap reggel készült el amikor az ember nézni akarja...De aki igazán jó filmeket akar nézni az felbérel magának egy komplett stábot.Akik élőben előtte játsszák el a filmet.Úgy biztosan nem romlik meg.
aug. 6. 08:40
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Én is a 30-as éveim közepén járok, de én sem szívesen nézek '90 előtt készült filmeket. Bénák. Múltkor azért a Majmok bolygója (1968) c. film megnézésére rávettem magam. Hát olyanok voltak a filmben az aláfestő "zenék", mintha fém edényekkel, evőeszközökkel meg poharakkal csörömpöltek volna.

Most a '79-es Stalkernek futottam neki, dehát iszonyatosan lassú, huszon-valahány percig jutottam, ebből az első 4 perc az, hogy emberek állnak egy kocsmában, de nem hallatszik semmi, hogy beszélgetnének, nem történik semmi. Következő 4 perc, hogy a kamera rohadt lassan "bemegy" egy szobába, szintén rohadt lassan végigmutatja oda-vissza 3 ember arcát, ahogy fekszenek az ágyban. Ez mind négy percen keresztül történik. Következő 2 perc, hogy a papa kikel az ágyból, öltözködik, mosakszik... Eltelt 10 perc és még csak itt tartunk. Ennek 3 percbe bele kellett volna férnie.

aug. 6. 19:00
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

9

A Stalker már-már művészfilm..Mi a helyzet mondjuk a Terminator első részével?Az 1984-es.Vagy a drámai filmekkel Férfiszenvedély..stb.Azoknál aztán végképp nem számít a kor.Vagy a Rambo,Rocky,Párbaj,Száll a kakukk fészkére,A szarvasvadász,Apokalipszis most,A dolog,Nosferatu,A diktátor,A tanú.. és sorolhatnám még hosszasan az 1990 előtt készült mára már klasszikusnak számító filmeket..

Szerinted azok mind sz*rok?

aug. 6. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!