Melyik Star Wars trilógiát szeretitek jobban?
Előzmény vagy folytatás trilógia? Tudom, hogy szerintem egyértelmű, de azért teszem fel a kérdést. Mert régen az előzményt is sokan szidták, pedig szerintem az lett olyan jó mint az eredeti trilógia. Legalább jól bemutatta azt, hogy milyen volt a star wars világa a birodalom előtt és a jedik idején. És máshogy közelítette meg ami szerintem jó dolog. Viszont a folytatás trilógiáról tényleg kevés jót lehet mondani.
Az eredeti trilógiáról pedig azért is nem beszélek mert egyértelmű lenne, hogy az embereknek az lenne a kedvence és azt nem nagyon szidták akkor amikor megjelent. Mert akkoriban még újszerű dolognak számított olyat az asztalra tenni.
Szerintem az eredeti trilógia a legjobb (nyilván), de az előzménnyel sincs sok bajom, legalább ott a sztori rendben volt, csak volt benne néhány bosszantó dolog, és ennyi visszatekintve az akkori CGI-ra, hát szerintem maradniuk kellett volna az eredeti, kézzel készített díszleteknél.
Az új trilógia viszont...az első rész annyira jellegtelen volt, hogy kétszer is láttam, de nem tudnám elmondani miről szól. A második rész talán egy hajszálnyival jobb volt, de azért az se volt túl jó. Viszont a harmadik rész, te jó ég, az valami olyan botrányosan sz@r lett, a történet, a karakterek, a nagy "csavar"...
Viszont amerre tart a Disney meg StarWars, ha kijön egy újabb trilógia lehet majd a 7-9. rézekre is inkább csak a nosztalgia jótékony szemüvegén fogunk visszanézni, hogy nem is volt ez annyira rossz.
Ha a Skywalker Kora nincs vagy pedig jobb lett volna, akkor azt mondom, hogy a folytatás.
Egy biztos a legrosszabb rész a Klónok támadása.
Előzmény mivel én a Sithek bosszúját láttam a mozikba 10 évesen így az nekem olyan mint sokaknak az eredeti trilógia se úgy alapból az nyitotta meg a Star Warst azzal kezdődött az sw univerzum kibontakozása.
Aztán az Eredeti nekem ezt nem magyarázom
Aztán az összes létező sorozat
És végül a folytatás
#2 Pontosan én is úgy vagyok az új trilógiával mint te. Az első és a harmadik rész kaki volt. Az Utolsó Jedik nekem amolyan elmegy kategória volt annyira, hogy talán a Klónok Támadásától vagy az Új Reménytől ez egy kicsit jobb lett. Bát utóbbit nem lehet szidni mert a legelső SW film volt.
De akkor látom, hogy azért szerencsére az előzmény trilógiát még mindig többen elismerik. Az eredeti trilógiát meg jobban szeretem a régi szinkronnal meg amikor még nem volt felújítva. Csak azt nem találni meg már sehol.
Az előzmény.
A folytatás trilógia számomra nem létezik.
Szerintem az eredeti trilógia és a 3 előzmény film rendben van. Amik viszont utána jöttek.... hagyjuk is.
mondjuk szerintem hülyeség volt a régi trilógiát felújítani, jeleneteket átalakítani. Pont most néztem meg az Új reményt még a legelső szinkronnal, régi képi világgal. Nekem jobban bejött.
Mikor Vader beszél az Uralkodó hologramjával, Palpatin bazi nagy ráncos feje teríti be az egész képernyőt, nem kellett volna azt a jelenetet átalakítani. A régi minimalista jelenet teljesen rendben volt.
Elment az SW egy olyan irányba ami már nem annyira jó. Gyerekként szerettem, de az új filmek annyira nem érdekesek.
Egyébként értem én hogy próbálja kompatibilissé tenni a régi trilógiát az előzmény trilógiával. De szerintem azzal hogy belepiszkál a régi filmekbe csak lerontja az egészet. Úgy sem tudná 100%osan párhuzamosra rendezni az előzményfilmet a régi trilógiához. 20-30 év különbség van a két széria között.
Pl még a Jedi visszatér végén mikor a jedik szelleme megjelenik, az is hülyeség hogy a fiatal Anakinra módosították, egyáltalán nem korhű ha a karakter életkorát vesszük figyelembe. Ha megvan a régi kiadás a trilógiából az aranyat ér.
A jelmezek jobbak mint a CGI. Az egész filmipar mindegy milyen filmről beszélünk elment egy olyan irányba ami már nem is a színészi játékról szól, hanem az egész számítógépes grafika. Mintha egy PC játék bevezető videoját néznéd a moziban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!