Vissza a jövőben 2-ben miért kellett elmenniük a jövőbe? ennek mi értelme volt?
Szóval a film elején megjön a doki a jövő járgánnyal, és mondja hogy a jövőbe kell menniük nagyon gyorsan, mikor megérkeztek a jövőbe, akkor mutat egy újság cikket, és közben magyarázza hogy a fia börtönbe fog kerülni, utána meg a lánya is.
Ezt akarják megakadályozni, ez volt az oka a dolognak, hogy a doki el ment Marty-ér a film elején, de ennek mi az értelme?
Attól még hogy a jövőben változtatnak valamit a jelen ugyan az marad.
A Biff-es dolgot értem, de a film elejének mi volt az értelme?
Mivel Marty jövőbeli fia kiköpött mása magának a jelenbéli fiatal Martynak, ezért a fiatal Martyra volt szükség, hogy ideiglenesen helyet cseréljen vele és a fiának tettesse magát. Így megakadályozták, hogy a fia a jövőben börtönbe jusson. A jelen ugyanaz maradt, de elkerülték a jövőbeli családi katasztrófát.
A valódi ok egész egyszerűen az, hogy a készítők nem számítottak arra, hogy lesz 2. és 3. rész is, így az első film végét poénból úgy zárták le, hogy a Doki Martyval és Jenniferrel a jövőbe utazik, hogy megmentsék a gyerekeiket. Akkor még nem tervezték, hogy erre a befejezésre két teljes filmet kell alapozniuk, ezért nem is gondolkodtak el rajta, hogy ennek az egésznek lesz-e értelme.
4.
Emögött viszont az van, hogy azzal nem mentette volna meg. Martynak magának kellett belátnia, hogy az ego-t le kell fojtani. Ha nem akkor, később úgy is bajba került volna az ego-ja miatt.
Én még mindig nem értem, hogy ezen mit nem értesz 🤣
Ez tökre adja magát.
A doki megakadályozta Marty balesetét, azért utazott akkorra vissza a jövőből, amikor Jenniferrel épp ki készültek próbálni a Toyotát. Valamint szerintem a végén is azért utazott arra az időpontra a mozdony időgéppel, hogy lássa, hogy sikerült-e hatnia Martyra, és elmaradt-e a baleset. Ha azt látja, hogy megint csak karambolózott, szerintem visszament volna pár percet, hogy direktben megakadályozza.
A jövőbe utazás azért fura, mert nem lett volna egyszerűbb, ha Marty fejben tartja a dátumot, amikor a fia bajba keveredne, és életében időben odaérve tesz róla, hogy ne történhessen meg?
Másfelől, az lehetetlen, hogy valaki előreutazzon, és lássa a saját jövőbeli énjét. Hiszen onnantól, hogy beszáll az időgépbe, kilép a saját idővonalából, és az átugrott szakasz nélküle telik. Tehát ha előremegy 30 évet, akkor egy olyan jövőbe kell megérkeznie, melynek szemszöge szerint ő harminc éve teljesen váratlanul eltűnt. (Például akkor ennyi erővel az első reszben Einstein, a kutya miért nem találkozott az 1 perccel későbbi énjével?) A másik: Amikor Marty bemegy a "80-as évek"-bisztróba, akkor nem kellene ott lennie a doki azon példányának, aki korábban végignézte, ahogy Griff bajba sodorja az ifjabb Martyt?🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!