Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért folyik most a csapból...

Miért folyik most a csapból is a Barbie és az Oppenheimer?

Figyelt kérdés

A 9gag-en, facebook csoportokban, a híroldalakon, a youtube-on, egyszerűen nem lehet nem beléjük futni. Egyszerűen nem látom, mitől robbantottak ekkorát a közéletben. A 9gag-en, facebook csoportokban, a híroldalakon, a youtube-on, egyszerűen nem lehet nem belefutni ezekbe. Egyszerűen nem látom, mitől robbantottak ekkorát a közéletben. Star Wars-filmekhez mérhető csak ez.

Itt konkrétan mint külön pont számoltak be a Barbie és az Oppenheimer filmekről a GDP-ben:

[link]

A kép is beszédes, ahol a póló felerészben Barbie, felerészben Oppenheimer.

Még a Barbie-t esetleg megértem, mert világmárka (bár a LEGO filmet sem pörgették ennyire, noha az nemfüggetlenül népszerű játék), de az Oppenheimer esetén nem értem a hypeot. Az nyilván nem válasz erre, hogy mert nagyon jó film, hiszen sok nagyon jó film van, de nem kerülnek ekkora harsogásba.

Az sem, hogy Nolan filmje, merthogy Nolan más filmjei sem kapnak ilyen visszhangot.

Nem tudom hova tenni ezt a jelenséget, hogy hetente kerülnek új filmek a mozikba, és ez a kettő együtt, egyszerre most ennyire túlharsog mindent. Star Wars-filmekhez mérhető csak ez a jelenség most.

Itt a cikkben már konkrétan mint külön pont számoltak be a Barbie és az Oppenheimer filmekről az amerikai GDP-ben:

[link]

A kép is beszédes, ahol a póló felerészben Barbie, felerészben Oppenheimer.

Még a Barbie-t esetleg megértem, mert világmárka (bár a LEGO filmet sem pörgették ennyire korábban, noha az nemfüggetlenül népszerű játék sokak gyerek - és felnőtt -korában), de az Oppenheimer esetén nem értem a hypeot. Az nyilván nem válasz erre, hogy "mert nagyon jó film", hiszen sok nagyon jó film van, de nem kerülnek ekkora harsogásba a közéletben.

Az sem, hogy Nolan filmje, merthogy Nolan más filmjei sem kapnak ilyen visszhangot.

Nem tudom hova tenni ezt a jelenséget, hogy hetente kerülnek új filmek a mozikba, és ez a kettő együtt, egyszerre most ennyire látványosan túlharsog mindent.

Nem vagyok benne nagyon a filmes világban, remélem, más tudja ebben esetleg, amit én nem látok.

2023. aug. 27. 17:34
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

16-os vagyok

Pedig hidd el, hogy csak nálad folyik. Nem mondom, hogy nem jelenik meg nálam is, de nem folyik. Minden szolgáltató megpróbálkozik vele, de nem kell rákattintani. A Youtube-on nálam már csak a short videók között van jelen, de arra sem kattintok rá. Ha a Google-ban rákeresel valamire és utána bemész a Youtube-ra vagy az Instagramra, Facebookra (mondjuk ez utóbbit nem használom), nagyon hamar feldob mindenféle oda kapcsolódó anyagot. Én most audió és videó szerkesztéseket és útifilmeket nézek 90%-ban és ezek közé nem akar egy Barbiet vagy pláne nem egy Oppenheimert bezsúfolni. Ha pedig valahogy mégis, akkor sem érdekel. És mivel észreveszi, hogy egyszer sem kattintottam rá, elkezdi elhagyni.

De amúgy nem nekem kell hinned vagy megcáfolnod, amit mondok, hanem meg kellene nézned, hogy ezek az oldalak hogyan működnek, és magadtól is rájönnél, hogy TE vagy az oka, hogy ez nálad ott van mindig! Mert azt lemerem fogadni, hogy legalább egyszer-kétszer rákattintottál valahol, hogy megnézd (egyszer én is megtettem, csak én abbahagytam utána). Írták mások is, hogy erős a reklámja és próbálják az arcodba tolni. De ha mást szeretsz, akkor el fogják hagyni. Most szándékosan végigszámoltam, hogy mikor jelenik meg nálam a Youtube-on egy Barbie vagy egy Oppenheimer videó ajánlás. Az első a Barbie volt, és a 128-ik videóajánlás volt az én listámon. Csak ezért írtam, amit írtam.

2023. szept. 5. 08:44
 22/39 A kérdező kommentje:

"A Youtube-on nálam már csak a short videók között van jelen, de arra sem kattintok rá. Ha a Google-ban rákeresel valamire és utána bemész a Youtube-ra vagy az Instagramra, Facebookra (mondjuk ez utóbbit nem használom), nagyon hamar feldob mindenféle oda kapcsolódó anyagot"

Sem youtube-on, sem google-ben nem vagyok bejelentkezve, adblockot használok, és elutasítok minden sütit minden oldalon, instagramom, és facebookom nincs is. Ezenkívül nem kattintottam rá ezekre a videókra.

"De amúgy nem nekem kell hinned vagy megcáfolnod, amit mondok, hanem meg kellene nézned, hogy ezek az oldalak hogyan működnek, és magadtól is rájönnél, hogy TE vagy az oka, hogy ez nálad ott van mindig!"

Én tudom, hogy ezek az algoritmusok hogyan működnek, de a fenti okból ez biztosan nem így van. Már csak azért sem, mert ahogy mondtam, itt nem rólam, nem az én böngészői felületemről van szó, abból még nem jelenne meg külön pontként a Barbie és az Oppenheimer az amerikai GDP negyedéves mutatói között is listázva, ezt beláthatod.

De ahogy mondtam az előző hozzászólásban, csupa olyan youtube-csatorna is foglalkozik most ezekkel a témakkal, amik nem is filmes profilúak (igen, nézem ezeket, de egyetlen másik mozifilm sem váltotta ki ezt a fókuszált figyelmet.)

"Most szándékosan végigszámoltam, hogy mikor jelenik meg nálam a Youtube-on egy Barbie vagy egy Oppenheimer videó ajánlás. Az első a Barbie volt, és a 128-ik videóajánlás volt az én listámon. Csak ezért írtam, amit írtam"

Július végén volt a premier, már szeptember eleje van.

2023. szept. 5. 12:58
 23/39 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, hogy a jelenség nem csak nálam van, feleségem például benne van több facebook-csoportban, többek között photoshop-csoportban is, és naponta legalább 2-3 bejegyzés született arról, hogy XY ismerősömet photoshopoljátok bele egy Barbie-s dobozba. Ez sem azért, mert direkt ilyen tartalmakat keres, vagy mert korábban erre kattintott volna rá.
2023. szept. 5. 13:03
 24/39 A kérdező kommentje:
De egyébként most fut a mozikban a "Super Mario Bros.: A film". És erről is elmondható, hogy ismert világmárka, mint a Barbie, hogy nem valaminek a folytatása, mégsem robbant be így. Tehát ezeket az okokat ilyen "kössünk hozzá valamit"-szerűnek érzem igazából. Nem kötözködni akarok, abszolút, csupán nem látom azt a pluszt az érkezett válaszok alapján sem, amiben a Barbie, vagy az Oppenheimer ténylegesen annyira más lenne, mint amilyen megkülönböztetett figyelmet vont magára.
2023. szept. 5. 13:10
 25/39 anonim ***** válasza:
Akkor maradjunk abban, hogy én élek rossz bolygón. A kérdést augusztus végén tetted fel, szóval miért ekkor, miért nem júniusban? A másik, ahogy írtam, én nem látom ezeket, mert nem érdekel. Téged valamiért leköt az amerikai GDP emelkedés, engem az sem érdekel, tehát nem kattintok rá, így nem látom, hogy mitől emelkedett akkorát! De lehet, hogy mindez azért van, mert egy 50+ pasi nem volt a célközönségben. Sajnálom, ha én vagyok az egyetlen, aki kimarad ebből a nagy csapfolyásból és nem leszek tőle nedves semmilyen szinten. A feleséged benne van a facebook csoportokban, ez lehet hasznos is. Igen, én is benne vagyok, de nem használom a Facebookot. Ha meghalna valaki az ismerőseim közül, azt sem tudnám meg, mivel nem is Magyarországon lakom. Ezt is egy magyar oldalról tudom most meg. Érdekes a világ.
2023. szept. 5. 13:18
 26/39 A kérdező kommentje:

Azért augusztus végén írtam ki a kérdést, mert bár addig is feltűnt, de nem tartottam annyira fontosnak az egész dolgot, hogy kérdést írjak ki róla, azonban az a 444-es cikk volt hozzá az a plusz löket, hogy végülis rászántam magamat.

Ami pedig azért augusztus végén íródott, mert a gazdasági hatások nem azonnal mutatkoznak.

"Téged valamiért leköt az amerikai GDP emelkedés, engem az sem érdekel"

Nem, célirányosan nem keresem, de a híroldalakat (index, 24, 444, HVG) olvasom, ahol pedig a linkelt 444-en cikkeztek róla.

"Ha meghalna valaki az ismerőseim közül, azt sem tudnám meg, mivel nem is Magyarországon lakom. Ezt is egy magyar oldalról tudom most meg. Érdekes a világ."

Akkor viszont a hiba nem az én készülékemben van. Szerintem kevesen élnek ilyen remete életet. A kérdés nem is az, hogy hatalmas-e a visszhangja ennek a két filmnek, mert nyilvánvalóan igen, hanem az oka.

Egy Star Wars-, vagy egy Jurassic-filmnél nem lepődik meg persze az ember, de ez váratlanul jött.

És ahogy mondtam, a felsorolt okok nem kielégítőek, hiszen a Super Mario film például radar alatt maradt, pedig az sem folytatás, és az is sokak gyerekkorát érinti.

2023. szept. 5. 15:56
 27/39 anonim ***** válasza:

"Én csak nem látom, hogy miért van ekkora Star Wars-, vagy Marvel-filmekhez mérhető jelenség most e két film mellett."

Valószínűleg egyszerűen meg sem akarod érteni.

2023. szept. 5. 17:00
 28/39 A kérdező kommentje:
Szeretném, ezért tettem fel a kérdést. Az eddig ebben elhangzott érvek azonban nem egyedülállóak ezekre a címekre, így nem szolgálnak magyarázatként. Ez alapján más filmeknek is ugyanilyen reflektorfényt kellene magukra vonniuk.
2023. szept. 5. 19:09
 29/39 anonim ***** válasza:

"Az eddig ebben elhangzott érvek azonban nem egyedülállóak ezekre a címekre, így nem szolgálnak magyarázatként."

De.

2023. szept. 5. 20:16
 30/39 A kérdező kommentje:

Akkor magyarázd meg, miért nem lett felkapott például a most futó Super Mario Bros.: A film. Szintén most fut a mozikban.

Általánosan ismert világmárka, mint a Barbie, sokak gyermekkorának meghatározó eleme, és szintén nem valaminek a folytatása.

Az eddig elhangzott érvek alapján párhavonta lennének olyan filmek, amik ennyire előtérbe kerülnek.

2023. szept. 5. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!