Van olyan, aki még nyitott az új Harry Potteres fanfictionökre?
Hát ez elég távol áll az én műfajomtól. :D
De ha esetleg valaki olvasná ezt a kérdést, akkor lenne még egy kérdésem, hogy ne kelljen új kérdést kiírnom.
Nos, először egy különálló fanfic jutott eszembe (mármint, hogy pl. webnode-on csinálok) egyet, de aztán rátaláltam a Wattpad nevű oldalra.
Arra szerintetek érdemes írni? Mert az konkrétan arra van, hogy fanfictionöket/saját sztorikat írjanak és olvassanak. A másik kérdésem az lenne, hogy ha mondjuk írok egy HP-hez köthető sztorit, amiben megemlítek az eredeti kötetekből személyeket, helyeket az nem számít, úgymond plágiumnak? Tehát szabadon lehet írni róla?
szia! én aktívan olvasok a mai napig hp fan fictionöket wattpadon, egyértelműen van még keresletre rá, ráadásul ha eredeti az ötleted és rutinosabban kezeled a wattpadot, elég gyorsan tehetsz szert népszerűségre, főleg ugyebár a potterheadek körében. amennyiben fan fictionként jelölöd meg, és ezt fel is tünteted (hogy pontosan mit kölcsönöztél Rowlingtól, vagy azt, hogy mit nem), addig teljesen rendben van. nyilván ha úgy árulnád, hogy nem olvastál/láttál semmit a varázsvilágról és az egészet te találtad ki, az már lopás lenne, de egyébként is nevetséges.
remélem azért valamennyire kielégítő volt a válaszom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!