A Star Wars világában van valamilyen értelmes magyarázat arra, hogy az értelemmel rendelkező fajok túlnyomó többsége miért humanoid külsejű?
Nem értem.
Milyen legyen?
Egyértelmű, hogy lesz két lába vagy két keze.
Volt egyszer egy gyerekkonyvem az urrol, ami leirta, ha elnenek mas lenyek a Naprendszer bolygoin, azok hogy neznenek ki, az ottani korulmenyek hatasara :) Az leirt mindenfelet.
A legtobb sci-fiben az elheto bolygok kb a Foldhoz hasonloak, max nehol melegebb van, hidegebb, stb de nagyjabol a gravitacio, legnyomas, idojarasi viszonyok azert elegge hasonloak. Bar a valosagban szerintem nem igy mukodne, ha talalkoznank egy valodi intelligens foldonkivuli fajjal, siman lehet, hogy inkabb valami orias madarfele lenne pl, vagy valami, amit semmihez nem lehet hasonlitani.
A Ditrict 9 kapcsán olvastam, hogy eredetileg a "prawn" földönkívülieket tényleg rákszerűre akarták csinálni, de mivel az egyikük a fiával együtt pozitív főszereplő, muszáj volt valamennyire emberszerűre csinálni (két lábon jár felegyenesedve, két keze, arca és emberi szeme van), mert egy nem emberszerű lényt, még ha intelligens is, az ember tudat alatt állatnak tekinti és nem tud olyan szimpátiát érezni iránta, amit a filmkészítők szeretnének.
A Star Wars-ban is ugyanezért a hősöknek, mint pl. Csubakka vagy Yoda muszáj valamennyire humanoidnak lennie, a gonosz karakterek mint Jabba, Watto, Sebulba lehetnek groteszkebb, idegen formájúak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!