Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mad Max 3. Aki látta ezt a...

Mad Max 3. Aki látta ezt a filmet! Mi az az "Igazság csarnoka"? Mi történik ott a filmben?

Figyelt kérdés

#film #történet #magyarázat #Mad Max #Mad Max 3 #Igazság csarnoka
2021. okt. 21. 12:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az igazság csarnoka pont az a hely, ahol nincs igazság.

Anno szerettem ezt a filmet, de be kell látni, hogy elég nagy katyvasz az egész.

Pl. ilyen "alap igazságok" vannak benne, hogy-

-az a szabály, hogy nincs szabály

továbbá az, a zseniális matek, hogy

-kettő megy be egy jön ki.

Szóval nem szabad komoly értékű mondanivalót keresni benne.

Film.... ;)

2021. okt. 21. 16:54
 2/11 A kérdező kommentje:

#1. Köszönöm szépen, hogy ezeket megírtad. Nem láttam a filmet, azért kérdeztem. Szerintem angol nyelven nem is azt jelentette az eredeti szöveg, hogy az igazság csarnoka, hanem valami egész mást. Nem tudom, hogy sikerült olyan idétlenül lefordítani. Tulajdonképpen ez nem is nevezhető fordításnak. Adtak neki egy teljesen más címet.

Vagy nem arra vonatkozik a Thunderdome kifejezés?

2021. okt. 21. 16:58
 3/11 A kérdező kommentje:

Ez is az én kérdésem:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..

Így lehet, hogy jobban érthető lesz. Eredetileg a dalszöveget akartam megérteni, nem láttam a filmet, nem tudtam, hogy mire vonatkozik a Thunderdome kifejezés.

2021. okt. 21. 17:01
 4/11 anonim ***** válasza:

Az eredeti cím tulajdonképpen vihar-kupolának is fordítható, utalva filmbeli ketrecre, ahonnan csak az egyik jöhet ki élve.

Másik értelemben az angol küzdőtérnek is fordítja a Thunderdome-t, szóval a jelentése majdnem ugyan az.

2021. okt. 21. 19:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm! Nagyon jó, hogy ezt megírtad, így már sokkal jobban értem!
2021. okt. 21. 19:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Légy szíves, azt még írd már meg, hogy mi lett a vége! Happy end?
2021. okt. 21. 19:33
 7/11 A kérdező kommentje:

És ha tudjátok, akkor elmagyarázzátok a következőt?

Miért ez a dal címe: We Don't Need Another Hero?

Csak tippelem, de nem pont Mad Maxet akarták hősnek?

2021. okt. 21. 19:41
 8/11 anonim ***** válasza:

A filmben kupolaszerű ketrec szolgált arra a városban, hogy a felmerülő vitás kérdéseket rendezzék a felek:szabályok nélküli harc útján.

Így döntötték el kinek van igaza: annak aki győz. Ennyi köze van az igazsághoz a kupolána.

2021. okt. 22. 06:45
 9/11 A kérdező kommentje:
Oké, köszi!
2021. okt. 22. 07:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Thunderdome, mitn sokan írták az eredeti cím és semmilyen igazság szó nem hangzik ela filmben se. Egyszerű ketrecharc, aki élve marad annak lesz igaza. Nincs rend, béke, szabály ez a dóm szolgál Tina Tuner karakterének rendfenntartó szerepében. És nem másért harcol ő sem, mint trágyáért, szó szerint.

Mind a 4 filmet láttam, de ennek a végefelé bealudtam. Unalmas, értelmetlen. A film egyharmada szól csak az adott helyről. Aztán Max bolyong a sivatagban és végül belebotlik egy tizenévesekből álló közösségbe, akik egy repülő szerencsétlenség túlélői. Ne kérdezd hogy és miért, csak annyit tudok a gyerekek Walker kapitányt látják Maxben, aki megmenti őket. Én így a filmnek az a címet adtam volna hogy "Walker kapitány kalandjai".

A film végén van egy kis autós zúzás, mert gondolom valakinek a forgatása vége felé beugrott hogy hé volt két Mad Max film, aminek központi eleme az autós zúzás volt, tegyük pár verdát a filmbe felvezetés nélkül.

2021. okt. 23. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!