A Mad max harag útja című film mennyire függ össze az előző részekkel? Megéri önmagában megnézni?
Nem vagyok nagy akciókedvelő, így nincs kedvem megnézni mind a négyet, de az utóbbiról jókat hallottam, így gondoltam megnézem, de nem tudom mennyire függenek össze.
Spoiler nélkül írjátok légy szíves. :)
Különálló történet, önmagában is élvezhető, azonban van 1-2 flashback, aminél nagy segítség lehet az első filmek ismerete. + a háttérvilág, az egész film megfelelő kontextusba helyezése stb.
Ettől függetlenül én erősen ajánlom megtekintésre az első 2 Mad Max-filmet is, segíteni fognak a ráhangolódásban, egyedül a 3. az, ami már nyugodtan kihagyható.
hát?
a 2.rész a mai napig benne van a képzeletbeli topp 10 legjobb akciófilmben.
az új részt is veri.
a 2. részben a főgonosz neve lord humungus és kb darth vader szinten epikus főgenya szintre nőtt az évek alatt:)
ettől függetlenül legfeljebb akkor lehet érdekes a számodra a többi,ha tudni akarod,hogy miért őrült max a neve.
mert ezt leszámítva különállóak a kalandjai.
#3 igen, egyetértek, hozzátenném, hogy szerintem a 2-ben lévő kamionos üldözéses jelenet a mai napig a legjobbak közé tartozik. Elejétől a végéig feszült, végig gyönyörűen megkoreografált adok-kapok üldözők és üldözöttek között. Tuti oktatják valamelyik filmművészetin. :)
Ettől még az új filmet is már többször megnéztem, folyamatos zúzás, mai napig nem tudtam betelni vele. :D
Köszi a válaszokat! :)
Ennek fejében megnézem a negyediket és ha tetszett, akkor később megnézem sorban az előzőket is.
még a lényegi különbség,legalábbis számomra az,hogy a 2ben országúton veretik,leginkább tuningolt személy autókkal és motorokkal.
a 4ben meg a sivatagban mennek terepjárókkal utaktól mentesen.
igazából számra ez csalódás is volt az új részben.
ez utóbbi számomra nem annyira látványos és érdekes mint a 2ben a sok átalakított ford falcon gt,meg az út ami az egésznek ad egy keretet:)
még annyi jutott eszembe a kérdésről,hogy az 1-2 magyar szinkronos verziói cenzúrázottak,így alap jelenetek hiányoznak belőle.
szóval ha mégis érdekel akkor feliratos változatban keresd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!