A mai filmekben/játékokban miért afro (fekete) az egyik, fehér a másik egy párkapcsolatban?
Újabban az összes filmben, meg videojátékban örökké 1 fehér meg 1 fekete pár van, akiknek általában fekete gyerekük van. Ki hiszi el ezt a hülyeséget? Még a nagy PC mániás országokban (amerika, anglia stb...) is a fehér fehérrel keveredik, a fekete meg feketével, akkor nem értem mire fel ? Ennyi erővel hitler is lehetne az egyesült államok elnöke a filmekben, meg arabok tartanának éjféli miséket a keresztény templomokban.
Mi értelme ilyen értelmetlen hülyeségekkel traktálni az embereket? Mert én értem hogy ez pusztán az empátia miatt van, de mit gondolnak erről majd a laikusok, mondjuk a gyerekek, akik azt hiszik hogy ez a normális, mikor nagyon nem?
Habár hála égnek még a nemük különböző, de nem tenném rá a gatyámat hogy ez sokáig marad így...
"kb pont az a helyzet mint a kérdésemben is, hogy ilyenekkel példálózni röhejes"
Az a röhejes, hogy te akarod megszabni azt, hogy más miről készíthet filmet vagy játékot.
Ha én a fekete katonákról akarok vagy akarok egy fekete színésszel dolgozni, akkor így fogom megcsinálni a filmemet.
Ne nézd meg, ha nem érdekel. De az, hogy előírod más milyen művészi alkotást hozhat létre egy kicsit diktatórikus.
A másik a színészet, ami egy szakma. Akár hiszed, akár nem vagy akár tetszik, akár nem: minden bőrszínű emberből lehet színész.
A színészek között az etnikai megosztottság más, mint a történelmi valóságban. Ez azt jelentené, hogy a színészek nagy része soha nem tudna munkát kapni, dolgozni, ha mindig a te szabályaid szerint készítenék a filmeket.
Tudom, hogy Magyarországon divat másokat berúgni az árokba, pl. tanárok, ápolók, kukások. De attól még más országokban igyekezhetnek normális munkát, normális fizetéssel adni az embereknek, nem?
Az amerikai filmekben azért ez nem meglepő húzás , de ott természetes a bőrszín keveredése, persze bigott emberek mindig is lesznek, akiknél egy ilyen felállás felér egy istenkáromlással. A sztárvilágban is vannak erre példák( [link] Idehaza is van erre példa a helyi formákra lebontva, pl roma-magyar kapcsolat. LL Junior és Kinga, Csányi Sanyi és Tenki Réka stb.
Persze lehet itt a pc-re meg az efféle sz9övegre fogni, de talán ideje lenne elfogadni, hogy a 21. században az efféle megkötéseknek nincs már helye. Az ember számít, nem a bőrszín.
Csatlakozom a fenti válaszolóhoz, abban a témában, hogy szinte minden sorozatban kell hogy legyen meleg-transz vagy hasonló vonal, teljesen indokolatlanul. Nézem a Willow c. sorozatot, megy a leszbikus szerelem, girlpower meg minden pc szemét, ami teljesen nézhetetlenné teszi a sorozatot. Nincs bajom a dologgal, csak nem tolják az ember képébe. Ráadásul teljesen idegenül hat a dolog, semmiféle kémia nincs a szereplők között, mintha csak a kötelezőt kellene bemutatniuk, és ez látszik is a munkájukon.
#11 egesznek milyen egesznek?
127nek biztos nem de akkor mennyinek? Akkori emberiseg osszletszamanak? De ugy sem kerek ("egesz") valami
ja ertelek, "csak" szamolni nem tudsz, meg nem tudod mi az a %
oke
akkor mar teljesen megertem a kerdesed is
tanulj meg sokat
Xy4
"2. vh-ban úgy 127 millió ember harcolt, ezek közül ha 1 millió is volt a fekete, az még mindig csak a 0,007%-a az egésznek.."
1. Nem nagyon érted a százalék fogalmát, mi? :D
2. Az a kb egymillió csak az amerikai haderőből került ki. Nyilván országa válogatja, hol mekkora az aránya egyes rasszoknak. Amerikában az afro amerikaiaké kimondottan magas. Szóval egy amerikai filmben teljesen reális, hogy egy 10+ szereplős filmben akad 2-3 fekete is.
#13: "Az amerikai filmekben azért ez nem meglepő húzás , de ott természetes a bőrszín keveredése, persze bigott emberek mindig is lesznek, akiknél egy ilyen felállás felér egy istenkáromlással."
Már a '80-as évektől elkezdték nyomatni, hogy gyakori volt a néger karakter filmekben, de akkor még ez nem volt zavaró, mert nem vitték túlzásba. Nyilván ilyen oldalról ez egy pozitív dolog, hiszen őket is lássa a nagyközönség, hogy elfogadóbb legyen velük. A valóságban viszont a mai napig is az van, hogy pl. egyetemeken a négerek és a fehérek külön esznek. Párkapcsolat is viszonylag ritka köztük. Nem arról van szó, hogy nincs ilyen, csak ritka. Átalában a saját fajtájához kötődik a legtöbb ember. Viszont a mai filmekben azt nyomatják orrba-szájba, hogy keverednek az emberek, és teljesen természetes az eltérő bőrszín mindenkinek, pedig ez a valóságban nem így van. Engem is idegesít, amikor néger-fehér párok vannak filmekben, mert az egyből érződik, hogy csak a pc miatt rakták bele. Mellesleg meg lehet figyelni, hogy mennyi plakáton van néger férfi, fehér nő felállás gyerekekkel, míg fordítva egyáltalán nincs. Néha úgy érzem, nem csak a pc van emögött, hanem valamiféle rosszindulat is, hogy arra akarják manipulálni a fehér nőket, hogy négerekkel házasodjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!