Gyerekkorodban melyik film, sorozat megnézését tiltották meg a szüleid, amit nagyon látni akartál?
Hátő... írhatok olyat, amit konkrétan ők adtak, hogy "tessék, kutyusos rajzfilm" és az nem igazán 7-8 éves gyerekeknek való? 😀
A "rajzfilm" amúgy anime, a Ginga Nagareboshi Gin, magyarul az Ezüst Nyíl címet kapta. Piacos, papírdobozos másolt VHS kazettákon volt a 90-es évek közepén. Semmit nem tudtak róla, miről szól, az eladó is csak annyit, hogy egy kisfiú meg a kutyája kalandjairól szól. Végülis... 😀 A magyar verzió amúgy négy 90 perces részre vágta össze a sorozatot, nagyon komoly cenzúrával, ami több ponton konkrétan érthetetlenné teszi a cselekményt. Értsd: az igazán véres részek kilettek vágva, de nem kell aggódni, maradt benne így is bőségesen. Sztori röviden: Japán hegyi településeket grizzly medvék tizedelnek. Ezért a kutyák egy óriási falkát gyűjtenek leszámolni a medvékkel...
Engem nem rázott meg, mikor néztem. De mikor már sokadjára néztem, anyám benyitott, ez ment, pont ott, amikor a beugrik a tűzbe a kutya, 1:00-tól:
Anyám reakciója: "Jesszusom te mit nézel?" 😀 Persze azonnal kapcsoljam ki... Mondtam, hogy "amúgy is láttam már"... Később visszaadták, de nem szerették, ha azt nézem.
Nekem (sajnos) nem tiltottak semmit. 1 tv volt a hazban, mindenki azt nezte.
Sot, 5-6 eves koromban meg a Terminartort is veluk neztem a moziban. Kesobb, allt. iskolaban mar jartam videotekaba, es sokszor horrorfilmet vittem haza. Azt is egyutt nezte a csalad. Most, 35 eves fejjel mar azokat nem merem megnezni. A gyerekemnek semmi keppen nem engedek horrort nezni.
Nem hogy nem engedték nézni, hanem hogy le kellett feküdnöm. Másnap iskola.
Aztán mindenki az osztályból másnap arról beszélt csak én nem tudtam hozzászólni. Elég gáz, hogy így hátrányba kerültetik az embert.
Meg is látszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!