Filmet újranézni te nem tartasz időpazarlásnak?
Még az olyan filmeket amiket amúgy imádok se nézem újra.
Valahogy azt érzem, az kidobott idő.
Más is van ezzel így?
Ha egyszer valamit imádtam, élveztem az azzal eltoltott időt, akkor azt újra és újra át akarom élni. Én az az ember vagyok aki alkalmazkodik a régi új dolgokhoz, végig tudom izgulni a filmet úgy, hogy úgyis tudom mi lesz a vége, hiszen 5*-re nézem.
Ha dráma ugyanúgy tudok meglepodni és esetleg sírni a végén mint amikor először láttam. Vagy egy vígjátékban is tudok drukkolni és együtt örülni a foszereplovel, mint elsőre. Kell az az atmoszféra, az az érzésvilag, ami akkor megvolt. És lehet kifognak miatta nevetni sokan, de épp ezért nézem meg minden évben a Reszkessetek betörök!-et is, mert nosztalgia, és jó élmény volt + úgy érzem ezáltal a gyermekkoromat is újra elem és olyan érzésem támad mint egy izgatott kisgyerek aki türelmetlenül várja a Télapót a bejgli-illatos, feldíszített szobában. Ebből adodoan meséket is nézek még mindig
Sok jó film van, amit érdemes már csak azért is megnézni többször, mert eléggé összetett.
Pl: Fight Club
Nem. Az Egri csillagokat, A gyűrűk urát, a Láthatatlan embert, és még sok könyvet újra és újra olvastam sok év eltéréssel. Minden alkalommal nem csak olyan élményt adott mint először, hanem, többet tett hozzá. Évek teltek el, fejlődtem, értem, többet és mást is megértettem belőle mint az előző alkalommal.
Egy mű által okozott élmény nem csak a műtől, hanem a befogadódótól is függ. A befogadó pedig folyamatosan változik.
Ugyanez igaz a filmekre is.
Sok film/ sorozat van, amit már többször is láttam, de mindig felfed új jelentéseket, új élményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!