Eddigi legjobb (kánon) Star Wars sorozat?
Számomra a Lázadók.
Egy ismerős korszakot vett alapul, de nem félt új karaktereket kitalálni hozzá, nem egyfolytában csak a nosztalgiában lubickolt, mint manapság az élőszereplős Disney-sz*rok.
Vendégszereplők persze akadtak a régi filmekből, de egyrészt nem vették el teljesen a hangsúlyt az új karakterekről, másrészt pedig nagy többségben elég erőltetettre is sikerültek a szerepeltetéseik.
Amellett pedig animációs sorozat létére nem félt olyan felépítést és szerkezetet alkalmazni, mint az igazi, hagyományos élőszereplős sorozatok. Míg A klónok háborúja igazából csak random történeteket mutatott be egymás után 2-3 részeken keresztül, mindenféle különösebb kohézió nélkül (kivéve talán az utolsó 1-2 évad), addig a Lázadókban odafigyeltek arra, hogy a részek tényleg egymásra épüljenek és minden évadban egy külön sztori, vagy gonosztevő köré épüljön föl a történet, ami végül egy évadzáró duplarészben csúcsosodjon ki. Jobban elkülöníthetőek voltak az évadok.
A klónok háborúja korszaka és világa közelebb áll hozzám, de nagyon tetszett, hogy a Lázadókat már érezhetően komolyabban vették.
1: 2 évados lesz az Andor.
Nekem a Klónok háborúja viszi a prímet.
Számomra mindig A Klónok Háborúja lesz A Star Wars sorozat.
Alapból nagyon fontos nekem, hiszen ez a sorozat ismertette meg velem a messzi messzi galaxist még régen gyerekként.
Nem fél brutális témákat felhozni, mint a háború, halál vagy a politikai ármányok. Nem is ajánlanám kisgyerekeknek, hiszen sokszor elég realisztikusan ábrázolja az erőszakot.
A prequelekben másfél filmig tartott a háború, itt bemutatják részletesen. A rengeteg filmbéli karaktert is itt ismerjük meg igazán. Nekem ez volt az első Star Wars tartalom, amit valaha láttam. Nem tudtam, ki az a Darth Vader, Obi-Wan, Palpatine stb. A Sith-ek bosszúja így sokkal jobban fájt később. Anakin és Padmé kapcsolata szerintem a sorozat után sokkal jobban átérezhető (a filmekben elég gagyi volt), a fiatal jedi bukása pedig sokkal szomorúbb, hiszen több időnk volt megismerni. A 66-os parancs pedig a sorozat után egyszerűen kegyetlen. Így nemcsak noname statisztákat látunk, akiket agyonlőnek, hanem karaktereket, akikkel emlékeink vannak, akiket ismerünk és szeretünk.
Számomra az animáció stílusa is sokkal szebb, mint a Rebels-é, bár igaz, öregedett nem keveset az évek alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!