House of the dragon: mi a véleményetek erről? 10. rész spoiler, WTF megint
Szóval a kiszivárgott részek alapján Aemond csak véletlenül öli meg Luke-ot és Arraxot, mert elveszti Vhagar felett a kontrollt. xD
Ez jó, vicces vagy nagyon rossz?
A got sárkányai sárkányok és nem wyvernek. A wyvernek a got világában nem tudnak tüzet okádni, sokkal kisebbek, mint egy sárkány és territoriálisak.
A sárkányok részben belőlük lettek alkotva, de kimérák, így más állatok is benne vannak az adalékban. A sorozat lore alapján a Végzetet három tenyészetük éli túl. A tipikus nem-madár theropoda koponyás, ami a legjobban hasonlít a wyvern ősére (pl. Dreamfyre vagy Dany sárkányai), a ló koponyás (mint Syrax) és a kutyaféle koponyás (mint Caraxes). De Caraxesnek van egy atavisztikus jegye is, ami meg a tűzwyrm őseire utal, konkrétan a féregszerű teste.
Azaz a got sárkányai kimérák, amik különféle állatokból lettek összegyúrva. Főleg wyvern és wyrm hibridek, de van bennük más is.
Ez nem a DnD vagy honnan vetted ezt a hordát? Szerepel valamelyik világkönyvben? Most hallom először.
11. Ha nem kötődött Jonhoz, akkor hogyan tudott vele repülni? A sárkányok a tánc alatt is elégették azokat, akik nem kötődtek hozzájuk és úgy próbálták megülni őket.
Joffrey is így hal meg, mert úgy üli meg Syraxot, hogy nincs hozzákötve és a sárkány ledobja a hátáról. Pedig az az édesanyja sárkánya.
Ha Vhagar nem kötődne Aemondhoz, akkor elégetné. Azt írjátok Syraxot mennyi gondoskodás veszi körül. Ha így van, akkor miért öli meg majd Joffreyt? Azért, mert nincs hozzákötve. A köteléke Rhaenyrával van és a sárkány nem enged olyan embert a hátára, akivel nincs meg a kötelék.
(Kivéve persze ha másodutas.)
11. Én sokat olvasom, főleg a részeket, ami a világ természetéről szól.
Sajna esélytelen, hogy Martin majd egyszer megírja Barth septon könyvét, ami a sárkányok természetellenes történetéről szól. Vagy hasonló műveket. Pedig engem az érdekelne a legjobban.
Pont ez fogott meg ebben a fantasyban, hogy Martin milyen alaposan kigondolta a világ biológiáját, geológiáját, habár mind nagyon a háttérben van és el van fedve az emberi drámával. De az egész nagyon emlékeztet Peter Jackson Kong szigetjének világára, ami szintén nagyon átgondolt volt spekulatív biológiailag.
Addig csak az ilyen infókat összeszemezgető videók maradnak, mint pl. ezek:
https://www.youtube.com/watch?v=W5Ae4yvEHrE
https://www.youtube.com/watch?v=YapTmRiVH4U
:(
Spoiler
....
...
.
.
.
.
.
.
Ha jól láttam, mert elgyengültem és ezt az egy jelenet láttam, akkor Arrax gyakorlatilag egy jó kis tüzet kap az arcába előtte. Hosszú kergetőzés után, amikor Vhagarnak olyan Luke, mint egy kis légy, aki felidegeli speciel kivégzi.
Erő, kor, hierarchia. Szerintem ezeket lehet elmondani Vhagarról.
Aemond :én a kötődés dologba nem másztam ennyire bele, de szerintem a sárkány vhogy érzi a lovasa személyiségét. Aemond vad, törtető, ambíciózus.
Valóban meglepődött, hogy Vhagar mit tett, de előtte azért az elszánt fej ott volt nála is 😃
Szerintem ez attól függ, hogy alapvetően mit vársz el egy adaptációtól.
Ha szigorúan a könyvet szeretnéd megfilmesítve látni, akkor ez a jelenet tényleg nagyon kínos, eleve azért is, hogy mennyit változtattak a karakterek jellemén (nem csak Aemond, de pl. Rhaenyra, Alicent, Viserys is eléggé ki lettek fehérítve, szvsz).
Ha nem ragaszkodsz a könyvhöz, és úgy fogod fel, hogy Ok, ők lazán értelmezték az adaptációt, változtattak a sorozatban egy csomót, akkor simán lehet jó. :)
Egy ideje, épp emiatt, én már gyakorlatilag semmit nem várok el az adaptációktól, csak azt nézem, hogy működik-e magában filmként, sorozatként, mintha nem olvastam volna. Engem ez nem zavar.
"The idea that we control the dragons is an illusion. They’re a power man should never have trifled with."
Szerintem jó lett így, kicsit árnyalja a karaktereket, Aemond sem csak sima war criminal így.
A könyv meg kb egy törikönyv, elbeszélések alapján, nem regény. Akik feljegyezték a történéseket, honnan tudhatták volna, mi történt ott valójában. Engem nem zavarnak az ilyen változtatások, amíg a dramaturgiához hozzáadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!