Angliában a cigány nem ugyanaz, mint nálunk? Nem is népcsoportot jelent?
12,jogos, de ezzel inkább azt akartam mondani, hogy Nyugatra, ahol ez nem a napi valóságod és napi probléma, ez a romantikus elképzelés él az emberek fejében a cigányokról. Meg hát amit a kérdező is ír, filmekben is így ábrázolják őket.
Aztán az ilyen menne el egyszer Nógrádba vagy Budapesten a Blahára, egyből lenne nagy meglepődés :D
A Blöff-ben nem írekről van szó,hanem cigányokról. Ez tökéletesen kiderül mikor a nyelvüket jellemzi.
Az angiliai vándorcigányok legalábbis akiket én láttam feherebbek mint az atlag magyar ahogy az atlag angol is. Napsütés ugye arra eleg ritka.
14
Tehát a mi cigányaink csak azért barnák, mert itt többet süt a nap? Te nagyon hülye vagy.
#16: Ahhoz hogy a bőrszín elkezdjen megváltozni évezredek kellenek. A kőkorszakban még sok európai embernek volt sötét bőre.
A cigányok meg nagyjából alig több 1000 éve indultak az Indus folyó környékéről, Magyarországra kb. a 14.századtól kezdve jutottak el. Ennyi idő nagyon kevés ahhoz, hogy olyan bőrszínük legyen mint a helyi lakosoknak. Angliában is vannak kisebb számban valódi cigányok, de ők ott is láthatóan barnábbak a helyieknél. Akikről a kérdés szól és a Blöffben is szerepeltek azért fehérek mert írek és a kelta biológiai őseik kb.4000 éve azon a környéken élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!