Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Olyan filmet sorozatot tudsz...

Olyan filmet sorozatot tudsz ajánlani ami lehetőleg sci-fi idegen fajokkal találkozás, technológiák megismerésről szól ?

Figyelt kérdés

Star Trek sorozatot még nem láttam honnan lenne érdemes elkezdeni?

Lehetőleg olyan sorozatokat aminek van már lezárása és jó is lett.

dr who nem tetszett

Stargate-hez hasonló kellene.

2021. okt. 27. 03:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Lost in Space – Elveszve az űrben

Nekem tetszett.

2021. okt. 27. 12:04
 12/15 anonim ***** válasza:
4400
2021. okt. 28. 09:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Space Above and Beyond

Lost in Space

Person of Interest (nem földönkívüli, de technológia megismerése és nagyon jó)

Fringe (Rejtély)

Babylon 5

Battlestar Galactica

2022. jan. 31. 01:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Dr Who-ból mennyit láttál és mikortól? Elég sok van belőle és nem mindenhol egyformán könnyű elkapni a hangulatát - viszont, ha egyszer sikerült, akkor nagyon megéri!

A Retroshock csatornán van egy nagyon jó ajánló róla, hátha meghozza a kedved:

https://www.youtube.com/watch?v=S36KVaHu6qI

A 2005 előttiek nagyon régiek, régiesek, de nekem még a 2005-ös első évad sem igazán jött be a kilencedik doktorral (Christopher Eccleston), úgyhogy szerintem a leginkább a második évad tizedik doktorával (David Tenant), vagy méginkább az ötödik évad tizenegyedik doktorával (Matt Smith) érdemes elkezdeni. Vagy esetleg keresni egy olyan ajánló listát, hogy mik a fontosabb epizódok és azokat megnézni.

Ahogy a fent linkelt ajánlóban is elhangzik, a Dr Who-ban vannak állati erős epizódok, meg néha irtó gyenge töltelék részek is. A jók miatt viszont mindenképp érdemes adni egy esélyt - legalább a válogatott jobb epizódoknak, történet fonalaknak, ha a gyengébbeket nem is akarod végigszenvedni. (Mondjuk mindenkinek máshol húzódnak a határai. Én pl. minden gagyisztikus hibája ellenére imádom az ötödik évad nyitó epizódját, amiben a 11. doktor először megjelenik.

2022. jan. 31. 01:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Star Trekből nagyon sok van, nagyon sokfélék és mindenkinek más jön be legjobban. A legtöbb rajongója általában azt a sorozatot kedveli legjobban, ami őt elkapta és bevonzotta - jó eséllyel amelyik épp akkor futott, amikor ő megismerkedett a szériával és a többit általában gyengébbnek tartja, kevésbé szereti, vagy akár kimondottan utálja is.

Vannak különféle listák (főleg angolul), hogy melyik sorozatok melyik részeit érdemesebb megnézni, vagy melyek a legjobb epizódjaik.

Ott a tizen sok mozifilm (a 6-ik óta hivatalosan nem sorszámozzák őket, 10 óta meg már én se számolom őket). Ezekkel a filmekkel a gond, hogy teljesen más irányba rángatták a történetfonalat, mint ahogyan a sorozatok működtek, ezért nagyon másmilyenek is - így annyira a sorozatokat sem lehet megkedvelni/megismerni általuk. Pont emiatt a másságuk miatt a filmek egy része meg is bukott, illetve sokuk nagyon megosztja a rajongókat is.

Minimum 7 tévé sorozatról beszélünk, de ma már talán 9-10 is megvan. Egyre inkább az is kérdés, hogy mit számolunk bele és mit nem. A régebbi sorozataik általában epizódikusak, csak lazábban kapcsolódó történet szálak jelennek meg benne néha. Az újabb sorozataik már egyre inkább egy állandó történetet raknak össze.

Készült legalább három féle rajzfilm sorozat, amiket én nem számolok bele a ST sorozatok közé.

Csináltak egy Short Trek sorozatot rövid, egymástól független sztorikkal, amik főleg inkább a többi sorozatot már ismerők számára érdekesek. A sorozatokat még nem ismerőként nem biztos, hogy annyira értelmezhető a történetük, pláne nem valószínű, hogy segíti a sorozatok megkedvelését.

A 7 élő szereplős sorozat közül három futott 7 évadon át 170 rész körüli epizód számmal. Ezek egymás folytatásaiként, részben átfedésben is futottak egymással. Ezek mind egy időszakban (24. század) játszódnak, viszonylag egységes világot mutatnak be és nagyjából egy időszakban is készültek (kb. 90-es évek). Szerintem ezekkel érdemes kezdeni az ismerkedést (persze lehet, hogy csak azért mondom ezt, mert én ekkor és ezekkel kedveltem meg a Star Treket).

A Star Trek The Next Generation (TNG) sorozatnak elég jól sikerült utód filmje lett a Star Trek: First Contact (ha már idegen fajjal találkozás érdekel). Ezzel viszonylag jól lehet ismerkedni a karakterekkel, meg a Star Trek világával. Persze ez egy akciódús közönségfilm, ha ez után kezded el nézni a sorozatot, akkor nagyon mást kapsz, mint ez a film. Viszont ha már ezt is szóba hoztad, a TNG sorozat epikus lezárást kapott - meg egy kezdetben kevésbé, de később nagyon jó folytatást a Star Trek: Deep Space Nine-al és egy másik nagyon szép folytatást a Picard sorozattal (erről még később bővebben).

A 2009-től megjelent legutóbbi 3 reboot Star Trek mozifilmben a legelső sorozat karaktereit új színészek játsszák modern látványvilággal. Viszont sok mindent meg is változtattak/felülírtak az 50 éve jobbára konzekvensen egymásra épülve íródó Star Trek történelemből. Ami nem feltétlenül válik hasznára. Viszont arra akár jó is lehet, hogy megkedvelje az ember a sorozatot - csak az marad kérdés, hogy vajon ugyanazt a sorozatot kedveli-e meg így az ember.

Az egyik legújabb Star Trek: Discovery sorozat (ami év elején tűnt el a Netflixről) is nagyon más, mint a többi, viszont mivel ez napjainkban készül, modern, könnyebb lehet ma megkedvelni, mint a régebbieket és ha ezt megkedveled, akkor lehet, hogy jobban érdekelni kezdenek a korábbiak.

A legújabb Star Trek: Picard sorozat a korábbi Star Trek: The Next Generation folytatása 25 évvel később. Nagyon sok visszautalással és nosztalgikus jelenettel, amik nagyon hangulatosak, de inkább annak érdekesek, akik már legalább nagy vonalakban ismerik a sorozatot, annak világát és szereplőit.

2022. jan. 31. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!