Miért mondják, hogy Az utolsó Jedik tanított valamit az Erőről, ami sokaknál kiverte a biztosítékot?
Ki változtatott min?
Egyetértek Rey-el kapcsolatban! Tényleg vannak még akik nem csak nézik, hanem látják a filmet
11# kikről beszélünk 13 kommenten át? Jó a Bedu nem egyenlő az erővel akkor ott vannak az erő papnői ők maguk az erő és ők/ő sincs két oldalra osztva az erő természetes módját használja vagy ő magát használja vagy használják (nem igen lehet ez normálisan megfogalmazni mert hát több személyt látunk de valójában egy használja(ák) az erőt de valójában ő(k) az erő áh mindegy)
Ja vannak akik nézik a filmet vannak akik látják mint te talán és vannak akik ismerik és értik na ez te pont nem vagy ennyi.
#14:
Lehet, hogy te úgy érzed, hogy érted, de közben belekötsz abba, hogy más hogy látja és a végén kiderül, hogy ugyanazt mondod, mint az utolsó jedik erőmagyarázata, de mégis az a hülye, aki azt állítja, vagy a jedik és a sithek hülyék...
Kicsit rakd rendbe a káoszt a fejedben, mielőtt másokat nézel hülyének.
"egyszer hiszel az idegen civilizácoókban egyszer nem rgyszer ateista vagy egyszer nem sorolhatnám "
Azért látod így, mert neked a világ vagy fehér, vagy fekete.
Minden témában a szélsőségek ellen érvelek és aki ezt nem érti, annak mindig a másik szélsőség vagyok. Mint pl. neked.
Szerintem a filmek bőven hagynak leehetőséget arra, hogy sokféleképpen lehessen értelmezni az Erőt. Wadmalac verziója is totál belefér ebbe.
Számomra a Jedik azok, akik elég bölcsek ahhoz, hogy az egyensúly fenntartására használják az Erőt, a Sithek meg csak élvezik az előnyeit és saját érdekeik érvényesítésére használjak. A filmekben a Galaktikus Köztársaság egyfajta utópia volt, ami tökéletesen működött, egészen a sith nagyúr megjelenéséig. És ennek a köztársaságnak esküdtek fel a Jedik a megóvására és biztonságának fenntartására. A Jedik egy Erőhasználókból álló lovagrend volt, semmi több.
A tökéletes utópia fenttartásához el kell nyomnia magában az Erőhasználónak az érzelmeket és a személyes vágyait, hogy ne a saját érdekeit tartsa szem előtt, hanem magasztosabb, örök érvényű értékek megőrzését, mint a szabadság és a biztonság. Ez a Jedik bölcsessége, ami akár totál független is lehet magától az Erőtől. Az Erő egy misztikus dolog. Senki sem érti igazán és semelyik jelenlegi elmélet sem magyarázza meg tökéletesen.
Nekem ez jött le a filmekből ezért így értelmeztem. Mások meg máshogy. És ez így van jól szerintem...
"Nekem ez jött le a filmekből ezért így értelmeztem. Mások meg máshogy. És ez így van jól szerintem.."
Ez igaz.
Az én értelmezésem eltér.
Abban a jedik a teljesen érzelemmentes, tárgyilagos, kötöttségektől mentes döntések képviselői, a világ aszkétái, eltávolodva mindentől, ami az emberi élet örömeit jelentené. Nem simán cölibátusban, de teljes érzelmi cölibátusban.
Ez a pártatlan jogisághoz passzol, de az emberközeli, empatikus gondolkodást nehezíti és meghamisíthatja.
A túlzottan idealizált világképüknek köszönhetik, hogy nem vették észre a köztársaság válságát, Palpatine ármánykodását sem.
A sithek meg pont az ellentéte, a szélsőséges érzelmek, az önzés, hatalomvágy szabadon engedése, a józan közös érdekkel szemben.
Az igazi emberek valójában valahol a kettő közt vannak, így egyik szélsőséggel sem harmonizálnak.
Az egyensúly nem a jediknél van, nem is a jedi-sith arányában, hanem a VALÓS emberinél, aki kicsit mindkettőt képviseli.
És ez az, ami Rey révén született meg.
Ez az én nézőpontom.
Természetesen sok mániákus fan ezt is le fogja pontozni.
Annak ellenére, hogy ebben a kérdésben az eredeti trilógia semmiféle állást nem foglalt, szóval nincs nagyon mit felrúgni, a további részek meg csak összezavarták a képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!