Horror filmek/film, amely nem kizárólag a gyilkolászásról szól, nem mutat be mindent, hanem egyfajta művészeti értéket is képvisel, bemutat egy törött személyiséget? Illetve filmek, amelyek nálatok már kiverték a biztosítékot, annyira durvák voltak?
Az ártatlanok című 1961-es fekete-fehér angol horror emlékezetes filmélményem. Arról szól, hogy egy nevelőnő egy vidéki házban egyedül vigyáz két kisgyerekre, és gyanakodni kezd, hogy a házban szellemek is vannak. Semmi vérengzés, de lélektanilag nagyon jól felépített film, jobban is féltem rajta, mint pl a Fűrészen.
Horror kategóriába sorolt, de inkább izgalmas, mint félelmetes A dolog (1982) is nagyon jó.
A 28 nappal később pedig izgalmas kérdéseket feszeget az emberben lévő állatról, és arról, hogy bizonyos körülmények milyen brutálisan torzítják az ítélőképességünket.
1-es vagyok
A ház az erdő mélyén ajánlásán én is gondolkoztam, csak nem voltam benne biztos, hogy olyan művészi értéket képvisel, amire a kérdező gondol. :) De tényleg remek film.
Hitchcock-tól kb. csak a Psycho és a Madarak számít horrornak, a többi inkább thriller, krimi esetleg dráma.
De ha ilyen filmeket is lehet ajánlani, akkor nézd meg az eredeti, dél-koreai Oldboy-t. Brutális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!