Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerinteted mik a legjobb...

Szerinteted mik a legjobb történelmileg hiteles filmek/sorozatok és mik a legrosszabbak?

Figyelt kérdés

Igazából lehet több részben is:

1. Melyik az a film/sorozat, amit szeretsz és történelmileg a lehető leghitelesebb? (Nem csak sztoriban, de jelmezekben, emberek viselkedésben, tehát részleteiben is.)

2. Melyik az, ami a legrosszabb hitelességben és utálod is?

3. Melyik az, ami (nagyon) rossz hitelességben, de valamiért imádod?

2021. okt. 16. 13:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a Vikingeket is szeretem. Jelmezekben, viselkedésven szerintem topon van, sztori szempontból pedig nem valós eseményeket, hanem mondákat dolgoz fel, kicsit vegyítve a valósággal. Összességében egy tök jó képet ad a viking korról, a vikingek gondolkodásáról (a végét leszémítva mondjuk, de tudunk egyáltalán olyan sorozatot aminek jó a vége? Xd)
2021. nov. 4. 06:57
 12/15 anonim ***** válasza:
93%

1. Szerintem is a Róma.

2. Bár nem utálom, de a Vikingeket én nagyon szenvedve bírtam végignézni csak, már a saját világán belül se bírt hiteles maradni, nem, hogy történelmileg. Az első pár évad még jó volt.

3. Last Kingdom. Ez sem túl hiteles, de lazán veri a Vikingeket, sokkal minőségibb sorozat.

Amit még kiemelnék, az a Black Sails, ami a történetet tekintve nem túl hiteles, viszont nagyon reális képet mutat arról, hogy milyen is volt a kalózkodás aranykora.

2021. nov. 9. 14:40
 13/15 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem még a Keresztapa is ide sorolható, illetve a Maffiózók (The Sopranos) sorozat.
2021. dec. 7. 23:13
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Brian élete
2023. szept. 16. 15:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Róma sorozat és a Tudorok a két favoritom. Mindkettő elég hiteles történelmileg. Nyilván van 1-2 eltérés, mert játszik az írói fantázia, de maga a környezet, jelmezek, hangulat nagyon jól visszaadja az adott kort és érezni, hogy jelentős történelmi kutatást is végeztek az írók. A színészi játék is zseniális mindkét sorozat esetében. Az évadzárók után meg úgy éreztem, hogy "Na! Ilyen egy minőségi, felépített és lezárt sorozat!"

Amiben több az eltérés, de mégis szeretem az a Borgiák sorozat. Sajnos nincs befejezve, mert elfogyott a pénz (egy két órás epizóddal akarták befejezni, de legalább kiadták a szövegkönyvet). Ebbe is jó a hangulat, meg a színészi játék is zseniális.

A Vikingek sorozattal és in úgy vagyok, mint egy előttem hozzászóló: az első 1-2 évad jó, de nekem a harmadiktól lejtmenet volt. Az ötödik évad második felét meg már el se kezdtem, mert már csak azért néztem, mert nem volt más. Bár ez az én véleményem, vannak akik nagyon szeretik.

Amit csak néhány részig bírtam az a Spanyol hercegnő. Egyszerűen annyira hiteltelen történelmileg, hogy nem bírtam nézni, mert idegesített. A színészi játék sem nyűgözött le.

okt. 30. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!