Miért utálják sokan Rose Tico-t és Holdo-t?
11-es vagyok. (Ahogy látod ez hosszú lesz...)
"Egyáltalán nem volt hiábavaló a küzdelmük. Egy gyenge klón Palpatine tért vissza, aki árnyéka volt önmagának."
Dehogynem volt hiábavaló. A galaxis megint ott volt ahol a part szakad ugyanaz a személy miatt. És mi az hogy csak úgy a semmiből lesz neki több ezer vadiúj csillagrombolója (gondolom még a Wunderbaum is friss volt bennük)? Az írók meg se erőltették magukat ahogy elnézem.
"Mert ugye az eredeti filmek között is hatalmas kohézió van, minden meg volt írva előre, és nem menet közben írták"
Eredetileg csak a 4. rész készült volna el mert ilyen filmet még hasonlót se láttak azelőtt és kétséges volt hogy jól fogadják e (ráadásul olyan akkor még totál ismeretlen színészekkel mint Mark Hamill, Harrison Ford és Carrie Fisher - az egyedüli húzó nevek Sir Alec Guinness vagyis az öreg Obi-Wan és Peter Cushing vagyis Tarkin voltak).
Ha megnézed maga a 4. rész egy tipikus "Hős útja" sztori amit sikerült úgy megtoldani hogy maga a trilógia is egy még nagyobb "Hős útja" történet legyen.
Az eredeti trilógiánál volt egy egységes elképzelés (még ha voltak is kisebb inkonzisztenciák Lucas átgondolatlansága miatt pl. Luke és Leia kapcsolata egymáshoz), a Disney-trilógiánál minden rendező azt csinált a filmjével sztoriban és mindenben amit akart (ráadásul vajmi keveset értettek magából a Star Wars-ból) és így születhetett egy olyan abomináció mint a Last Jedi, ami után a 9. rész készítésénél (a Star Trek-et már tönkretévő JJ Abrams jóvoltából) bennfentesek szerint végképp nem volt semmilyen vízió. Elvégre visszahívták Hayden Christensen-t is, leforgattak vele egy rakás jelenetet majd gondoltak egyet és mégse kellett nekik. Nem vall egy szilárd elképzeléssel rendelkező filmstábra.
"Vader, aki a negyedik részben csak Tarkin csicskája, az ötödik részben egy ponting ultimate enemy, majd Luke apjává válik és Palpatine vívódó csicskája lesz a hatodik részre?"
Karakterfejlődésnek hívják. És ha logikusan vezetik végig egy karakter változását akkor igenis érdekesebbé és valóságosabbá teheti az adott karaktert, a sztorit pedig kevésbé egysíkúvá, jelen esetben az önmegváltással mint opcióval. Ez történt Vader-rel. Hasonló példa (habár ott jóból válik rosszá az illető) Walter White a Breaking Bad-ből. Az írók logikusan levezették (láttam werkfilmet erről) hogy melyik fordulatra hogy reagálna Walt morálisan megkérdőjelezhető módon ami még egy negatív fordulatot eredményez és így tovább, egy lefelé tartó morális spirálba téve Walt-ot. Az eredmény hihető és érdekes.
Vader-nél már az 5. részben elkezdődik a felfelé menetel: Luke Skywalker neve hallatára az addig mindenkit eliminálni igyekvő Vader veti fel hogy ne öljük meg Luke-ot, inkább csábítsuk a saját oldalunkra (ebben a javaslatban mind a sötét mind a jó oldal benne van). A Felhővárosban is inkább csak játszadozik Luke-kal pedig legyünk őszinték simán megölhette volna őt. Majd jön az amit előtte senkinek nem ajánlott volna fel: "csatlakozz hozzám és uralkodjunk együtt!". Majd amikor Luke meglóg a Millenium Falcon fedélzetén az addig a saját tisztjeit (akik miatt a felkelők folyton meglógtak) halálra fojtogató Vader megkíméli annak az életét aki ezért felelős és csak némán elsétál. A jó oldal ezen a ponton eléggé befolyásolja már a döntéseit. De még hosszú volt neki az út addig amíg úgy nem döntött ledobja az öregembert az aknába. Anakin pedig nem egy csicskás hanem a végére egy tragikus hős.
" egyik pontban az eredetiséget hiányolod, a másikban meg azt kéred számon, miért nem használnak inkább egy régi karaktert egy új helyett, mert utóbbira semmi szükség."
Ha már ott volt Ackbar akkor miért kéne valami noname karakternek dirigálnia de őszintén?
"Gondolom Obi-Wan és Yoda is gyávák lettek, miután kudarcot vallottak, és elvonultak :)"
Mindketten ott voltak ahol lenniük kellett. Yoda (a Disney-féle Luke-kal ellentétben) nem egy pár padawan elől bújt el hanem az egész Galaktikus Birodalom elől és mivel az ő faja és külső személyleírása nagyon ritka ezért nehezen bujkálhatott volna egy kevésbé magányos helyen. Obi-Wan pedig (ahogy Maul megtudta) nem csupán bujkált "mint egy patkány a sivatagban" hanem küldetést teljesített azzal hogy a fiatal Luke-on tartotta a szemét. Tatooine nem csupán egy kietlen hely volt a számára hanem az univerzum legfontosabb őrhelye.
https://www.youtube.com/watch?v=jeG215-yu-k
"Remélem nem romboltam le a kis álomvilágodat :)"
Meg se rengetted :)
"Rey was an established skilled combatant and grew up alone"
Melyikkel lehet jobban azonosulni? A már eleve skilled combatant-el vagy a hétköznapi farmerfiúval aki mit se tud még a világról de már szívesen elhagyná a helyet ahol felnőtt hogy nagyobb dolgokban vegyen részt (rengeteg fiatal szokott így érezni a való világban is)?
"Yoda believed Luke could lift the X-Wing and said that he failed because he didn't believe. This is not a problem for Rey."
Ez pont azt bizonyítja hogy Rey egy Mary Sue. A Jedi elmetrükk elhárítására pedig elég az erős akarat, nem kell erőérzékenység. Watto se volt erőérzékeny. Ellenben "az Erőnek nagy a hatalma a gyenge akaratúak felett" - Obi-Wan (4. rész).
"Kylo Ren nem főgonosz, hanem amolyan antihős... egy anti-Vader. Gyakorlatilag a másik főszereplő Rey mellett. Nem az volt a célja, hogy a félelmetes rejtélyes gonosz legyen."
Nézem a beszélgetését Poe-val ("You talk first or I talk first") és ennek a gyereknek Lord Helmet mellett kéne szerepelnie az Űrgolyhókban. Szeretem a vígjátékokat de ez a szintű izzadtságszagú komikusság nem illik a Star Wars-ba. Hux dettó. Olyanok mintha Al Bundy-t tennék meg a Farm ahol élünk vagy a Hetedik mennyország főszereplőjének. Téves műfaj.
Nos, én óriási SW fan vagyok, a Star Wars leginkább kedvelt filmes univerzumom, és be kell valljam, első nézésre (mivel mozis élmény volt, annak minden velejárójával) még valamennyire tetszettek az új filmek, a moziszékben élveztem őket, aztán mikor utána jobban belegondoltam hazaérve abba ami történt, pláne amikor később megnéztem még egyszer a filmeket, rájöttem hogy ez bizony marhaság a javából és nem túlságosan méltó az eddigi Star Warshoz. Rengeteg probléma van velük, amelyek többségét már fölöttem leírtak.
Az egyik ilyen az erőltetett "humor". Persze, voltak poénok, beszólások a többi Star Wars részben is, nem lenne ezzel gond, de ezek a rendkívül kínos és ostoba jelenetek, mint mikor Poe telefonon cseveg Hux admirálissal hogy elvonja a figyelmét, a "te kezded vagy én kezdem", vagy mikor Finn abban a zsákruhában mászkál fel alá és csorog belőle a víz, nos ezek még egy paródiában is izzadságszagúak lennének, nem hogy egy nagybetűs filmben...
Aztán az SJW, amitől rosszul vagyok. Jól írták fölöttem pár kommenttel, Ackbar erre a legjobb példa. Adott egy ikonikus, az eredeti trilógia óta, azaz kvázi 40 éve közkedvelt figura, aki vezeti az ellenállást, erre szó nélkül kiírják, úgy hogy a halálának semmi értelme, sőt még meghalni se látjuk csak benyögik hogy ő amúgy eltávozott, mindezt csak azért hogy ugyanezt a pozíciót átvehesse egy nő, akit se előtte se utána egy percet se látunk. Ackbarral mi lett volna a gond ha ő marad helyette? Ja hogy ő alien, és se nem nő, se nem meleg, se nem ázsiai (tudom hogy Holdo nem ázsiai, arra ott van Rose, csak arra világítok hogy legalább egynek lennie kellett a háromból). Vagy a 9. rész végén a kötelező leszbikus csókjelenet, kellett oda mondhatom.
Ténylegesen nagy gond az eredetiség hiánya is ezek mellett, kövezzetek meg, de nekem a 3 részből még 8., az Utolsó jedik tetszett legjobban, mert abban Johnson legalább húzott pár újat, amik közül volt ami borzalmasan rossz volt (a kaszinós jelenetsor nem csak teljesen felesleges, de elképesztően blőd és unalmas is), de volt olyan is amire leesett az állam, nevezetesen Snoke kettéfűrészelése pl. váratlan volt, de nagyon.
Viszont a 7. rész olyan szinten másolja a 4. részt hogy az már pofátlanság, Tatuin/Jakku, Halálcsillag/Starkiller, elveszett tervrajzok/elveszett térkép, vicces és bátor segítő droid, elnyomó új hatalmi rendszer, lázadás, satöbbi satöbbi, szinte copypaste. A 9. rész meg úgy hülyeség ahogy van, elkapkodott, értelmetlen, és Palpatine visszahozatala az egész addigi kánon felrúgása, semmissé tétele, írták fentebb miért. Az egész elnagyolt, logikailag hibás, SJW (itt is), és a végére teljesen érdektelen.
Az a véleményem, hogy két dolog jó összesen az új trilógiában, egyrészt hogy volt benne pár nagyon menő jelenet, a praetorian gárdás jelenetsort pl. az eddigi egész SW-sztori egyik legmenőbb leszámolásának tartom, másrészt hogy Daisy Ridley híres lett, mert nagyon pöpec kis csaj. Amúgy bár elismerem hogy Rey omnipotens és ez kissé zavaró, még nálam ez lett volna az amit a legkönnyebben lenyelek, tekintve hogy sok ilyen karakter van a filmek világában.
Sajnálatos hogy a Disney így elszúrta ezt a trilógiát, így utólag visszanézve el sem kellett volna készíteni, de ami engem vigasztal, az az, hogy (a borzalmasan hitvány Resistance-t leszámítva, ami az első mozgóképes Star Wars alkotás volt amit képtelen voltam befejezni, annyira rossz - gyerekes, erőltetett, értelmetlen és ostoba, és borzalmas a stílusa is) a többi SW produktumuk viszont 2014 óta remek. A Rebels döcögősen indult de meglepően jó lett a végére, nekem a Solo egészen tetszett, a Zsivány egyes még annál is jobban, a Clone Wars utolsó évada katarzis volt, a Mandalorian (főleg a második évad) meg egyenesen orgazmus, és a Bad Batch első évada is meglepően jó lett.
Szóval nem minden sz*r ami Disney és Star Wars, de a legfontosabbat pont sikerült rettentő módon elszúrniuk.
Nos, akkor:
1. Palpatine feltámadása: egyetlen hiba ebben, hogy a film nem válaszolja meg, hogyan lehetséges, hogy újra életben van, csak elejtenek pár mondatot, amiből lehet következtetni a megoldásra. A film regényváltozatában olvashatjuk a teljes választ, miszerint Sidious a mestere, Darth Plagueis, a bölcs tudat-transzferáló technikáját alkalmazva a Halálcsillagon történő "halála" miatt áttranszferálta a tudatát és lelkét az előre elkészített klóntestbe az Exegolon. Erőérzékenyt ugye nem lehet klónozni, azért volt szükség erre. És ha belegondolunk, elég észszerű egy ilyen hatalmas uralkodótól, akinek olyan ördögi és mesteri tervei vannak, mint például kirobbant egy háborút, úgy hogy mindkét oldalt ő irányítja, mivel ő a Köztársaság főkancellárja és egyben Sith nagyúr is, szóval elvárható tőle, hogy gondoskodjon egy megoldásról, mi történik vele, ha meghal. És miért is gondolna arra, hogy meghalna? Azért, mert az új tanítványa, Vader egy érzelmeitől fűtött Jedi volt, akinek legfőbb célja eredetileg csupán szerelme életének megmentése volt, nem mellesleg ő a Kiválasztott, aki a legerősebb lehetett volna a galaxisban, még Palpatine-nál is, ha nem bukik el a Mustafar-on a saját önteltsége miatt. Amikor vesztett Jedi-mestere, Obi-Wan ellen, büntetésnek azt rótta ki, hogy az életben tartó ruháját egy kínzóeszközzé alakította. Egy kánonba tartozó képregényben Vader, miután széttöri a műtőasztal körüli gépeket, berendezéseket, és elordítja magát keserves helyzetében, az új Sith elhajítja az Erővel mesterét. Ezután jól megdorgálja őt Sidious, sőt elkezdi villámokkal sújtani, amire ő teljesen elgyengül. (Ezért is ment végleg tönkre a 6.részben a maszk.)
De még Luke is mondta az Uralkodó jelenlétében, hogy érzi apjában a jót, a vívódást. Erre Palpatine nem figyelt fel, hisz ő is jól tudta ezt. Szándékosan kezdte el rázni Luke-ot, hogy így Vader megölje őt. Tudta, hogy már elbukott, nincs esélye. Félt is Luke-tól, ezért akarta inkább magához állítani, mert érezte az erejét. (Már az 5.részben is mondta Vader-nek, hogy igen súlyos zavar támadt az Erőben Anakin Skywalker fia miatt.) És ha érezte, hogy Darth Vader át fog állni a jó oldalra, akkor minek hagyta volna magát megöletni Vader-rel? Oké, lehet azért, mert elbukott, és beismerte, hogy eljött a vége az életének, de ez elég méltatlan halál lenne egy ilyen mindent előre eltervező császárnak. Persze, ezt anno én se gondoltam, mert örültem, hogy végre meghal, és nem mástól, mint Anakintól. De utólag visszagondolva nem is túl logikus ez a halál, főleg ha figyelembe vesszük az előzmény trilógiát, de már anélkül is.
Tehát mikor Vader kidobta az aknába volt mesterét, annak teste elpusztult. Ezután egy rejtélyes kék valami fény jött fel onnan. Valószínű ez volt a transzfer eredménye, de ezt régen nem hiszem, hogy előre tudták, George Lucas is azt nyilatkozta, hogy ekkor meghalt.
De várjunk csak! Maga Palpatine is azt mondta, hogy ,,Egyszer már meghaltam." Szóval kicsi eséllyel, de lehet, hogy valamennyire el volt tervezve ez a dolog. Ez nem lényeg.
Szóval miután a Sith-nek sikerült a sötét technika, hát még sem sikerült tökéletesre a nagy terve. A klóntest nem bírta el Sidious végtelen erejét, ezért kezdett összeomlani, egy tökéletlen tutaj volt az ő lelkének, mivel mesterségesen volt létrehozva. Az exegoli szekta, a Sith Eternál gyorsan, mindenféle megoldást keresett uruknak, ám újra és újra elbuktak. Végül sikerült létrehozni egy életképes egyedet, ami bár nem felelt meg Palpatine-nak, mert hozzá képest gyenge lett, de egy természetes úton létrejött test sikeresen betudja fogadni a Sith lelkét, és folytatni tudja a Palpaine-vérvonalat, ezért kellett a fiának egy gyereket csinálni természetes úton, ő volt Rey. Tehát Sidious nem természetes úton csinált gyereket, hisz tudjuk, hogy ő a természetellenes dolgokat csipázza. Azonban Rey szülei nem adták oda a lányt, így Ochi-nak kellett elhoznia, de a szülők elrejtették őt, így a szülők meghaltak, Rey-nek pedig nyoma veszett Palpatine számára. Ezért volt szükség az új Skywalker, Ben Solo átállításához.
A filmből egyébként ha nagyon gondolkozik az ember, ezt a bonyolult folyamatot még meg is értheti, hiszen benne van a lényeg: az elején Palpatine elmondta, hogy - valamilyen szinten - meghalt (csak az eredeti teste), aztán elejti a harmadik részben hallható mondatot, amit akkor mondott, amikor Plaugeis-ről beszélt Anakin-nak: az Erő sötét oldala sok olyan képességet tárt fel bennem, ami egyesek szerint természetellenes. Aztán az egyik ellenálló mondja, hogy: ,,sötét tudományok, klónozás, a Sithek rémes titkai". És végül, mikor Sidious elmondja unokájának, hogy ha gyűlöletével lesújt rá, akkor a lelke átköltözik az övébe. Ezt egyébként sokan kritizálják, hogy milyen hülye volt itt Palpi, hogy elmondta a tervét, de erre 2 okból is szükség volt: 1. Így a gondolkodó emberek rájönnek arra, hogyan élte túl a Sith, anélkül hogy csak úgy elmondaná valaki a filmben, hogy így meg úgy lehetséges. 2. Rey már nem akarta haragjában megölni őt, hanem, mint mondta Jediként fog végezni vele. De Palpatine legbelül érezte a lányban a haragot, és hogy meg akarja ölni, de ennyi gyűlölet nem elég, egy Sithnek teljesen szabadjára kell engedni az érzéseit, ezért Sidious elbizonytalanította, rákényszerítette, és döntés elé hozta: elmondta a tervét, majd azt is megmutatta, mi lesz akkor, ha megteszi, és mi lesz, ha nem. Meg is tette volna, ha nem jön Ben Solo.
Az az első jelenet egyébként szerintem nagyon epikus, még jobb lett volna, ha nem spoiler-ezik el annyira az előzetesekben. Amikor megszólal: Végree... a magyar és az angol hangja is zseniális, és mikor elmondja, hogy ő volt minden, az elég jó, meg amikor a föld alól előjön az a hihetetlen flotta az Imperial March eddigi legbadass-abb formáján, és végül az Emperor's theme-el és az ördögi mosollyal zárul a jelenet, miközben szemgolyói alig, ujjai alig, és csak a villámok fénye világítja meg néha.
Nem tudom ti írtátok-e, vagy máshol olvastam, de valaki szerint ez a nagy flotta azonnal készült el, mikor Kylo odaérkezett az Exegolra. Ennek nem tudom mi az értelme, és honnan veszi az illető, de csakúgy, mint minden mást, a Végső Rendet is az elejétől építették. És 31 év talán elég lehet rá.
Szóval ezt a sok mindent csak azért írtam le, hogy lássátok, ez nem olyan idétlen dolog, mint ahogy az okoskák szajkózzák.
Most erre jöhetnek a válaszok, az ellenvetésre is igyekszem válaszolni, mert ez így nem elég ugye.
Ez a videó összefoglalja Palpatine tervét erre az időszakra. Csak azért küldöm el, hogy lássátok, elég valószínű, hogy volt egy terv, nem pedig csak folyton improvizáltak az írók. Egyébként vannak még kisebb jelek: pl. a 8.ba felcsendült Palpatine zenei témája Snoke-nál, meg a 7.rész könyvváltozatában Rey fejében azt mondja egy hang hogy ,,Öld meg!" mikor legyőzi Rent, ami ugye ki más lehet.
Nos igaz ő aki a videót felrakta ismeri az sw univerzumot egész jól csak az a baj túlságosan új trilógia fanatikus ami azt jelenti hogy rengeteg dolgot direkt a javára fordít és elvesz a régebbiektől J.J egyébként egyszerűen próbálta menteni amit tudott.
A 8.részre kiürült a negatűv karakterek listája félig amiért most le leszek pontozva de a retroshoch csatorna jól össze szedett és elmondott de aki nem látta a lényeg :
Mindegyik trilógiának megvannak a negatív karakterei amik a trilógia végén buknak el az eredetiben tarkin,vader,palpatin,boba
A tiszt,a második ember,az uralkodó, és a menő páncélos
(bár tarkin karrierje nem volt hosszú de helyette kaptunk különböző tiszteket a helyébe pl. Needa kapitány)
A végére meghalt a második ember és az uralkodó a páncélos speciál túlélte.
Előzmény trilógia :
Gunray helytartó, maul-dooku-grevious, palpatin, jango
Ugyan az a felállás mint az eredetibe minden részben új karaktert kapunk csak itt a második emberből a végén pedig palpatin és anakin marad
Folytatás:
Hux,kylo,snoke,phasma
A második részre elvesztettük az uralkodót és a páncélost a végére a tiszt meghal a második ember marad akinek el kell vinnie a hátán a történetet egyedül de mivel rájöttek hogy hoppá ez nem jó így visszanyúltak palpatinért mert hát csak kell valami ami miatt átálhat a második ember
Szóval ellenérved arra, hogy Palpatine visszahozása jó volt, az hogy semmissé tette mindazt, amiért Luke, Han, Leia, Lando és a lázadók tettek. De ők vajon tényleg azért küzdöttek, hogy ez az ismeretlen ember meghaljon? Nem, ők a Birodalom elnyomása ellen harcoltak, akiket ugyan Palpatine irányított, de tegyük fel, hogy sikerül megölni a lázadóknak. Akkor mi lenne? Más venné át a helyét, mondjuk Vader, és ugyanúgy menne tovább minden a Birodalomban. Oké, Palpatine-hoz nem mérhető egyetlen birodalmi sem, talán Thrawn, de arra akarok kilyukadni, hogy attól még, hogy Sidious meghal, a Birodalom működhet, és a halála a lázadók számára értelmetlen lenne. Nem nyernének vele. Még Luke-nak sem volt célja, hogy az Uralkodó meghaljon. Yoda azt mondta, hogy akkor lesz belőle Jedi, ha legyőzi Vader-t. Az Uralkodó megöléséről senki sem beszélt. Luke ugyan rátámadt egyszer haragjában, de azt csak azért tette, mert feldühítette a gondolat, hogy elveszti a barátait. Még amikor a Lázadók sorozat végén Sabine elmondja, mi történt, ő is csak azt mondja: ,,Az endori csata döntő győzelmet aratott. És megpecsételte az Uralkodó sorsát." Ez ugyan vonatkozhat arra, hogy őt akarták megölni, de itt is a Birodalmon van a hangsúly. Az endori csata pecsételte meg az Uralkodó sorsát? Nem, hiszen Vader ölte meg őt, igaz a Halálcsillagban meghaltak volna mind. Egyébként pedig még a 9.rész előtt lehetett tudni, hogy a Birodalom nem pusztult el teljesen a 6.részben, rengetegen maradtak, és a háború a jakkui csatában ért végleg véget, utána pedig a maradék az Ismeretlen Régiókba menekült. Valamint a Szenátusban is sok olyan ember volt, akik Birodalom-hívek, centristák voltak.
Szóval a lázadók legyőzték ugyan a Birodalmat, de a békét fenn is kell tartani. Megnyerték a háborút, és most? A lázadók többsége háborús időben élt, és nem igazán értettek a békefenntartáshoz, ezért olyan döntéseket hoztak, ami ahhoz vezette a galaxist, hogy ismét háború törjön ki. Ebben az új háborúban viszont mint az Ellenállók, mind Luke, az utolsó Jedi rájöttek arra, hogy hogyan győzhetnek igazán, úgy hogy élni tudjanak a béke lehetőségével. Erre pont a 8.rész fektette a hangsúlyt, Rose, Holdo és Luke karaktereivel, róluk később beszélünk.
Tehát még ha újra háború dúlt is, az Első Rend 1 évig uralta a galaxist (előtte csak a háttérben volt, kialakulóban), míg a Birodalom több, mint 20 évig. És Han, Luke, Leia és Lando mind tovább adtak valamit az új nemzedéknek, tanulva a hibájukból, és sikereikből, tehát már ezért sem volt hiába való a küzdelmük.
Kihagytatok egy jobb érvet Palpatine-nal kapcsolatban, ez pedig az egyensúly, és a Kiválasztott próféciája. Mert ugye a Jedik az előzmény trilógiában azt mondták, hogy legyőzi a Sith-eket. De ha Sidious nem halt meg, akkor hogy volt egyensúly? Erre a válasz pont megmagyarázza, mi is az egyensúly.
A sithek gonoszak, de a Jedik makacsok voltak az előzményekben, ezért a Jediknek meg kellett halniuk. Nem tudtak megújulni, fejlődni, a sötét oldal elcsábította őket, csatlakoztak a klónok háborújához és erőszakosan harcoltak. Vadernek segítenie kellett a Sith Nagyúrnak, de nem minden Jedinek kellett meghalnia, mert alapvetően a jedik jók, és képesnek kell lenniük a fejlődésre. Tehát néhány Jedi a 66-os parancs után élt: Caleb Dume, Cal Kestis, Kanan padawanja: Ezra, Ahsoka (ő nem Jedi, de a világos oldalt használja), a Kiválasztott gyermekei, valamint Obi-Wan és Yoda tanulmányozták az utakat Qui-Gon Jinn Erőlelkétől. Sokan azt gondolják, hogy ez egyensúly volt, mert a Sith -ek csak 2-en voltak, a Jedik pedig kevesen, de ez sem igaz, mert Vader és mestere uralták és elnyomták a galaxist, miközben a Jedik csak a háttérben voltak, kisebb jelentőséggel. Luke Skywalker, a Jedik reménye feltámadt, és visszatérítette apját a fényre.
Anakin megmentette fiát Palpatine -tól, és kidobta az aknába. Akár ismerte Vader gazdája tervét, akár nem, segített neki felemelkedni a nulláról. Örökségét átadta Luke -nak, és lehetőséget adott egy új Jedi Rend felépítésére. Mint az Atya a klónok háborújában: bántotta a fiát, és jobban szerette a lányát? Nem, egyensúlyban tartotta kettejüket. Ez volt az egyensúly, amelyet a kiválasztott hozott, és ami qpróféciában írva volt. "Az összes Sith" épített két nagy birodalmat a háttérben, míg a fiatal Skywalker képzett egy akadémiát. A Jedik azt gondolták, hogy egyszer és mindenkorra meg kell ölnie a Sitheket, és békét kell hoznia a Kiválasztottnak. De Yoda sejtette, hogy félreértették a próféciát. (3. rész)
Viszont ez az egyensúly nem tartott sokáig. Luke Skywalker elesett, az erőszak, a félelem és a harag csapdájában, ahogy Yoda elmondta neki az 5. részben. Palpatine megfertőzte őt is egy pillanatra, és reflexből bekapcsolta fegyverét, mikor belelátott Ben fejébe. Palpatine megalkotta Snoke -ot, aki a sötétség felé fordította Kylo Ren-t. Megpróbálta elkeseríteni a Skywalker ikreket, és ismét az Első Rend által uralta a galaxist. Ahogy Luke mondta, az egyensúly csak Kylo felemelkedéséig tartott.
És akkor, éppen akkor bebizonyosodott, hogy a sötétség nem érdemel esélyt. Rey Palpatine szembeszállt a nagyapjával, és a sitheket Sidious saját villámcsapása ölte meg. Világosság uralta az Erőt.
Sajnos az emberek nem értik a Star Wars összetett történetét, de én megírtam!
A legnagyobb hiba a trilógiában, hogy ezeket nem mondja ki, hanem gondolkozni kell rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!