Vannak olyan magyar filmek, amiket szinkronizáltak más nyelvre?
Köszi
Hát nem valami sok filmet szinkronizáltak magyarról, azt hittem több lesz
Macsakafogó (Cat City).
Vuk (The Little Fox).
Többnyire rajzfilmeket, bár azok sem jutottak el sok helyre. Például a már említett Vuk, Macskafogó (ez a Szovjetunióban elég népszerű volt, az angol szinkron viszont nagyon átírta a szöveget, a többi szinkron meg az angol változat alapján készült), Vili, a veréb, A hetedik testvér és Vacak, az erdő hőse (bár a kettő utóbbi nemzetközi koprodukcióban készült, így ezek nem "tisztán" magyar filmek), hirtelen ennyi ugrik be. A Kis Vukhoz is készült angol szinkron, de tudtommal hivatalosan nem került forgalomba, hanem csak feltették a YouTube-ra.
Az ezredforduló körül a német Super RTL csatornán belefutottam egy maréknyi, feltehetően még a szocializmus alatt készült magyar élőszereplős ifjúsági filmbe, amiket német szinkronnal adtak, de a címüket meg sem tudom tippelni. A Vukra viszont emlékszem, hogy az is ment németül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!