Mikorra szinkronizálják le végre teljes egészében magyar nyelvre a Naruto Shippūden-t?
En halottam valamit hogy 2015 nyaran kezdenek valamit.. de ezt nem biztos!
Egyebkent sokkal jobban jarsz ha feliratosan nezed, sokkal elvezhetobb.. a magyar szinkron amugy is szemet sajnos..
Mi az, hogy nem fogják leszinkronizálni? Akkor mi a francnak kezdtek bele a Narutóba? Nehogy már valamit leszinkronizáljanak valamit normálisan, teljes egészében ebben a nyomorult országban! :@
A feliratokat gyűlölöm. Egyszerűen élvezhetetlenek és nézhetetlenek tőlük a sorozat. Egyszerre olvasni a feliratot és közben nézni magát a sorozatot lehetetlenség!
Van ilyen, nem fogják leszinkronizálni. Animax megszűnt. Nem lesz szinkron.
Miért nem? Ugyanazért amiért az animax megszünt: mert nincs rá egyszerűen igény. Magyarországon akik tévét néznek azok nem abba a korosztályban vannak mint akiket animék érdeklik.
Mi akik animéket nézünk pedig már nem TV-zünk hanem főleg netről szedünk műsorokat, anno nézettség miatt nem érné meg leszinkronizálni.
Anno még emlékszem animax végnapjaira, már akkor is az volt, hogy Full Metal Alchemist Brotherhood leadása közben az animax honlapjára töltötték fel a részeket szinkronosan és előre japánul is a még nem elkészülteket és legtöbb ember ott nézte a műsort , a neten, nem a TV-ben így anno animaxnak ez nem érte meg.
Illetve honlapon volt szavazás, hgy ki hogy szeretni nézni az animéket és legtöbben arra szavaztak,hogy eredeti japán nyelven és felirattal.
EZÉRT nem lesz soha szinkron Naruto Shippuudenhez, de a többi animéhez sem.
Egyébként szerintem a jövőben, ha mostani nyugger korosztály kihal, akkor nem csak animék nem kapnak majd magyar szinkront, de a többi műsor se.
A többiek minden mást leírtak, de ezt nem hagyhatom szó nélkül: "Egyszerre olvasni a feliratot és közben nézni magát a sorozatot lehetetlenség!"
Én 2 éve nézek animéket feliratosan, és abszolút nem lehetetlenség. Kb. az első, második anime után teljesen megszoktam a feliratot.
Szerintem a felirat azért is sokkal jobb, mert megtanulhatsz gyorsan olvasni és szöveget érteni, ezen kívül megtanulsz több dologra is koncentrálni. Amúgy nem hiszem el, hogy nem lehet a feliratra és a történésekre is koncentrálni, hiába csak a feliratot figyeled, látod, mi történik a képernyőn (kivéve, ha mondjuk teljesen belehajolsz a képernyőbe, hogy csak a feliratot lásd).
Emellett a japán szinkron milliószor jobb és profibb, mint a magyar, elég, ha csak azt mondom, hogy Japánban rengeteg iskola van, ami a szinkronszínészettel foglalkozik. Ettől függetlenül én szeretem a magyar szinkront is, de nem animékkel kapcsolatban. A Soul Eater magyar szinkronja volt az, amire azt mondtam, hogy nagyon jó volt. Volt még, amire azt mondtam, hogy egész jó (pl. Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, vele az volt a bajom, hogy a lebutított, agyoncenzúrázott 4Kids verziót használták, nem az eredeti japánt), és volt, amire azt mondtam, hogy ez borzalmas (pl. Bleach, D.Gray-man. Volt pár szinkronos részhez "szerencsém", majd' elsírtam magam a hangokon).
Egyébként, ha lenne csatorna, ami foglalkozna animékkel, még meg is érteném ezt a kérdést és a felháborodást, de az Animax már hónapok óta megszűnt, és egyedül a Viasat6 ad le néha animét (Yu-Gi-Oh! GX, illetve valamelyik Dragon Ball... talán a Z), ők terveznek elméletileg további animéket is, ha van rájuk kereslet.
Na amiket leadnak... -.- azok alapján várják, hogy legyen rá kereslet?
Amúgy meg ha elkezdek egy sorozatot akkor nem tudom úgy se kivárni amíg leszinkronizálják, legtöbb esetben magyar feliratot sem szoktam megvárni, megnézem angolul.
Legutobb belenéztem egy szinkronos animébe és hát.... 3 éve nem láttam szinkronos animét és a hang minősége elég nevetséges volt... Arról nem beszélve, hogy mivel ezeket TV leadásra tervezték még a képarányuk sem az eredeti sokszor, hanem 4:3.
Legjobb ált. tényleg a japán szinkron, sokszor még az angol sem szokott jól sikerülni.
NEm fogják leszinkronizálni, mert - mint előbb is írták - nincs rá kereslet. Az animés társadalom nagy része neten nézi a filmeket. És persze feliratosan.
Amúgy őszintén szólva, ha nem akarsz lemaradni sok-sok jó animéről, felejtsd el a szinkront. Hidd el, hamar hozzá lehet szokni a felirathoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!