A filmipar állam az államban?
Figyelt kérdés
A mai világban szinte már a légy zümmögésére is tekintettel kell lenni, és nincs messze az az idő, amikor a legfelsőbb bíróság azért is komolyabb szankcíókat szabhat ki, mert valaki lábdobbantással reppentette fel az út széli galambokat. Miért van az, hogy a szórakoztató-mozi-film iparban (vagy általában a művészetben) mintha egy ellentétes folyamat zajlódna az 1960-as évek óta: míg a jogban a szabadság mindenkire a végsőkig tekintettel lenne - a filmiparban a szabadság a létező legdurvább, legközösségellenesebb, gyakran már klinikai szempontból is beteges viselkedést népszerűsíteni az évek haladtával? Persze nem minden csatorna (lehet a pingvinekről is állatmesét nézni), de a befutó, népszerűsített, nagy költségvetésű filmek célja mintha kifejezetten pszichológiai/szellemi rombolás volna. Hogyan egyeztethető össze ez a két irányzat?2021. febr. 27. 13:47
1/5 anonim válasza:
1: A művészet egyik célja, hogy már-már groteszk módon feszegesse a határokat. Ezekre lehet példákat mutatni, és irányzatokat is, de ettől nem a teljes művészet célja ez, csak egyes művészeti daraboké, esetleg művészeké, vagy akár irányzatoké.
2: egy-egy valós példát tudnál felhozni az elméleteidre, könnyebb lenne befogadni és érteni, amit írsz. 3x olvastam el, de nem tudom, mit akarsz azon kívül, hogy egy véleményt formáltál.
2/5 anonim válasza:
Édesem, aki nem ért egyet, írd már le, miért nem. Így nem lehet kommunikálni, ha csak lepontozgatsz.
3/5 A kérdező kommentje:
Direkt nem akarok filmcímeket írni, arra voltam kíváncsi, hogy más is észrevett-e ilyen tendenciákat? (Ezek szerint nem.)
2021. márc. 1. 07:57
5/5 A kérdező kommentje:
Ezt az utolsó választ megspórolhatta volna, aki írta...
2021. márc. 1. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!