Számotokra melyek voltak a filmművészet/filmipar legjobb évtizedei?
Jelenleg szubjektív véleményeket várok, személyes preferenciák és tapasztalatok alapján.
Nekem a 60-as évek a kedvencem, leginkább az 1920-1980 közötti időszakot kedvelem.
Számomra is az 1990-2000 közötti filmek a favorit.
Szerintem piszok erős 10 év volt az!
Szerintem is, bár már a 80-as években is akadtak jó filmek, sőt, én szívesen nézek néha ennél előbb készült gyöngyszemeket is.
2000 után valahogy esett a színvonal (tisztelet a kivételeknek, mert persze vannak), de azt sosem fogom megérteni, hogy kb. onnantól kezdve miért jó idétlen "színszűrőkkel" vagy nem tudom milyen technikákkal elrontani a filmeket. Ez főként az akciófilmekre jellemző, szinte minden kísérteties zöldesszürkében úszik, az éjszakai jelenetek meg szinte láthatatlanok. Számomra ettől egyszerűen élvezhetetlenek. Érdekes módon pl. akár 70-80-as keltezésű filmeknél is teljesen normális színvilág van, az ég kék, a fű zöld, éles a kép, komolyan mondom, öröm a szemnek egy újabban készült film után. Vajon miért jó a képek eltorzítása???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!