Magyar filmek miért nehezen érthetőek, fogyaszthatóak?
Kivéve a régi 1940-ig készült filmeket, azoknak sztorija világos, érthető, a poénok érthetőek stb.
De az 1980-2005 ig készültekben olyan furcsán értelmezhetetlen, művészfilmszerű katyvasz érzete lesz a nézőnek.
Pl. az Üvegtigris filmeket sem értem, hogy abban mi olyan vicces, vagy miért olyan kultfilm. Pl. az az 'Ízirájderöcsém' az miért poén? Ez vicces? Miért?
Többször végignéztem és nem fogom fel.
# 1
Hollywoodi filmek közül igen a trash az ilyen: Bosszúállók meg szuperhősök.
De most olyanra gondolok, hogy ami nem trash, ott úgy azonnal érthető a sztori, a poénok stb.
A magyarnál meg nemtudok mibe belekapaszkodni hogy vigyen a film.
Easy Rider az szelíd motoros akar lenni vágod az amcsi csopperesek.
Na most ehhez képest 1 babettával vagy Riga?
Olyan igazi pusztulat ami amúgy az országunkat jellemzi...
Ahoz, hogy nevess rajta olyan közegben kell élned ahol ez életszerű.
# 2
# 5
Igen ismertem az Easy Rider filmet és értettem hogy erre utal, de közben mégsem volt vicces. :D
6
Mindenkinek más az ízlése.
Van aki az intellektuális humort kedveli van aki az alpárit.Az előbbi valószínűleg nem fog jól szórakozni mondjuk egy Torrente filmen. Míg a másik meg könnyesre röhögi magát közben.
Intellektuális humor van pl a Liza, a rókatündér c filmben.
Elég keveseknek esik le, hogy a számok és a nevek együtt külön jelentéssel rendelkeznek. Moziban azon röhögtünk, hogy másnak percekkel később esik le egy poén.
Magyar filmek szerintem nagyon széles körben válogatnak maguknak közönséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!