A Csillagkapu végignézése után a Star Trek-et vagy a Battlestar Galactica-t kezdjem el nézni? Melyik "fogyasztható" könnyebben Csillagkapus háttérrel?
Igen, hasonló, nekem a Galactica jobban tetszett mint az SGU. Hasonlóan egy hajó keresi a túlélést, sok a belső konfliktus (épp emiatt nem teszik egyes sci-fi rajongóknak, hogy minek az a sok politikai téma), szerintem a felépítése is nagyon jó, nincs benne mindenféle idegen faj, de nem is hiányzik.
Star Trek elég sok van és különbözőek, az eredeti Kirk kapitányos már gagyinak tűnhet de azért jó volt, ott még önmagukban emészthető részek voltak.
Az Új Nemzedék hasonló ehhez de már modernebb kinézettel, a Voyager szintén hajón játszódik de ezeknek már van egy kerettörténete és a szereplők is fejlődnek.
A teljes sorozat története szerint (mondjuk lehet csak azért gondolom így mert ezek a frissebb élmények) a DS9 talán a legmozgalmasabb, ez űrállomáson játszódik (a története hasonló a Babylon 5-hoz, az is jó sorozat), az Enterprise eleje a régi különálló epizódokra hasonlít de párat kivéve érdekesek, utána pedig belendülnek és évadokon átívelő történeteket hoznak össze, részben megmagyarázva pár a korábbi részekben játszódó (későbbi) eseményt.
Nekem ajánlották a Bárka c. sorozatot is. Állítólag jó, bár én azóta sem néztem meg. :-)
Viszont a Csillagközi szökevények bejövős volt. Pedig első körben XVI. Rygel figurája miatt azt hittem matiné lesz belőle. Aztán mégsem.
a st hasonlóan epizodikus felépítésű mint a sg.
vagyis ha kimarad pár rész akkor is nézheted.
a bsg pedig összefüggő,ezért ha kimarad pár rész akkor lemaradsz és nem fogod érteni.
az sg universe pedig nem véletlen lett kaszálva annyira rossz.
én a helyedben az sg atlantiszt kezdeném el,az jobb mint az eredeti sg és ugyanúgy epizodikus,de minimálisan azért összefüggőbb.
az új st sorozat kb 20 éves,ezért mai szemmel már hathat unalmasnak.
amúgy a helyedben akármi is a sorozatos háttered én a bsg-nek nekiesnék,mert szerintem a világ egyik legjobb tv sorozata lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!