Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Csillagkapu végignézése...

A Csillagkapu végignézése után a Star Trek-et vagy a Battlestar Galactica-t kezdjem el nézni? Melyik "fogyasztható" könnyebben Csillagkapus háttérrel?

Figyelt kérdés

2015. szept. 30. 15:46
 1/10 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nagyon tetszett az utolsó Csillagkapu sorozat, a Universe, ha jól tudom a BSG hasonló hangulatú.
2015. szept. 30. 15:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, hasonló, nekem a Galactica jobban tetszett mint az SGU. Hasonlóan egy hajó keresi a túlélést, sok a belső konfliktus (épp emiatt nem teszik egyes sci-fi rajongóknak, hogy minek az a sok politikai téma), szerintem a felépítése is nagyon jó, nincs benne mindenféle idegen faj, de nem is hiányzik.

Star Trek elég sok van és különbözőek, az eredeti Kirk kapitányos már gagyinak tűnhet de azért jó volt, ott még önmagukban emészthető részek voltak.

Az Új Nemzedék hasonló ehhez de már modernebb kinézettel, a Voyager szintén hajón játszódik de ezeknek már van egy kerettörténete és a szereplők is fejlődnek.

A teljes sorozat története szerint (mondjuk lehet csak azért gondolom így mert ezek a frissebb élmények) a DS9 talán a legmozgalmasabb, ez űrállomáson játszódik (a története hasonló a Babylon 5-hoz, az is jó sorozat), az Enterprise eleje a régi különálló epizódokra hasonlít de párat kivéve érdekesek, utána pedig belendülnek és évadokon átívelő történeteket hoznak össze, részben megmagyarázva pár a korábbi részekben játszódó (későbbi) eseményt.

2015. szept. 30. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem ajánlották a Bárka c. sorozatot is. Állítólag jó, bár én azóta sem néztem meg. :-)

Viszont a Csillagközi szökevények bejövős volt. Pedig első körben XVI. Rygel figurája miatt azt hittem matiné lesz belőle. Aztán mégsem.

2015. szept. 30. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Nos,én a Battlestar Galactica-t nem láttam,de a CsK után a ST Voyager az abszolút kedvenc.A Deep Space Nine is jó,de a Voyager története hasonló az SGU-hoz.Ott is egy hajóval keresik a hazavezető utat.Csak ajánlani tudom:)
2015. okt. 2. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:

a st hasonlóan epizodikus felépítésű mint a sg.

vagyis ha kimarad pár rész akkor is nézheted.

a bsg pedig összefüggő,ezért ha kimarad pár rész akkor lemaradsz és nem fogod érteni.

az sg universe pedig nem véletlen lett kaszálva annyira rossz.

én a helyedben az sg atlantiszt kezdeném el,az jobb mint az eredeti sg és ugyanúgy epizodikus,de minimálisan azért összefüggőbb.

az új st sorozat kb 20 éves,ezért mai szemmel már hathat unalmasnak.

amúgy a helyedben akármi is a sorozatos háttered én a bsg-nek nekiesnék,mert szerintem a világ egyik legjobb tv sorozata lett.

2015. nov. 29. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyik sem fogyaszthatóbb könnyebben a másiknál, csak amíg a SG könnyedebb kalandosabb jellegű sorozat, addig a BSG komolyabb és komorabb, a hangsúly a karaktereken és a filozófián van. Véleményem szerint a ST közelebb áll a SG-hez (mind a VOyager, mind a DS9, mind a TNG), mert bár néha ezekben is felbukkannak mélyenszántó témák, alapvetően könnyed délutáni tv sorozatok ezek is, mondom ezt úgy, hogy mindhárom sorozatot és univerzumot szeretem, csak mindet más miatt. BSG pedig szerintem a 2. legjobb sci-fi sorozat, egy hátulütője, hogy rövid.
2016. jan. 12. 13:16
 7/10 anonim ***** válasza:
na melyik lett végül? ha végignézted a BSG-t (és tetszett is), akkor nézd meg az Űrháború 2063-at (Space: Above and Beyond) hasonlóan komor hangulatú, komoly sorozat, amit szintén hamar elkaszáltak sajnos.
2016. aug. 2. 00:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha mar megvolt a bsg ajánlom az urhaboru 2063 át egy évados de jo volt régen
2019. júl. 31. 13:05
 9/10 anonim ***** válasza:
#8-asnak nagyon igaza van. keserédes rövid, de nagyon jó kis sorozat volt.
2019. aug. 4. 12:08
 10/10 anonim ***** válasza:
kérdező, te hogy döntöttél végül?
2019. aug. 4. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!