19 éves lány vagyok és nem bírom megnézni a Harry Potter filmeket. Miért vagyok ennyire abnormális?
#7es vagyok. Nagyon jó látni, hogy ennyi kedves, segítő szándékú válasz érkezett:)
Tehát a jumpscare és a lélektani, hangos dolgok a félelmetesek.
Amivel én a #15-ös listáját kiegészíteném, az talán a 7/2-ben az a rész, amikor Voldemort megszólal az emberek fejében és kéri, hogy adják ki neki Harry, illetve később, amikor a rengetegbe hívja.
A harmadikban egyébként, amin a mai napig tudok ugrani egyet, az az, amikor Harry a térképet böngészve járja éjjel a folyosókat és saját magát világítja meg a tükörben:D
Én egyébként azt mondom, ha nagyon nem megy, ne erőltesd. Ha a cselekmény érdekel, olvass bele a könyvekbe, én tényleg úgy gondolom, azok után élvezhetőek a filmek; tudod mi fog történni, egyszer már volt egy "próba", ahol te képzelted el, most jön a vizuális, auditív verzió. De ha olvasni nem szeretnél, akkor ami még eszembe jutott, hogy rövid jeleneteket nézz meg youtube-on. Vannak olyanok, amik kifejezetten a kellemes részeket vágják össze, vagy akár az ilyen "ha a harry potter tini komédia lenne" típusúakat, abból többnyire kihagyják a varázslatos részeket. Lehet így sikerül megkedvelni és nem annyira fognak zavarni a félelmetes részek.
Tényleg nagyon kedves tőletek, köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
17-es: Jó szórakozást a filmekhez! Maga a történet amúgy nagyon érdekes és tetszik, a látványvilág is elképesztő. :)
18-as: Nyilván könyvben más, ott mindenki úgy képzeli el a jeleneteket ahogy szeretné. Egyszer amúgy lehet elolvasom a könyveket is, de mostanában a filmek jobban érdekelnek.
19-es: Irigylem a gondolkodásmódod. Sokkal könnyebb lenne az életem, ha ennyire lazán tudnám venni a dolgokat. :D
20-as: Most nappal szerintem nekiülök a tegnap félbehagyott második résznek.
21-es: Köszi a kiegészítést! Rákerestem youtube-on a HP ijesztő jeleneteire és megnéztem jópárat először hang nélkül, majd hanggal. Szerintem így majd képes leszek a filmeket is végignézni.
Megnéztem a 15-ös által említett sikátoros részt az ötödik filmből (legalábbis remélem arra gondolt :D )
Hát ha azt tegnap este néztem volna meg, lehet nem aludtam volna semmit. XD De így nappal megnézve most elviselhetőbb volt. (Persze először hang nélkül, csak utána azzal együtt :D )
Nálam a lányok korán érdeklődtek a félelmetes filmek iránt és annyira könyörögtek, hogy együtt néztük. Az egyik lány az egyik oldalról (9 évesen), a másik a másikról (6 évesen). A 4 éves fiamat a nejem lefoglalta. Nagyon féltek, de amikor nagyot ugrottak, kikapcsoltam a filmet és elmagyaráztam nekik, hogy ez csak egy DVD lemezen van. Oda van "bezárva" a gonosz szellemnő és nem tud kijönni. És ez csak egy film, bármikor abba lehet hagyni, ki lehet dobni a kukába, stb. Persze izgultak nagyon, de kíváncsiak voltak és csak végignéztük. Kicsit később már a Démonok között volt terítéken. Nem mondom, hogy felhőtlenül aludtak az elején, de még élnek és eltelt már több, mint 10 év azóta.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért a te korodban csak át tudod adni magad annak, hogy "ez csak egy film", nem valóság, nem bánt, nem jön veled szemben senki a fürdőben a filmből, stb. Ha félsz, állítsd meg és nyugtasd magad, hogy "ez csak szórakoztatás, nem igazi" (nem harap).
1-szer történt azonban valami. Valamelyik utolsó részhez közel, amikor surroundos fejhallgatóval néztem a dementorok támadását (éjjel 1-kor magamban a 10m2-es, sötét) irodámban, majdnem szívinfarktust kaptam, amikor a nejem rátette az egyik kezét a vállamra és közben kinyitotta a másikkal az ablakot! Azt hittem elaludt a gyerekekkel!
De bocs, az fizikai érintés volt! 10 percig lihegtem, nem tértem magamhoz ijedtemben, annyira batojtam! Persze a feleségemnek fogalma sem volt, hogy mit okozott, nem is értette.
Gondoskodj arról, hogy ilyen ne legyen, amikor ilyen filmet nézel. Kulcsold be az ajtót, ha egyedül vagy! Ha lehet, hívd át egy barátnődet vagy a barátodat, hogy nézzétek együtt, hátha találsz egy nem annyira félősebb embert. És nem kell tök sötétben nézned, de kétségtelen hogy jobb úgy. A fekhallgató azért segt, mert semmi nem kerüli el a füledet, a legapróbb zajt is hallod mindenhonnan, ami szintén rémisztó lehet. De hidd el, másképp nem érdemes ilyet nézni, hacsak nincs egy jó házimozid.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!