Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » 19 éves lány vagyok és nem...

19 éves lány vagyok és nem bírom megnézni a Harry Potter filmeket. Miért vagyok ennyire abnormális?

Figyelt kérdés
Félek végignézni őket éjszaka. Régen meg akartam már nézni ezt a sorozatot, de kisgyerekként ijesztőnek tartottam, gondoltam megnézem ha nagyobb leszek. Most végeztem a vizsgákkal az egyetemen, és eszembe jutott ez a sorozat és elkezdtem nézni. A második rész kb feléig jutottam, de leállítottam. Soha életemben nem néztem horrorfilmet, mert fosok tőlük, főleg az ilyen démonos-paranormális dolgoktól. Tudom, hogy nem történik bennük semmi durva, hiszen fiataloknak szánták a Harry Pottert, de képtelen vagyok most este nézni. Miért ilyen szar a lelkivilágom?? Egyszerűen szégyen.. Mások meg röhögve néznek végig kb bármit.. Sajnos annyira beleélem magam a filmekbe. Thrillereket pedig láttam már, pl az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványt, vagy a Törvénytisztelő polgárt, pedig azok valósághűbbek. De egyszerűen az ilyen paranormális-démonos dolgokat nem bírom, pedig tudom, hogy nem valódi. Miért lehet ez?

2021. jan. 24. 22:54
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
#8: Valószínű megpróbálom majd nappal, úgy jobban fogom bírni szerintem. A jumpscarektől tartok sajnos a leginkább. De annyira elkeserít, hogy olyan szinten vagyok, mint mások 7-8 évesen. :( Vagy nem tudom, lehet ez amiatt van, hogy mivel nekem ebben a korban ezek kimaradtak, így nem lettem megedződve..
2021. jan. 25. 00:17
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ezzel gond, ha eddig sose néztél ilyeneket érthető hogy elsőre ijesztő lesz, ez nem életkor kérdése, hanem hozzáedződésé. Én még az ET-n is fostam anno, most meg már az Apácán meg hasonló horrorfilmeken is csak lestem hogy komolyan ezzel akarnak megijeszteni?

Mindent el kell kezdeni egyszer, a Harry Potter pont jó kezdet ha valaki el akar ismerkedni az ijesztő filmekkel, mert tartalmaz ijesztő képsorokat, hangeffekteket és témákat, de még messze van a horrortól.

2021. jan. 25. 00:20
 13/26 A kérdező kommentje:

#10: Oh ez nagyon kedves tőled, de nem kell ezzel fáradni, de köszönöm a felajánlást. :)

Szóval lesz még benne pár előbukkanás, megpróbálok erre felkészülni. XD

Nem értem egyébként ezeket a besorolásokat. 12-es karikával megy a Harry Potter is, de a tv-ben pl a Madagaszkárt is 12-essel adják le, pedig abban aztán szerintem még egy hatost sem indokolna semmi. :D

2021. jan. 25. 00:21
 14/26 A kérdező kommentje:

#12: Köszönöm a válaszod, megnyugtattál, hogy nem vagyok teljesen elmebeteg.

Sajnálom, hogy van jópár horror, aminek érdekel a története, de sose mertem megnézni, maximum jeleneteket félszemmel, hang nélkül. (Pl Rémálom az Elm utcában, Árva) Lehet pár évtized múlva társaságban, nappal ezeket is meg tudom majd nézni. :D

2021. jan. 25. 00:25
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát lesz pár durvább jelenet még, igen, de semmi olyan ami hosszú távon traumatizáló. Írok azért egy gyors listát hogy fel tudj készülni kicsit. :D

A 3. részben elég sok van, rögtön az elején a kutya elég vészjósló, utána ugye jön a dementor a vonaton, az elég kemény lesz elsőre, a szellemszállás se túl bizalomgerjesztő, a vérfarkas is esélyes hogy nagyon necces lesz neked, és ez még csak a 3. rész volt.

A 4.-ben főleg a vége kemény, de az első jelenetek se túl bizalomgerjesztőek.

Az 5. első pár percében van egy NAGYON ijesztő jumpscare a sikátorban, azt még felnőttként is nehezen nézem meg a mai napig.

A 6. részben a vége felé a barlangban szintén nagyon hirtelen jumpscare mikor a tónál vannak, arra készülj fel.

A 7/1-ben nekem nem rémlik semmi durva, de lehet már rég láttam.

A 7/2 meg maga a hangulat nyomasztó, nem annyira félelmetes mint inkább depresszív.

2021. jan. 25. 00:30
 16/26 A kérdező kommentje:

#15: Úristen, nagyon rendes tőled hogy leírtad, nagyon szépen köszönöm!!

Bevallom, nem számítottam arra, hogy ennyire vészes lesz számomra. De így jobban fel tudok rá készülni. :)

2021. jan. 25. 00:59
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Igazán nincs mit, örülök ha segíthettem. Azért lehet nem jutott eszembe minden, szóval nem garancia hogy ennyi az összes necces rész, csak ezek azok amik eszembe jutottak hogy biztosan vannak benne. :D

Egyébként örülök a kérdésednek, eszembe juttatta hogy jó rég láttam már a filmeket, lehet a következő hetekben nekiesek majd és megnézem őket megint, pár évente le szoktam tolni őket mert amúgy remek a HP világa. :)

2021. jan. 25. 01:03
 18/26 anonim ***** válasza:
70%

Nem vagy egyedül.

19 éve jött ki az első film. Számomra nézhetetlen. A könyveket legalább 5x olvastam.

Egyszerűen nem mindenki egyforma. Csak ott cél, hogy mindenki egyforma legyen, ahol nem szükséges a gondolkodás és az egyéni érték. (lásd poroszos iskola rendszer, vagy gyári munkás)

2021. jan. 25. 08:02
 19/26 anonim ***** válasza:
19%
Mi a fasz ez harry potter nem egy Freddy vs jason gyerekek nézik 10 évesen .üjjé le oszt nézzed fényes nappal van .amugy is nagy gagyi
2021. jan. 25. 08:37
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Valakit ültess magad mellé, na meg nézzétek nappal.
2021. jan. 25. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!