Zordon és Musztafa ikrek?
27. Agnarr
Én is így csipegettem össze sok információt rajongói írásokból (sajnos nem találtam magyar anyagokat), és így összeraktam Mufasza és Zordon gyermekkorát:
Apjuk neve: Ahadi - Áhádi (szuahéli nyelven ígéret), a falka második királya.
Anya: Uru
A királyi párnak két fia született: Mufasza és Taka - Táká (Zordon, a születési neve azt jelenti: akarat).
Kiskorukban még jó testvérek voltak, de idővel megromlott a viszonyuk.
Gyermekkorukban ők is sokat csintalankodtak, és ők is elmentek az elefánttemetőbe, Mufasza tanult a hibáiból, de Táká továbbra is vakmerő és meggondolatlan maradt.
Áhádi király egy ideig mindkét fiát ugyanúgy szerette, de amikor látta, hogy a kisebbik fia nem tud megváltozni, nem foglalkozott vele tovább, és minden figyelmét az idősebb fiúra, "az aranyfiú" Mufászára fordította (amikor egyszer megszidta Tákát a viselkedése miatt, ő visszaszólt az apjának, ekkor kapta a sebhelyet az arcán), ekkor meghalt Táká, és megszületett Zordon.
Ettől kezdve hátat fordított az apjának és a bátyjának (aki idősebb korára nagyképű lett, őt mégsem ütötte meg kieresztett karmokkal apuci), az édesanyja, Uru lett a mindene, nem csak egyszerűen az anyja, de a legjobb barátja is.
Eljött az idő, Áhádi király meghalt, mert már öreg volt. A falka az idősebb herceget, Mufászát választotta királlyá.
A második fiú annál keresett vigaszt, aki mindig támogatta, és akit mindenkinél jobban szeretett. Zordon minden idejét az idős királynéval, Uruval töltötte. A királynő érezte már, hogy nemsokára a párja után fog menni, ezért egyik éjszaka megkérte a fiát, hogy ha nem is tudja elfelejteni ahogy az apja és a bátyja bántak vele, legalább bocsásson meg nekik. Másnap reggel csak Zordon kelt fel, az anyja meghalt.
Zordon ettől kezdve egyedül maradt.
EZ vezetett "a balesethez" a szurdokban.
"(amikor egyszer megszidta Tákát a viselkedése miatt, ő visszaszólt az apjának, ekkor kapta a sebhelyet az arcán)"
Én úgy tudtam, hogy egy kígyótól kapta.
Az oroszlán őrség című sorozatban van így, előtte kettő nagyobb rajongói teória volt, az első amit én leírtam, a másik pedig az, hogy Mufászától kapta a sebhelyét kiskorában.
Ha mindet beleszámolom (a 2019 - es filmet is beleértve), már öt magyarázata van Zordon sebének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!