Melyik az a film, ami könyvként sokkal jobban tetszett?
Szerintem ez nagyban függ attól, hogy melyikkel találkozunk először. Általánosságban igaz szerintem, hogy egy könyvből nehezebb ugyanazt az élményt nyújtó filmadaptációt készíteni, mint fordítva.
Nekem pl. a Battle Royale könyvként ezerszer jobban tetszett, de nem tudom, hogy ha csak a filmet látom, akkor is olyan bugyutának gondolom-e, mint a könyv után nézve.
De a magyar klasszikus, a Pál utcai fiúkkal is így voltam. A könyv sokkal jobban tetszett.
Egy könyvben sokkal bővebb összefüggésekben lehet körbejárni egy témát.
Egy filmben az időkeret szűk volta miatt nem lehet minden eseménysort bemutatni.Ott csak a fővonalra koncentrálnak.Ezért lehet néha olyan, hogy váratlanul, a semmiből megjelenik egy szereplő.Ilyenkor a nézőnek fogalma sincs arról, hogyan kapcsolódhat a történetbe ?
Hát, nagyjából mindegyik filmadaptáció jobb könyvként.
De ha egyet ki kell emelnem az a Percy Jackson. Könyvben fényévekkel jobb.
Nem egészen lehet összemosni sem hasonlítani a kettőt.
Előbb említették a Battle Royal, nekem is könyvként jobban tetszett.
Ott van még pl. A Legyek Ura, bár a filmmel (90-es) sem volt különösebb bajom.
Dűne: na itt egy kicsit csalok, ugyan is nem láttam a filmet. Hallottam róla, hogy borzalmas egy alkotás... nem szerettem volna elrontani a könyv adta élményt. Na de majd meglátjuk mit hoz az új feldolgozás.
Az időgép H. G. Wells: itt hamarabb láttam a filmet, még gyerekként és később olvastam a könyvet. Durva, hogy a film feláldozta a mélyen szántó gondolatokat csak, hogy populárisabb legyen...
Virágot Algernonnak jobb volt filmben. Tekintve, hogy az volt az eredeti.
Nem vénnek való vidék.
Hófehérke és a hét törpe
Ezzel a listával lehet vitatkozni, de vannak benne jó észrevételek. [link]
Nekem Shawshank könyvben jobban tetszett és több minden is van benne, de a Fight Club Meg filmben volt ütősebb. Mind2-t utólag olvastam.
Galaxis útikalauz stopposoknak.
Nem utálom a filmet, de a könyv azért messze jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!