Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik az a film, ami könyvkén...

Melyik az a film, ami könyvként sokkal jobban tetszett?

Figyelt kérdés
Magyarázat is érdekelne

2020. máj. 31. 15:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Az a helyzet ezzel a kérdéssel, hogy akik szeretnek olvasni, azoknak a java része a könyvet szereti jobban. Tehát kb bármilyen könyvadaptációnál találkozhatsz olyan véleménnyel, hogy a könyv jobb. Akár a Port pont hu oldalon a kommentek között vagy máshol.
2020. máj. 31. 15:48
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyban függ attól, hogy melyikkel találkozunk először. Általánosságban igaz szerintem, hogy egy könyvből nehezebb ugyanazt az élményt nyújtó filmadaptációt készíteni, mint fordítva.

Nekem pl. a Battle Royale könyvként ezerszer jobban tetszett, de nem tudom, hogy ha csak a filmet látom, akkor is olyan bugyutának gondolom-e, mint a könyv után nézve.

De a magyar klasszikus, a Pál utcai fiúkkal is így voltam. A könyv sokkal jobban tetszett.

2020. máj. 31. 16:00
 3/16 belapus ***** válasza:
80%

Egy könyvben sokkal bővebb összefüggésekben lehet körbejárni egy témát.

Egy filmben az időkeret szűk volta miatt nem lehet minden eseménysort bemutatni.Ott csak a fővonalra koncentrálnak.Ezért lehet néha olyan, hogy váratlanul, a semmiből megjelenik egy szereplő.Ilyenkor a nézőnek fogalma sincs arról, hogyan kapcsolódhat a történetbe ?

2020. máj. 31. 16:12
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

Hát, nagyjából mindegyik filmadaptáció jobb könyvként.

De ha egyet ki kell emelnem az a Percy Jackson. Könyvben fényévekkel jobb.

2020. máj. 31. 16:21
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokan ott rontják el, hogy azonos élményt várnak a filmtől, mint amit a regényt olvasva kaptak, miközben a két médium teljesenen más adottságokkal, szabályokkal rendelkezik.
2020. máj. 31. 16:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen lehet összemosni sem hasonlítani a kettőt.

Előbb említették a Battle Royal, nekem is könyvként jobban tetszett.

Ott van még pl. A Legyek Ura, bár a filmmel (90-es) sem volt különösebb bajom.

Dűne: na itt egy kicsit csalok, ugyan is nem láttam a filmet. Hallottam róla, hogy borzalmas egy alkotás... nem szerettem volna elrontani a könyv adta élményt. Na de majd meglátjuk mit hoz az új feldolgozás.

Az időgép H. G. Wells: itt hamarabb láttam a filmet, még gyerekként és később olvastam a könyvet. Durva, hogy a film feláldozta a mélyen szántó gondolatokat csak, hogy populárisabb legyen...

2020. máj. 31. 18:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
World War Z.
2020. máj. 31. 18:21
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Virágot Algernonnak jobb volt filmben. Tekintve, hogy az volt az eredeti.

Nem vénnek való vidék.

Hófehérke és a hét törpe

Ezzel a listával lehet vitatkozni, de vannak benne jó észrevételek. [link]

Nekem Shawshank könyvben jobban tetszett és több minden is van benne, de a Fight Club Meg filmben volt ütősebb. Mind2-t utólag olvastam.

2020. máj. 31. 19:04
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Galaxis útikalauz stopposoknak.

Nem utálom a filmet, de a könyv azért messze jobb.

2020. jún. 1. 12:29
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A megnevezhetetlen
2020. jún. 1. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!