Star Wars-fanok! Ahsoka vagy Rey?
Egyértelműen Ahsoka. A másik egy borzalom.
Hogy miért az egyszerű, ő bejárja a hős útját, nem egy nap alatt lesz jedi mester. És igen érdekes út az övé, fiatalon már részt vesz a klónháborúban, ellene fordulnak a jedik, aztán ő lép ki a rendből, segít a mandalóriaknak Maul-lal, majd lerakja a lázadás alapköveit. Nem az a legérdekesebb vele kapcsolatban, hogy ő talán valakinek a valakije, aztán meg senki, aztán mégis valaki. Van karakterút, fejlődés. Nem azért erős mert valami nő a Lucasfilmnél kitalálta, hogy most kell egy mindenkinél erősebb női karakter. Ja és nevezzetek beteg perverznek, de Ahsoka sokkal szexibb Rey-nél.
#2 :D
"hogy most kell egy mindenkinél erősebb női karakter"
nem ez a Csoda No Wonder Woman :D
azert ashokanak mennyivel tobb szerepido jutott? Kiszamolod es leirod aranyokat?
arrol pedig "senki nem tehet" hogy oszehanytak egy fortelmes "lezaro" episodot
es meg a solot kritizaljak, pedig mi jobb keszult tole mostanaban?
Egyértelműen Ahsoka.
Megtestesíti az ideális Jedi eszmét, érthetőek és logikusak a szándékai, tettei. És ja, jól néz ki:D
Rey? pfff, 3 film alatt sem derült ki, hogy egyáltalán ki ő és mit akar:D Szerintem elég sokat elmond róla az, hogy a legfőbb személyiségét építő tulajdonsága az, hogy kinek a rokona, nem pedig az, hogy mit tett és mik a saját szándékai.
Nem tehet róla szegény, az új trilógia a hibás. Nem egyik vagy másik rész, hanem az egész trilógia ahogy van. Ha egy stúdió trilógiát akar írni, akkor először ki szokták találni, hogy mi legyen a 3 film teljes története.. de a 7-9 részeknél kb azt se tudták mi lesz a következő jelenet, nemhogy mit is akarnak összességében:D És erre rámentek a karakterek is.
#4, igen, a Clone Wars sorozat első évada elég gyermeteg lett (révén, hogy gyerekmesének szánták:D), de szép lassan bekeményít és igencsak felnőtteknek valóvá válik a stílusa. Nem véletlen, hogy Ahsokának és Maulnak milyen óriási rajongótábora lett, egyszerűen a SW univerzum legmélyebb karaktereivé váltak az évadok során.
5, azért Maul nem éppen a CW miatt lett ilyen népszerű, épp ellenkezőleg, egyáltalán a népszerűsége miatt került bele a sorozatba. Az ő története alapból egyértelműen véget ért a Baljós Árnyak idején, csak mindenki imádta őt hiába szerepelt alig, ezért visszahozták - szerencsére ez nagyon is jól sült el.
Amúgy szerintem is Ahsoka, bár én őt sem kedvelem annyira mint itt sokan
Hááát lehet, hogy ezért került bele a CW-be, de hogy élvezhető karakter nem a Baljós Árnyaktól lett, az is biztos:D
Ráadásul elképesztően jó a szinkronhangja:D
Nem igazán értem, miért ne derülne ki Rey-ről, hogy kicsoda. Rey egy fiatal erőhasználó, aki fél a saját képességeitől, és idealizálja a múltbeli hősöket, mert tőlük vár egyfajta indoklást, egy "jogosságot" az erejéhez. És a trilógia során szépen megtanulja nem idealizálni, hanem a valós mivoltában látni azokat a hősöket, és ezzel párhuzamosan a saját erejét is. Ez teszi érdekes karakterré.
Az, hogy kik a szülei, csak információ, hogy elősegítse a karakter belső fejlődését. Ha megnézed a The Director and the Jedi c. dokumentumfilmet a Last Jedi forgatásáról, Rian Johnson arról beszél, hogy a karakter kifejtéséhez olyan helyzetbe kellett hozni, ami számára a legnehezebb. Rey számára az volt a legnehezebb, hogy jelentéktelen a származása, és ezért nincsen egyfajta jogosság az ereje mögött. Erre a Rise of Skywalker próbált rákontrázni, hogy van indoklás, csak éppen negatív, de aztán nem futottak ki sehova vele. Szóval azzal egyetértek, hogy a 3. film nem sikerült túl jól, de Rey attól még egy érdekes karakter volt a trilógiában.
"Ha egy stúdió trilógiát akar írni, akkor először ki szokták találni, hogy mi legyen a 3 film teljes története.."
Ez egyáltalán nem igaz. Szinte soha nem történik olyan, hogy előre kitalálják sok film történetét. Kivéve ha együtt forgatják a filmeket, mint a Gyűrűk Urát, vagy az utolsó 2 Avengers filmet. De azon kívül rendkívül ritka előzetesen megírni egy olyan film cselekményét, amit csak évek múlva fognak elkezdeni.
"Szerintem elég sokat elmond róla az, hogy a legfőbb személyiségét építő tulajdonsága az, hogy kinek a rokona, nem pedig az, hogy mit tett és mik a saját szándékai."
Szerintem meg pont az a történetének a mondandója, hogy nem számít honnan jöttél, lehetsz akár a világ gonoszabb emberének is a leszármazottja, nem ez, hanem a tetteid határozzák meg azt, hogy ki vagy. Rey tiszta lelkű, nagyon jó ember, annak ellenére, hogy egy szörnyeteg a nagyapja, aki egész életén át mindenen és mindenkin átgázolt, akin csak tudott. Szóval Reynél nagyon is fontos az, mit tett és mik a saját szándékai, nem pedig az, hogy kitől származik. Ez az egésznek az üzenete, legalábbis szerintem. De amúgy meg a 3 film alatt is elég sokszor elhangzik ez a gondolat, hogy nem a múltja fontos neki.
"Nem egyik vagy másik rész, hanem az egész trilógia ahogy van. Ha egy stúdió trilógiát akar írni, akkor először ki szokták találni, hogy mi legyen a 3 film teljes története.."
Ez egyáltalán nem így van. Rengeteg művész van, akik úgy írnak történetet, hogy átadják magukat az ihletnek, aztán hagyják hogy a történet vezesse őket, a sztori meg majd alakul, ahogy. Ilyen például George R.R. Martin és Stephen King. Illetve a fénykorában ilyen volt George Lucas is. Az eredeti trilógia egyáltalán nem volt előre megírva. Az előzménytrilógiában is csak a végkifejlet volt lefektetve, a részleteket ott is csak menet közben találták ki, nem volt átfogó koncepció. Például a Sithek bosszújának egy korai változatában Palpatine lett volna Anakin "apja" (pontosabban a teremtője). Vagy nem tudom feltűnt-e, de Palpatine az Ep2-ben sokkal öregebbnek néz ki, mint az Ep3-ban, ami már csak azért is fura, mert ugyebár az Ep3 később játszódik, tehát ott idősebb :D Ez nem véletlen egyébként, az Ep2-ben még az volt a koncepció, hogy Palpatine külsejét a sötét oldal rontja meg fokozatosan és így válik azzá, akit később az eredeti trilógiában láthatunk. Ezt a Sithek bosszújára teljesen kukázták, és jött helyette az, amit a filmben láttunk. Továbbá Anakin áttérése, tehát az egész PT kulcs momentuma a Sithek bosszúja útóforgatásán lett kitalálva abban a formájában ahogy ismerjük.
Felesleges tehát azzal jönni, hogy az a baja a trilógiának, hogy nem írták meg előre és menet közben lett kitalálva egy csomó minden. Az, hogy valamit így írnak meg, nem igazán befolyásolja a minőséget, és számtalan példa van rá, hogy ez a fajta történetmesélés működött már korábban is. A SW-nál ráadásul mind az eredeti, mind pedig az előzménytrilógia esetén működött, és - szerintem - az új trilógia esetében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!