Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star Wars-ból szerintetek az...

Star Wars-ból szerintetek az új (7,8,9) vagy az előzmény trilógia (1,2,3, ) a jobb?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 28. 19:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
14%

"X-szárnyúak, Tie-ok, ja meg persze csillagrombolók, amiket már láthattunk az OT-ben is"

In universe így volt logikus, hogy a korábbi hajóknak fejlesztett változatait látjuk. Az új X-szárnyúak, új TIE-ok, új Csillagrombolók nem egy az egyben copy-k, mindegyik logikus továbbgondolása a korábbi járműveknek. Az egyetlen kivétel a Xyston, ami pont ugyanolyan mint egy Imperial I osztály, csak nagyobb, meg van az alján egy szép nagy ágyú.

Az előzménytrilógia sem tér el markánsan az eredetitől ebben.

"Ennél bénább és unalmasabb bolygókat meg akarva sem lehetett volna kitalálni."

Ebben jobb az előzménytrilógia, de nem sokkal :D abban egyedül a Coruscant és a Kamino az, ami igazán egyedi bolygó. Meg Naboo-n a Gunganak városa egyedi helyszín, de maga bolygó nem. Most szándékosan olyan bolygókat mondtam, ahol huzamosabb ideig játszódik a cselekmény. Mert ez az 1-1 percre felvillantunk érdekes bolygókat ugyanígy megvan az előzményekben is (66-os parancs).

A 9-ben ott van Exegol mint egyedi bolygó, meg a kaszinó mint egyedi helyszín.

"Ahogy a casinóba zsúfolt random bénácska idegen lények is."

És milyen jogon rovod fel, hogy bénácskák? :D mitől bénábbak ezek, mint az előzménytrilógiába random bezsúfolt idegen lények? (azt leszámítva, hogy utóbbiak cgi-jal készültek, ami sajnos meg is látszik rajtuk)

2020. máj. 1. 10:35
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
Egyértelműen az előzmény trilógia. A sithek bosszúja nálam az egyik legjobb Star wars rész. Az utolsó jedik pedig a filmkészítés szégyene.
2020. máj. 1. 12:10
 13/22 Tislerics Máté ***** válasza:
83%

Mindegyiknek vannak hibái és pozitívumai is, de nekem az előzmény trilógia tesztet jobban. :)

Leginkább azért, mert sokkal fantáziadúsabb volt. Számomra felejthetetlen és lenyűgöző dolgokkal bővítette az univerzumot. Megválaszolta miért is vállt Anakin egy szörnyeteggé és miért tudott végül mégis ő lenni a kiválasztott. Ha nem lett volna benne annyi idétlenkedés meg béna szövegek, csapnivaló színészi játékkal, (Tisztelet a kivételnek) akkor simán hozta volna szerintem az eredeti trilógia szintjét is. Ami ugye kb. megreformálta a szórakoztatóipart annak idején, a menősége miatt. Lucas végre elmesélhette Anakin történetét és bemutathatta a nagy háborút úgy, ahogy azt minidig is elképzelte. Így már csak 1 valami maradt, amit meg kellett magyaráznia a mesternek: az Erő... Számomra mindig öröm lesz visszanézni ezeket a filmeket. Lucas az emberek fantáziáját akarta kibővíteni és én imádom az ilyen törekvéseket. Ezét szeretem jobban a Lucas féle ős SW-t.

Az új trilógia már egy másik történet. George Lucas teljesen máshogy képzelte el az (eredetileg is 9 részesnek szánt) űroperáját, ami csak a lezáró trilógiával tette volna érhetővé az eddig mindig tudatosan misztikusnak hagyott Erő-t. Ezzel megmagyarázva az SW fő mondanivalóját. De eladta az SW-t a Disneynek és ők ezt már nem vették figyelembe. Saját elképzeléseik szerint zárták le Lucas fő művét. Szóval ez inkább amolyan funmade cuccnak számít inkább. Hiába volt rá végtelen pénz és hiába a Disney-é a SW hivatalosan. Nagyon kapkodónak és furának is hatott, hiszen nem volt előre kitalált története. Az első része ennek ellenére (Az Ébredő Erő) nagyon tetszett. Túl azon, hogy meglehetősen fantáziátlannak és Új Remény majmolónak éreztem, igazán jó kis felütést adott szerintem az új trilógiának. Nagyon bizakodó is voltam. De aztán a TLJ (8. rész) sajnos teljesen lerombolta ezt az illúziómat. Nem is igazán értem hogyan engedették egyáltalán filmvászonra kerülni ilyen formában. ,,A filmkészítés szégyene" nagyon találó megfogalmazás! Szerintem jobb lett volna, ha JJ Abrams csinálta volna az egész új trilógiát. Akkor talán nehezebb is lett volna döntenem melyiket érzem a jobbnak...

2020. máj. 4. 13:44
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

3, pont az a baj az új trilógiával, hogy a 6 film alkot egy teljes, koherens egészet, az új trilógia meg megpróbálja folytatni azt, ami be volt fejezve. Mintha egy hosszabb utóirat lenne, ami történetet akar elmondani, az elkészültének valós okát meg mindenki nagyon jól tudja.

Lucas utolsó 3 részére ugyanúgy nem lett volna szükség, mint erre az új trilógiára, vagy akkor ne nevezzük őket Star Wars 7-8-9-nek..

2020. máj. 4. 14:03
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Tislerics, arról van bármi forrás amúgy, hogy hogy magyarázta volna ezt meg, vagy milyen formában? Épített volna egy az első 6 részhez hasonló történetet eköré a magyarázat köré, vagy egy dokumentumfilm jellegű baromság lett volna? Ja, meg mikor játszódott volna? Mert ha folytatás akkor az failed mivel 100 évnyi folytatása volt a Legendsben az eredeti trilógia lezárása után a történetnek.

Én nem vágom annyira ezt a dolgot, azért kérdem tőled, mert te mindig ezzel jössz minden kérdés alatt

2020. máj. 4. 14:07
 16/22 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

#15! 1 perc volt megtalálni...

[link]

Lucas az eredeti történetét a Journal of the Whills-t akarta megfilmesíteni, de anyagi és más okokból csak a 4. résznek szánt epizódot tudta leforgatni. Ez lett a Csillagok Háborúja. Amit a nem vár siker után sem nevezett vissza az eredeti címére.

Tudta, hogy az emberek nagy része utálta volna a lezáró trilógiát, mivel a midikloriánokat sem szerették. De legalább egybe lett volna az egész és kiderült volna mi is az Erő.

2020. máj. 4. 14:35
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

14: Én meg másképp érzem. Az 1-6 abszolút nem volt egy minden szempontból lezárt történet, a Jedi visszatérből is hiányzik a a tipikus lezárásos hangulat. A 9-ben ez megvan.

Tislerics, tanulj már meg angolul. Az nem fun, hanem fan. Hun Solo pedig Han Solo (ezt is láttam már tőled)

Az index cikk alapján meg csak örülhetünk, hogy nem készült el a Lucas verzió, az kb ilyen lett volna: [link]

2020. máj. 4. 14:50
 18/22 anonim ***** válasza:
5%
15: Lucas a Legendset sosem tekintette kánonnak, csak azért engedte kiadni őket mert kötudottan pénzéhes volt. Remélem nem romboltam le Tislerics Lucasról alkotott "isteni képét" :D
2020. máj. 4. 14:52
 19/22 anonim ***** válasza:
71%

Igen, de már megbeszéltük, hogy a kutyát nem érdekli, hogy Lucas mit tekint kánonnak

Persze ahogy a 2003-as CW-t is kicsinálta a 2008-assal, úgy könnyen kicserélhette volna a Legendses idővonalat a saját hülyeségével, de amíg ez nem történt meg, addig az a kánon, ami a hivatalos idővonalban szerepelt. Lucas nem a saját univerzumának az Istene, az univerzum rég túlnőtt rajta, arról meg ő tehet ha olyan történeteket fogad el hivatalosnak amiket el se olvas vagy egyenesen utál.

2020. máj. 4. 15:01
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

19: De ilyen sem létezett, hogy hivatalos idővonal. "Kánon szintek" voltak, amelynek a legtetején a filmek álltak.

[link]

2020. máj. 4. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!